Moja wiara w support Garmina niestety została ostatnio mocno nadszarpnięta. Może takie akcje zbiorowe coś dadzą, ale moje doświadczenie nakazuje raczej powątpiewać.

Mam nieodparte wrażenie, że problemy z 765 nie wzbudzają zainteresowania Garmina USA, a co za tym idzie nie należy również spodziewać się reakcji na zgłaszane problemy. Obawiam się że z punktu widzenia Garmina USA Nuvi 7x5 jest produktem, który kończy swój żywot, więc wspieranie go i jakieś duże akcje naprawcze są raczej ekonomicznie nieuzasadnione.
W moim przypadku rozmowy z hotlinem kończą się za każdym razem jakimiś manewrami, które mają skłonić mnie do zaprzestania zadawania niezręcznych pytań lub jawnymi próbami odwracania kota ogonem. Zgłoszony przeze mnie problem z wybieraniem numerów telefonów w POI (wgrywanych POILoaderem) skończył się konkluzją Pana z supportu, że najwyraźniej nie wiem jak działa POI Loader i przesyłaniem mi linka do instrukcji na stronie garmina.
Podsumowując oto lista znanych mi problemów z 765:
- - nieoczekiwane restarty - związane (chyba) z TMC
- problemy z odświeżaniem map - zdarzające się także z CNE
- wspomniane problemy z POI wgrywanych POILoaderem (przy długich opisach w punktach numer telefonu przestaje być widoczny przez co staje się "niewybieralny"). 
- sporadyczne problemy z BT - rzadko pojawia się ograniczona funkcjonalność telefonu w menu Nuvi - brak części ikon (restart urządzenia zazwyczaj rozwiązuje problem)
- Problem z TMC - możliwe, że dotyczy on odbiornika GTM21, ale objaw powtarza się u większości userów 765. Po pobraniu listy ostrzeżeń, zielona ikona potwierdzająca odiór TMC zmienia się na szarą oznaczającą ograniczony (słaby) zasięg sygnału TMC, restart rozwiązuje problem.
Można wydzielić wątek o problemach z firmwarem 7x5, będzie się go łatwiej czytało.
Pozdrawiam,