W.
UMP tylko Polska
Re: UMP tylko Polska
Nie znam 305tki więc nie wiem jakie parametry rejestracji można ustawiać. Czy ślad jest rejestrowany tylko wg domyślnych ustawień czy możesz wybierać interwał czasowy lub inny. Jeśli masz wątpliwości wrzuć jakiś krótki ślad i się zobaczy
W.
W.
nuvi 215W, SP 2720
Dobrze jak wroce do domu po 24.06 To zamieszcze kilka sladow.
POZDRAWIAM
forerunner 305
forerunner 305
-
Zachu
- Radny
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
Oki to teraz pod tym kontem pozbieram slady po powrocie do domu.
POZDRAWIAM
forerunner 305
forerunner 305
Miałem Forerunnery (201, 205 i 405; seria odbiorników treningowych), jednak śladów z nich nie wrzucałem. Natomiast zdarza mi sie wrzucanie śladów z ForeTrexa 401, który treningowy nijak nie jestZachu pisze:wodzirej wrzucał ślady ze spacerów z ForerunneremNada się
http://ngps.pl/garmin-foretrex-301-i-40 ... #more-4716
Aktualnie jestem w podróży, częściowo samolotem. F401 nie stracił fixa w samolocie, a siedziałem w drugim rzędzie od okna. W takich samych warunkach 60CSx tracił fixa. Samolotowy ślad z F401 wrzucę on-line po zakończeniu podróży (niebawem).
GPSMap 65, Edge Explore 2, Varia RCT715, Enduro 2, Nuvicam
Jeśli geografia jest prozą, mapy są ikonografią. Lennart Meri
Drobiazg
Stare Forerunnery (101 i 201) wyglądają bardzo podobnie jak Foretrexy 301 i 401. Nazwy też podobnawe...
Jednak ich zastosowanie/przeznaczenie/możliwości są różne. Forerunnery to jednak urządzenia treningowe, działają pod Garmin Training Center, Foretrexy zaś to outdorowce, obsługowane pod MapSource'm; etc...
Jednak ich zastosowanie/przeznaczenie/możliwości są różne. Forerunnery to jednak urządzenia treningowe, działają pod Garmin Training Center, Foretrexy zaś to outdorowce, obsługowane pod MapSource'm; etc...
Obiecany ślad z lotu Carnarvon <-> Perth (i kilka fotek) do obejrzenia/pobrania:
http://www.gpsies.com/map.do?fileId=gqpjkzbtnnmrfnuc
(złapany przez ForeTrexa 401)
http://www.gpsies.com/map.do?fileId=gqpjkzbtnnmrfnuc
(złapany przez ForeTrexa 401)
A wracając do tematu głównego umc-pcPL.
Dla mnie ump-pcPL - to POLSKA i nie potrzeba mi więcej.
Tak więc, jak ograniczyć aktualizację mapy (za pomocą Update_UMP-pcPL_rsync.bat Update_UMP-pcPL_wget.bat ) tylko do obszaru PL ?
Nie potrzebami mi "zagranica" i jej pobieranie przy aktualizacji - zbędnie zabiera moc przesyłowa serwerów.
/Bodgan
Dla mnie ump-pcPL - to POLSKA i nie potrzeba mi więcej.
Tak więc, jak ograniczyć aktualizację mapy (za pomocą Update_UMP-pcPL_rsync.bat Update_UMP-pcPL_wget.bat ) tylko do obszaru PL ?
Nie potrzebami mi "zagranica" i jej pobieranie przy aktualizacji - zbędnie zabiera moc przesyłowa serwerów.
/Bodgan
Zumo 660, Nuvi 250
- Mariusz65
- Radny
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 5 times
Wgrywać wersję topo. Tam jest tylko PL plus przygraniczne okolice.
Pozdrawiam Mariusz
W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20/eTrex Touch 35, Na ręku: Fenix 7 Solar, Rower: iGPSPORT BSC300, W powietrzu: DJI Neo 2
W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20/
Mówię na sucho:
w update_rsync.bat masz linijki:
Możesz też skasować wszystkie nie-polskie img (3*.img, 42*.img itd.) i wmontować parametr --existing.
Ale lojalnie uprzedzam, że indeks jest liczony dla całości, więc jeśli będziesz miał zagranicę starą czy w ogóle, to Mapsource będzie się krzaczył.
w update_rsync.bat masz linijki:
dodaj do opcji rsync.exe:REM pobranie wlasciwych plikow
rem jesli nie chcesz pliku *.typ, dodaj "--exclude=*.typ"
rsync.exe -ELhrtz --progress --recursive %UMP_SRC%/%UMP_LATEST%/* ./
i napisz czy się udało--exclude=*.img --include=48*.img
Możesz też skasować wszystkie nie-polskie img (3*.img, 42*.img itd.) i wmontować parametr --existing.
Ale lojalnie uprzedzam, że indeks jest liczony dla całości, więc jeśli będziesz miał zagranicę starą czy w ogóle, to Mapsource będzie się krzaczył.