City Navigator Europe 2010.30
Re: City Navigator Europe 2010.30 Aktualizacja
garmin_rmu_cneunt2010_30c.exe
Pomozcie jestem nowy... Sciagnalem upgrad firmawaeru - OK
sciagnalem ten upgrade bo 26.3.2010 konczy sie mozliwosc po 2 miesiacach upgredu tej CNE NT do nuvi 255T
Kupilem karte 8 GB microSD, przez laptop widze ja w urzadzeniu
Jednak w czasie aktualizacji jest komunikat o za malej ilosci pamieci wewnetrznej w urzadzeniu 1,8 BG. Jak nagrac calosc na microSD. Brak jakiejkolwiek opcji w instalatorze. Prosze pomozcie bo po 26.3 nie bede chyba mogl legalnie darmowo aktualizowac
Pomozcie jestem nowy... Sciagnalem upgrad firmawaeru - OK
sciagnalem ten upgrade bo 26.3.2010 konczy sie mozliwosc po 2 miesiacach upgredu tej CNE NT do nuvi 255T
Kupilem karte 8 GB microSD, przez laptop widze ja w urzadzeniu
Jednak w czasie aktualizacji jest komunikat o za malej ilosci pamieci wewnetrznej w urzadzeniu 1,8 BG. Jak nagrac calosc na microSD. Brak jakiejkolwiek opcji w instalatorze. Prosze pomozcie bo po 26.3 nie bede chyba mogl legalnie darmowo aktualizowac
Nüvi 255T, mapa CN Europe NT 2010.31
Re: City Navigator Europe 2010.30 Aktualizacja
Przeczytaj http://www.garniak.pl/viewtopic.php?p=88442#p88442. Wybierz 3.2, a potem 4.1.didku pisze:Brak jakiejkolwiek opcji w instalatorze. Prosze pomozcie bo po 26.3 nie bede chyba mogl legalnie darmowo aktualizowac
Potem 5. i 6., o czym przeczytasz tu http://www.garniak.pl/viewtopic.php?p=88773#p88773.
To wszystko napisane mega-skrótowo, bo na temat MapSource więcej poczytasz i na forum, i poza nim
Powodzenia
Re: City Navigator Europe 2010.30
W opisanym wyzej watku byl inny problem. W instalatorze pokazuje brak miejsca i chce zainstalowac jakis region np Europa sr, wsch, DACH,
boje sie ze strace mozliwosc calej europy. Poza tym nie mam mozliwosci wyboru gdzie ma byc to zapisane instalator wyglada na to ze chce zapisac w pamieci urzadzenia. jak zmusic go do zapisu na karcie lub chociazby PC. czy jak wybiore jakis region to nie strace mozliwosci calej Europy? jak wymusic te opcje?
A po wykasowaniu glosow, helpow w obcych jezykach (oczywiscie po backupie) oraz pojazdzikow zostalo ok 112 MB wolnego miejsca. jeden plik gmapprom.img zajmuje 1,5 GB (skasowac?) gmapbmap 49 MB
boje sie ze strace mozliwosc calej europy. Poza tym nie mam mozliwosci wyboru gdzie ma byc to zapisane instalator wyglada na to ze chce zapisac w pamieci urzadzenia. jak zmusic go do zapisu na karcie lub chociazby PC. czy jak wybiore jakis region to nie strace mozliwosci calej Europy? jak wymusic te opcje?
A po wykasowaniu glosow, helpow w obcych jezykach (oczywiscie po backupie) oraz pojazdzikow zostalo ok 112 MB wolnego miejsca. jeden plik gmapprom.img zajmuje 1,5 GB (skasowac?) gmapbmap 49 MB
Problem inny, ale procedura działania taka sama.didku pisze:W opisanym wyzej watku byl inny problem. W instalatorze pokazuje brak miejsca i chce zainstalowac jakis region np Europa sr, wsch, DACH,
boje sie ze strace mozliwosc calej europy.
Nic nie stracisz, jeśli juz pobrałeś instalator. Najwyżej powtórzysz wszystko ponownie.
W skrócie:
1. Decydujesz się na zainstalowanie jakiegoś regionu, np. same Niemcy.
2. Tylko ten region będzie w pamięci urządzenia.
3. Ale na dysku będziesz mieć całość oraz program Garmin->MapSource.
4. Zaopatrzysz się w kartę SD, włożysz ją do szybkiego czytnika (to lepsze niż poprzez nuvi)
5. Uruchomisz MapSource.
6. Wybierzesz i zaznaczysz całe CNE.
7. A potem w arkusze map posortować regionami (w tej ramce po lewej stronie) i usunąć Niemcy (bo już je masz w urządzeniu)
8. Wysłać mapy na kartę
9. Włożyć kartę do Nuvi.
Ufff...
dokladnie! sam tak robie jak opisal sdsyc. mam wszystko w mapsource, ale w nawigacji mam tylko obszar po ktorym sie poruszam. jesli jade za granice wrzucam sie cala europe, lub tylko wybrany jej fragment i po klopocie. mam nawet na dysku przygotowane pliki gmapprom zawirajace rozne obszary.
zauwazylem, ze taki cne dziala o wiele szybciej (chodzi o rysowane mapy) gdy mam tylko jeden kraj (powiedzmy jakies 200MB), niz jakbym mial cala europe (ponad 1.8GB chyba).
zauwazylem, ze taki cne dziala o wiele szybciej (chodzi o rysowane mapy) gdy mam tylko jeden kraj (powiedzmy jakies 200MB), niz jakbym mial cala europe (ponad 1.8GB chyba).
pozdrawiam
G.
edge 500 + UMP-pcPL@www + OSM Cycle Map + Waze
G.
gmapprom.img zostanie zastąpiony nowym. Sam nie musisz kasować.didku pisze:jeden plik gmapprom.img zajmuje 1,5 GB (skasowac?) gmapbmap 49 MB
gmapbmap nie ruszaj
popej pisze:Euro to nie dolar
Ale dlaczego zmienila sie waluta? Jestem przwie pewny, ze jak sprawdzalem wczesniej to byly ceny w $ (czy tam mozna gdzies zmienic walute?).
Ale jezeli tak jest - to w sumie chyba zdrozalo, a nie stanialo...
pozdr.
JBr.
jak sobie klikniesz np tu:
https://buy.garmin.com/shop/shop.do?pID=6299&pvID=30135
i wybierzesz rozne opcje w Locale to bedziesz mial rozne waluty (euro, dolar, funt, itp)
ciekawostka - ceny dla niemiec i polski sa w euro, ale nie sa takie same
i wybierzesz rozne opcje w Locale to bedziesz mial rozne waluty (euro, dolar, funt, itp)
pozdrawiam
G.
G.
Ja w sumie za kazdym razem sprawdzam w MyGarmin, jako dostepne aktualizacje dla moich zarejestrowanych produktow. I mam wrazenie, ze jak sprawdzalem poprzednio to cena byla w $, a teraz w Euro...greg_m pisze:jak sobie klikniesz np tu:
pozdr.
JBr.
tam tez masz. jak dodasz jakis produkt (update mapy) do koszyka to pozniej mozesz na koncu wybrac jedna z walut.
pozdrawiam
G.
G.
W moim przypadku, choć upierałem się przy $, to i tak przestawił i końcowe rozliczenie zrobił w €greg_m pisze:to pozniej mozesz na koncu wybrac jedna z walut.
- Antonio
- Bywalec
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
- Kontakt:
Miałem ten sam problemsdsys pisze:W moim przypadku, choć upierałem się przy $, to i tak przestawił i końcowe rozliczenie zrobił w €
i również w tym przypadku nie mogłem zapłacić w $, choć mocno się upierałem
Pozdrawiam
Nuvi 255 WT, Oregon 450, Fenix 5, Edge 530, Edge 1030+, mapy: CN Europe NT "nüMaps Lifetime", UMP-pcPL TOPO, Topo_PL_100 i różne OSM
Wspierajmy sport wśród dzieciaków
Nuvi 255 WT, Oregon 450, Fenix 5, Edge 530, Edge 1030+, mapy: CN Europe NT "nüMaps Lifetime", UMP-pcPL TOPO, Topo_PL_100 i różne OSM
Wspierajmy sport wśród dzieciaków
O ile dobrze pamiętam ustawy, na obszarze EU Garmin jest zobowiązany do sprzedaży opodatkowanej przez lokalnego przedstawiciela. Cena w Euro zawiera VAT.
Dziekuje, mapka zaktualizowana, 2010.31 pokazuje a nie 201030c. Mapsource wyslal mapki na karte i mam 1,4 GB wolnego w urzadzeniu, na wszelki wypadek przywrocilem skasowane miedzynarodowe glosy i helpy. A poza tym sciagnalem nowe samochodziki. Teraz bede robil POI. na tej liscie sa linki do POI, a sprzedawca polecal mi www.poiplaza.com. Co o tym sadzicie?
B. dobre forum, szybko pomoc. tylko po pierwszym liscie - ta opcja instalatora o zapisie na PC pojawia sie PO opcji wybrania regionu do zapisu w urzadzeniu.
B. dobre forum, szybko pomoc. tylko po pierwszym liscie - ta opcja instalatora o zapisie na PC pojawia sie PO opcji wybrania regionu do zapisu w urzadzeniu.