Nieistniejące szlaki piesze i rowerowe na UMP

O UMP-pcPL - darmowej mapie Polski. Jak instalować? Jak aktualizować? Jak rozbudowywać?
w.p.
Początkujący
Kontakt:

Nieistniejące szlaki piesze i rowerowe na UMP

Post autor: w.p. »

Na mapie UMP-pcPL w okolicy Pruchnika (UMP-Przemysl) narysowana jest sieć szlaków pieszych i rowerowych. Jest ich tyle, że miejscami nic spod nich nie widać :)
Próbowałem je odnaleźć w terenie i w rzeczywistości z kilkunastu narysowanych są .... tylko trzy lub cztery. Mają też niespotykane gdzie indziej kolory, np. różowy.
W większości takich przypadków, jeśli na mapie jest coś, czego nie ma w terenie, używam bez wahania klawisza "delete", aby mapa była rzetelna. W tym przypadku ręka mi zadrżała, bo .... szlaki te rysował jeden z nestorów mapnictwa polskiego, kolega Janusz Kochanowicz.
Według mojego rozeznania, są to dwie kategorie nieistniejących szlaków:
a/ szlaki planowane (zaplanowane wiele lat temu, nie widać zaczątków realizacji)
b/ szlaki absolutnie witrualne, namalowane w informatorku gminnym w Pruchniku, bez planów umieszczenia w terenie.
Ciąć, czy zostawić (i dlaczego).
Wojtek Pysz
Maniak nieustannie początkujący, wierny użytkownik urządzenia OREGON-400 i eTrex-20
Artur
Moderator
Kontakt:

Re: Nieistniejące szlaki piesze i rowerowe na UMP

Post autor: Artur »

To temat bardziej na listę ump@ bo tutaj zagląda raczej mniejszość umpowców...
Artur
Nuvi 2495LMT, Vista HCx, Xda IIi z Navitelem i kiedyś Que teraz MXT, Lark z MapaMap,
Omnia z automapą, UMP-pcPL, bgroutingmap + różne inne głównie dla navitela
JanuszK
Początkujący
Kontakt:

Post autor: JanuszK »

w.p. pisze:Na mapie UMP-pcPL w okolicy Pruchnika (UMP-Przemysl) narysowana jest sieć szlaków pieszych i rowerowych. Jest ich tyle, że miejscami nic spod nich nie widać :)
Próbowałem je odnaleźć w terenie i w rzeczywistości z kilkunastu narysowanych są .... tylko trzy lub cztery. Mają też niespotykane gdzie indziej kolory, np. różowy.
Masz rację :) Od powrotu do kraju zabieram się za korektę tych szlaków. Jeszcze 3-4 dni i będzie zrobiona. Były wielkie plany, już prawie rozpoczęto znakowanie i jak to w takich przypadkach bywa, zostało tylko "prawie".
Zostawię 2 szlaki, które są opisane na mojej stronie, bo wiem, że ludzie chodzą i jeżdżą nimi, pozostałe usunę.
jkoch vel JanuszK

60 CSx + UMP PCPL, Oregon 300
w.p.
Początkujący
Kontakt:

Post autor: w.p. »

JanuszK pisze:Od powrotu do kraju zabieram się za korektę tych szlaków. Jeszcze 3-4 dni i będzie zrobiona. ...
Artur wątpił, a ja czułem że się tutaj odezwiesz i cieszę się, że Cię słyszę.
I do zobaczenia gdzieś na Korzeniach albo Majdanach ;)
Wojtek Pysz
Maniak nieustannie początkujący, wierny użytkownik urządzenia OREGON-400 i eTrex-20
ODPOWIEDZ