Aktualizacja firmware przez WWW Garmina (myDashboard)

O seriach nüvi, dēzl, zūmo, a nawet StreetPilot czy Quest. O mapach CityNavigator, GPMapie i UMP-pcPL, a także o bazach radarów, komendach głosowych, TMC, 3D Traffic oraz wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów w samochodzie czy motocyklu.
Krzys137
Początkujący

Aktualizacja firmware przez WWW Garmina (myDashboard)

Post autor: Krzys137 »

Witam (po raz pierwszy)

Mam takie pytanie: czy istnieje jakaś możliwość sprawdzić co konkretnie aktualizuje strona myGarmin w firmwarze nuviego?

po uruchomieniu WebUpdater świeci mi się zawsze to samo (oprogramowanie urządzenia aktualne, dodatkowe update'y: moduł GPS, MSN Flight status, voices itp.),
zaś na stronie myGarmin, co pewien czas pojawia mi się "istnieje aktualizacja oprogramowania", klikam, instaluje się, wyłączam i włączam nuviego, sprawdza jeszcze raz i najczęściej pisze że już aktualne (najczęściej, bo czasem pisze tak dopiero po dwukrotnym przejściu tej procedury). Czy jest możliwość sprawdzenia przed lub chociażby po tej procedurze co konkretnie się aktualizuje i czego lepszego spodziewać się po aktualizacji??? :?
Pozdr. Krzysztof
Nuvi 765T + CNE 2012.10 + UMP pcPL
Awatar użytkownika
beetle-m
Garniak
Has thanked: 2 times

Re: aktualizacja firmware przez WWW Garmina

Post autor: beetle-m »

Witaj. Zapewne piszesz o zakładce myDashboard na myGarmin.
Od kilkunastu tygodni obserwuję to samo dla swojego nuvi 765. Chyba tylko Garmin wie, co chce tam nam wrzucić.

IMO jedyne, co można zrobić to porównać zawartość nuvi przez aktualizacją i po wykonaniu procedury poprzez www. Wynik końcowy należy porównać przed odłączeniem nuvi z USB. Po odłączeniu nastąpi automatyczna aktualizacja i pliki znikną.
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
ODPOWIEDZ