O seriach nüvi, dēzl, zūmo, a nawet StreetPilot czy Quest. O mapach CityNavigator, GPMapie i UMP-pcPL, a także o bazach radarów, komendach głosowych, TMC, 3D Traffic oraz wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów w samochodzie czy motocyklu.
tadeklodz pisze:tak przy okazji: na korzyść którego urządzenia wypada porównanie TomToma z Garminem dotyczy to również map? np co lepiej kupić: TOM TOM GO 950 czy Nuvi 3790? bez wnikania w potrzeby kupujacego
Nokia Maps - proste, czytelne i z telefonem
Krzysiek
w schowku: nuvi 2497LMT+CNE LifeTime + UMP-pcPL
na ryby: Oregon 650 + VMAP + PL Topo
na ręku: Garmin Instinct2 Tactical
na strzelnicę: Garmin XERO C1 Pro
na stanie: nuvi 255WT+UMP
Miałem dzisiaj w rękach (5 minut) nuvi 3760. Pierwsze wrażenie - bardzo sympatyczny sprzęt.
Kontrast wyświetlacza powala na kolana (przyzwyczajenia i porównanie do nuvi 765T w słońcu).
Tutaj podziękowania dla klienta, który zakupił ostatni egzemplarz w jednym z katowickich punktów i umożliwił mi poklikanie po ekranie swojego nowego nuvi .
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
raczej nie...
Katalog jest ale po wrzuceniu .img nic sie nie pojawia.
Wgranie mapsourcem załatwia problem.
A tak w ogóle to wyłączanie szczegółów (nazwy miejscowości) przy przekroczeniu 20km/h niestety funkcjonuje...
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Kilka spostrzeżeń z użytkowania.
Mając do tej pory nuvi660 (od czasu kiedy tylko 660 pojawiła się na rynku) bardzo trudno mi przyzwyczaić się do widoku mapy bez nazw miejscowości. No ale chyba jak na razie tak musi być. Będąc notorycznym "włóczysamochodem" nie obce mi jest wybieranie "Jedz do Domu" i mniej lub bardziej fantazyjne jeżdzenie po drogach wszelakiej maści i patrzenie jak nawigacja co chwila walczy z wyznaczaniem trasy. Przy dłuższych odległościach (tak ponad 400km)w 660 pojawiało się czasami "Brak pamięci do wyznaczenia trasy" Dzisiaj natomiast jeżdząc z 3760 i mając do domu ok. 120km zauważyłem iż nie pojawia się ten komunikat. Nawigacja po prostu restartuję się. I potrafi tak 2-3 razy przy wyznaczaniu trasy. Pomaga gdy tylko pojawi się ekran z "Dokąd" i "Pokaż mapę" wybrać Stop i ponowne wybranie "Jedz do Domu" - przeliczy i jest OK. Do czasu kolejnego większego liczenia. Dzieje się to praktycznie tylko na drogach bocznych (tj. bez numeracji). Męczące to jest strasznie...
No i te schematy wyświetlania... W CNE najbardziej mi odpowiadający jest profil holenderski. Drogi główne są czerwone, wojewódzkie pomarańczowe, niższej kategorii są żółte, potem białe i szare. Ale i tak brakuje mi mocno tego iż drogi gruntowe są czarnymi kreskami. To tak na początek.