Bardzo proszę o pomoc potrzebuję dokonać aktualizacji GPMapy z wer.2009.1 do 2009,3 w
Nuvi 255 WT, oprócz wersji 2009.1w nawigacji mam wgraną fabrycznie CityNavigator.Ogólna wielkość plików w pamięci nawigacji to ok. 1,73 GB nie mam kart pamięci. I teraz mam problem jeżeli zainstaluję GP mapę w komputerze i wyśle do urządzenia przy pomocy MapSource to czy zmieści się ( czy podczas aktualizacji mapy nadpisuje się tylko uaktualnienie czy też całkowicie wygrywa się druga mapa) czy też lepiej dokupić kartę pamięci i wgrać do niej tą nową mapę. Następny problem w aktualizacji jest GPMapa 2009.3
NT i nie NT którą wgrywać do nawigacji. Jakiej wersji programu MapSource użyć do aktualizacji
Bardzo proszę o pomoc od niedawna posiadam tą nawigację i nigdy jeszcze nie dokonywałem aktualizacji i
nie chciałbym czegoś niepotrzebnie skasować lub namieszać w plikach urządzenia.
Jak dokonać aktualizacji GPMapy z wer.2009.1 do 2009,3
Re: Jak dokonać aktualizacji GPMapy z wer.2009.1 do 2009,3
A nie prościej kupić kartę pamięci?
4GB kosztuje na allegro od 30 PLN
W.
4GB kosztuje na allegro od 30 PLN
W.
nuvi 215W, SP 2720
Zakup karty to dla mnie nie problem tylko jeżeli wgram tą mapę na kartę
to wtedy będę miał chyba dwie w nawigacji czyli 2009.1 i 2009.3 co chyba raczej nie jest potrzebne najbardziej interesuje mnie czy podczas aktualizacji następuje nadpisanie mapy starej czy też tworzy się nowa
to wtedy będę miał chyba dwie w nawigacji czyli 2009.1 i 2009.3 co chyba raczej nie jest potrzebne najbardziej interesuje mnie czy podczas aktualizacji następuje nadpisanie mapy starej czy też tworzy się nowa
W nuvim CNE znajduje się w pliku gmapprom.img. GPMapa jest w pliku gmapsupp.img.
Wysyłając z Mapsource mapę do urządzenia tworzymy plik gmapsupp.img. Jeśli taki plik istniał w urządzeniu to go nadpiszemy. Plik gmapprom.img jest bezpieczny.
Tak czy inaczej warto po podpięciu urządzeina do komputera zrobić sobie kopię bezpieczeństwa poprzez skopiowanie całej zawartości nuviego do jakiego wybranego odrębnego katalogu.
W.
Wysyłając z Mapsource mapę do urządzenia tworzymy plik gmapsupp.img. Jeśli taki plik istniał w urządzeniu to go nadpiszemy. Plik gmapprom.img jest bezpieczny.
Tak czy inaczej warto po podpięciu urządzeina do komputera zrobić sobie kopię bezpieczeństwa poprzez skopiowanie całej zawartości nuviego do jakiego wybranego odrębnego katalogu.
W.
nuvi 215W, SP 2720
Zrobiłem kopię całej zawartości nawigacji i zgrałem na komputer już wcześniej trochę to trwało