[Nuvi 7x5] Firmware alternatywny - ver. Taiwan
Re: [Nuvi 7x5] Firmware alternatywny - ver. Taiwan
I mean,Russian TTS-file works correct,but non-TTS works wrong.So,all non-TTS files are not supported?
Ppl, please, provide me with Pycckuu__Katerina.vpm - 765T hasn't it by default
(rapidshare etc welcome)
- jacekbartnik
- Początkujący
Re: [Nuvi 7x5] Firmware 2.61 Taiwan
Witam, przypominam się tylko, czekam na info dokąd mam wysłać nuvi 760...PouchX pisze:hmmm... no dobra
Ale dam znac jak skończe przeróbkę N765... a to pewnie minie 1-2tyg (bo tylko w weekendy nad tym siedzę)
Jacek
nüvi 765> CNE NT 2011.4 + UMP-pcPL
nüvi 765> CNE NT 2011.4 + UMP-pcPL
Z zaciekawieniem czytam ten wątek i rozważam "przesiadkę" na FW 2.81 TW. W związku z tym mam pytanie czy przy tej wersji nadal są przekłamania zapowiedzi głosowych w języku polskim ?
Pozdrawiam Leo1971
Garmin nüvi 3790 T *** Garmin GPSMAP 76 CSx
Garmin nüvi 3790 T *** Garmin GPSMAP 76 CSx
- PouchX
- Radny
- Been thanked: 3 times
- Kontakt:
Witam Wszystkich serdecznie.Znalazłem coś takiego? http://translate.google.pl/translate?hl ... Findex.htm może sie komuś przyda
pozdrawiam
Zauważyłem, że przewidywany czas dotarcia do celu jest zawyżony. Czy też tak macie? Ta sama trasa liczona na sofcie EU daje krótszy czas...
Pozdrowienia,
Marek
N765LMT
N3490LMT
Marek
N765LMT
N3490LMT
PouchX, jesteś wielki.
Cześć Ci i chwała za tę tajwańską akcję.
Jeżdżę z moim 765 i się cieszę.
Choć zauważyłem, że jeżeli chodzi o jezyk polski:
- odległość sygnalizwaną z daleka (np. za 7,5 km skręć w prawo czyta: "za 3 koma 7 mil", za 700m czyta "za 350 stóp", a gdy przyjdzie pora skręcać w prawo to mówi na czas "skręć w prawo".
- Dziś wjeżdżałem na rondo (4 dojazdy; chciałem jechać prosto, czyli 2-gim w prawo) i dostałem sygnał: Wjedź. Na. Rondo. Potem SZÓSTY zjazd w prawo.
Ale jest OK.
Cześć Ci i chwała za tę tajwańską akcję.
Jeżdżę z moim 765 i się cieszę.
Choć zauważyłem, że jeżeli chodzi o jezyk polski:
- odległość sygnalizwaną z daleka (np. za 7,5 km skręć w prawo czyta: "za 3 koma 7 mil", za 700m czyta "za 350 stóp", a gdy przyjdzie pora skręcać w prawo to mówi na czas "skręć w prawo".
- Dziś wjeżdżałem na rondo (4 dojazdy; chciałem jechać prosto, czyli 2-gim w prawo) i dostałem sygnał: Wjedź. Na. Rondo. Potem SZÓSTY zjazd w prawo.
Ale jest OK.
Garmin 4Ever!
eTrex Legend, Vista, Vista C, gpsmap 60csx, Colorado 300, Nuvi 250W, Oregon, Nuvi 765
eTrex Legend, Vista, Vista C, gpsmap 60csx, Colorado 300, Nuvi 250W, Oregon, Nuvi 765
- PouchX
- Radny
- Been thanked: 3 times
- Kontakt:
Wiem. Język polski jest "zwalony", tak jak wszystkie inne nieTTS.
Coś nowego w kwestii języka?
Próbowałem jeździć z angieskim "tern rajt into obłodniza trodżmdżasta", ale się nie da.
Zauważyłem, że po polsku (niezależnie od błędów) nie mówi "skręć w prawo w ulicę Grunwaldzką", tylko "skręć w prawo". To kwestia tajwańskiej wersji, czy dawniej / w nowszych nie-tajwańskich też tak było?
Próbowałem jeździć z angieskim "tern rajt into obłodniza trodżmdżasta", ale się nie da.
Zauważyłem, że po polsku (niezależnie od błędów) nie mówi "skręć w prawo w ulicę Grunwaldzką", tylko "skręć w prawo". To kwestia tajwańskiej wersji, czy dawniej / w nowszych nie-tajwańskich też tak było?
Garmin 4Ever!
Mówi tylko "skręć w prawo" bo garmin nie dorobił się (czytaj: nie kupił od producenta) polskiego TTS. Widocznie zbyt mały rynek, aby się opłacało
A po różnych zawirowaniach w 2009 roku rynek raczej się zmiejszył - Garmin znikł ze wszystkich dużych marketów.
A po różnych zawirowaniach w 2009 roku rynek raczej się zmiejszył - Garmin znikł ze wszystkich dużych marketów.
Nüvi-765
czy to prawda, że pokazała się wersja 3.0TW?
pozdrawiam chopin67
Nuvi 765T v.Taivan GPMapa 2009.3 + CNE NT 2010.3 + UMP pcPL; TomTom GO750; AsusA 636N + Automapa
Nuvi 765T v.Taivan GPMapa 2009.3 + CNE NT 2010.3 + UMP pcPL; TomTom GO750; AsusA 636N + Automapa
czytałem jakiś artykuł i coś mi utkwiło z tą wersją; wróciłem do całego wątku, który ostatnie info miał o wersji 2.81; dlatego moje pytanie; sam się zastanawiam(czy odważyć się) nad zainstalowaniem wersji taiwańskiej;
kolego PouchX czy powrót do "polskiej" wersji jest później możliwy?
kolego PouchX czy powrót do "polskiej" wersji jest później możliwy?
pozdrawiam chopin67