Garmin Edge 500
Re: Garmin EDGE 500
No... polskie prawo handlowe mówi, że do każdego towoaru zakupionego w Polsce powinna być instrukcja w naszym języku. Tylko od lat nikt chyba już o tym nie pamięta i nikt tego nie egzekwuje. A instrukcji często faktycznie brak... C'est la vie!
@ ememek; RyszardS
I stąd moja reklamacja.
Już przy odbiorze w sklepie widziałem brak tej instrukcji i mogłem nie odbierać towaru ale bardziej zależy mi na Edgu niż instrukcji. Na tym pewnie bazują sprzedawcy nie dołączając polskich instrukcji obsługi.
Co ciekawsze standardowa karta z ostrzeżeniami była m. in. w języku polskim.
I stąd moja reklamacja.
Już przy odbiorze w sklepie widziałem brak tej instrukcji i mogłem nie odbierać towaru ale bardziej zależy mi na Edgu niż instrukcji. Na tym pewnie bazują sprzedawcy nie dołączając polskich instrukcji obsługi.
Co ciekawsze standardowa karta z ostrzeżeniami była m. in. w języku polskim.
pozdrawiam
Piotr
Colorado 300 + Forerunner 50 + Edge 500 + Nuvi 255W + Forerunner 220 +
Edge 800
Piotr
Edge 800
Witam ponownie
Czy ktoś spotkał się w Polsce z możliwością dokupienia dodatkowych uchwytów montażowych do Edga 500?
Czy ktoś spotkał się w Polsce z możliwością dokupienia dodatkowych uchwytów montażowych do Edga 500?
pozdrawiam
Piotr
Edge 800
Piotr
Edge 800
Dzięki za zainteresowanie.
Też tam trafiłem ale niestety - dostępność: brak.
Przed chwilą rozmawiałem z panem z firmy Apex24 i dowiedziałem się, że mimo braku tego towaru na ich stronie mają go w magazynie. Napisałem więc maila z zamówieniem i czekam na dalszy rozwój wypadków
Też tam trafiłem ale niestety - dostępność: brak.
Przed chwilą rozmawiałem z panem z firmy Apex24 i dowiedziałem się, że mimo braku tego towaru na ich stronie mają go w magazynie. Napisałem więc maila z zamówieniem i czekam na dalszy rozwój wypadków
pozdrawiam
Piotr
Edge 800
Piotr
Edge 800
Wczoraj dotarł do mnie zamówiony w Apex24 dodatkowy uchwyt rowerowy
. Jestem mile zaskoczony sposobem załatwienia sprawy. Wielki ukłon w stronę Pana Pawła Wysockiego.
W przypadku zakupu dodatkowego uchwytu w komplecie otrzymujemy również dwa uchwyty i pełno gumek
Cena 35zł(obawiałem się, że będzie drożej) plus oczywiście koszty przesyłki.
Teraz pytanie:
W Carmin Connect zgłasza się nowa wersja oprogramowania (2,20 na 2,30) lecz nigdzie nie mogę znaleźć jakie zmiany wprowadza. Czy może ktoś wie?
W przypadku zakupu dodatkowego uchwytu w komplecie otrzymujemy również dwa uchwyty i pełno gumek
Teraz pytanie:
W Carmin Connect zgłasza się nowa wersja oprogramowania (2,20 na 2,30) lecz nigdzie nie mogę znaleźć jakie zmiany wprowadza. Czy może ktoś wie?
pozdrawiam
Piotr
Edge 800
Piotr
Edge 800
Edge 500 software version 2.30:
Changes made from version 2.20 to 2.30:
Changes made from version 2.20 to 2.30:
- Internal file processing corrections.
- Updated ANT+ power calibration page.
- Changes to support manufacturing.
LeCH
Edge 1030 , Oregon 650, Forerunner 945
DZIĘKI
mam nadzieję, że nic nie skopali
mam nadzieję, że nic nie skopali
pozdrawiam
Piotr
Edge 800
Piotr
Edge 800
Jak się aktualizuje WebUpdater-em to zawsze dochodzi się do momentu, w którym można sprawdzić zmiany wprowadzone w nowym firmware. Pokazują się w etapie, w którym można się jeszcze wycofać z aktualizacji.
LeCH
Witam!
Pozwolę się podpiąć pod ten wątek...
Czy Edge 500 umożliwia wgranie z PC trasy (lub śladu) i jego wyświetlenie podczas jazdy? Takie rozwiązanie umożliwiałaby przynajmniej zaplanowanie dłuższej wycieczki w nieznany teren, a potem trzymanie się trasy. Że nie ma routingu, obsługi map, itd. to wiem. Niestety Edge 705 poza zasięgiem cenowym (spróbujcie przekonać małżonkę).
Teraz używam PPC + Garmin Que + UMP, ale to mało rowerowe rozwiązanie...
Pozdrawiam
Radello
Pozwolę się podpiąć pod ten wątek...
Czy Edge 500 umożliwia wgranie z PC trasy (lub śladu) i jego wyświetlenie podczas jazdy? Takie rozwiązanie umożliwiałaby przynajmniej zaplanowanie dłuższej wycieczki w nieznany teren, a potem trzymanie się trasy. Że nie ma routingu, obsługi map, itd. to wiem. Niestety Edge 705 poza zasięgiem cenowym (spróbujcie przekonać małżonkę).
Teraz używam PPC + Garmin Que + UMP, ale to mało rowerowe rozwiązanie...
Pozdrawiam
Radello
Pozdrawiam,
Radek
Nüvi 250W + Edge 705 + PPC/GarminQue
Radek
Tak, można wgrać ślad z TC lub Garmin Connect.
W TC nazywa sie to Course. W Edge'u 500 z językiem polskim należy tego szukać w WYŚCIGACH.
Na YouTube są filmiki jak facet nawiguje po trasie w samochodzie Edge'm 500
W TC nazywa sie to Course. W Edge'u 500 z językiem polskim należy tego szukać w WYŚCIGACH.
Na YouTube są filmiki jak facet nawiguje po trasie w samochodzie Edge'm 500
pozdrawiam
Piotr
Edge 800
Piotr
Edge 800
Dzięki, olpi!
Jeszcze ostatnie krótkie pytania:
1. Czy można zdefiniować punkty i kazać wyświetlać info o odległości od nich? (np. "masz 15 km do celu")
2. Które ćwiczenia (workouts) obejmuje update firmware'u do wersji 2.20? Czy mogę w Edge 500 zdefiniować trening interwałowy? Czyli np. że przez 5 min chcę utrzymywać tętno np. 120, przez kolejne 10 min tętno 160, a potem znowu 120 i Garmin mnie "przypilnuje" (np. dźwiękowo)? Wartości przykładowe.
3. Czy do tego modelu można już dokupić pasek na rękę? Wydaje mi się, że ten od np. 705-ki nie będzie pasował.
4. Gdzie najlepiej (czytaj: najtaniej + z gwarancją) kupić Edge 500 bundle? Na allegro jest dostępny np. za 885,- w Poznaniu w "Centrum Nawigacji". (link) Kupował ktoś coś u nich?
Z góry dzięki za pomoc!
Jeszcze ostatnie krótkie pytania:
1. Czy można zdefiniować punkty i kazać wyświetlać info o odległości od nich? (np. "masz 15 km do celu")
2. Które ćwiczenia (workouts) obejmuje update firmware'u do wersji 2.20? Czy mogę w Edge 500 zdefiniować trening interwałowy? Czyli np. że przez 5 min chcę utrzymywać tętno np. 120, przez kolejne 10 min tętno 160, a potem znowu 120 i Garmin mnie "przypilnuje" (np. dźwiękowo)? Wartości przykładowe.
3. Czy do tego modelu można już dokupić pasek na rękę? Wydaje mi się, że ten od np. 705-ki nie będzie pasował.
4. Gdzie najlepiej (czytaj: najtaniej + z gwarancją) kupić Edge 500 bundle? Na allegro jest dostępny np. za 885,- w Poznaniu w "Centrum Nawigacji". (link) Kupował ktoś coś u nich?
Z góry dzięki za pomoc!
Pozdrawiam,
Radek
Radek
www.youtube.com/watch?v=kAEM26w0bggolpi pisze:Na YouTube są filmiki jak facet nawiguje po trasie w samochodzie Edge'm 500
GPSMap 65, Edge Explore 2, Varia RCT715, Enduro 2, Nuvicam
Jeśli geografia jest prozą, mapy są ikonografią. Lennart Meri
Jeśli geografia jest prozą, mapy są ikonografią. Lennart Meri
Niestety nie testowałem jeszcze Edge'a pod kątem nawigacji. Sprawdziłem, że jest i działa. Wykorzystuję to raczej do trenungu z wirtualnym partnerem przy bieganiu. Do nawigacji wolę jednak Colorado
.
Treningami jeszcze nie zdążyłem się pobawić
.Nawet nie zaktualizowałem jeszcze firmware'u z 2,2 na 2,3 a jest już dostępny. Mam trochę przygotowań przed wyjazdem do Istebnej (przeglądam trasy/ślady pod kątem moich możliwości i muszę się na coś zdecydować).
Co do paska na rękę to ten dodatkowy dla Forerunnera 310xt powinien pasować ale jest dostępny tylko za granicą(chociaż pytałem pomocy technicznej Garmina i dostałem odpowiedź, że nie pasuje). Ja kupiłem sobie pasek sportowy z neoprenu zapinany na rzep i przymocowałem do niego jeden z uchwytów rowerowych. W ten sposób na razie używam E500 do biegania. Sprawdza się dobrze
Treningami jeszcze nie zdążyłem się pobawić
Co do paska na rękę to ten dodatkowy dla Forerunnera 310xt powinien pasować ale jest dostępny tylko za granicą(chociaż pytałem pomocy technicznej Garmina i dostałem odpowiedź, że nie pasuje). Ja kupiłem sobie pasek sportowy z neoprenu zapinany na rzep i przymocowałem do niego jeden z uchwytów rowerowych. W ten sposób na razie używam E500 do biegania. Sprawdza się dobrze
pozdrawiam
Piotr
Edge 800
Piotr
Edge 800