Brak wystarczającej pamięci podręcznej - o co chodzi? 760

O seriach nüvi, dēzl, zūmo, a nawet StreetPilot czy Quest. O mapach CityNavigator, GPMapie i UMP-pcPL, a także o bazach radarów, komendach głosowych, TMC, 3D Traffic oraz wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów w samochodzie czy motocyklu.
Rob
Nowy

Re: Brak wysta pamieci podrecznej - o co chodzi? 760

Post autor: Rob »

Witam, Mam podobny problem (Trasa zbyt duga....) z 265W, ale tylko w trybie "Mniej paliwa". Sat nav nie potrafi obliczyc trasy z Warrington w UK do Faro w Portugali, lub do Budapesztu. Wniskuje, ze to problem problem zwiazany z pamiecia, lub wolnym procesorem. Wyzuciclem wszystkie nieuzywane pliki z 256W (glosobe, tekstowe itd) ale mam tylko 115MB wolnej pamieci. Czy ktos ma podobny problem?
Awatar użytkownika
PouchX
Radny
Been thanked: 3 times
Kontakt:

Post autor: PouchX »

A jak w komputerze usuniesz kilka zdjęć z dysku twardego to zwiększy Ci się pamięć RAM? Raczej nie.
Rob
Nowy

Pewnie masz racje, ale postepowalem zgodnie z instrukcja na stronie Garmin. FAQ dotyczylo co prawda nieco innego problemu, ale ocen sam:
http://www.garmin.com/garmin/cms/cache/ ... rchsupport

Z tego co wiem, to dodatkowe miejsce na dysku w PC pomaga a nie szkodzi, wiec z sat-nav moze byc podobnie.
Doceniam konstruktywna krytyke, wiec prosze o porade jak ten problem rozwiazac. Nuvi 265W ma ok 2GB, czy 1390T ma podobna objetosc?

Pozdrawiam,
Rob
Awatar użytkownika
PouchX
Radny
Been thanked: 3 times
Kontakt:

Re: Brak wystarczającej pamięci podręcznej - o co chodzi? 760

Post autor: PouchX »

A co masz zaznaczone w opcjach Unikania?
Jakie masz mapy w Nuvi?
Rob
Nowy

Re: Brak wystarczającej pamięci podręcznej - o co chodzi? 760

Oddalem 265 i zakupilem 1390T, wiec kontynuowanie tej dyskusji to musztarda po obiedzie, ale byc moze watek pomoze komus innemu.
Mialem aktualne mapy (cala Europa nie miescila sie na 265 i musialem czesc map zapamietac na SD) i aktualne oprogramowanie. Jezeli chodzi o omijanie, to mialem zaznaczone zawracanie i platne autostrady. Trasa byla "zbyt dluga", tylko przy opcji "mniej paliwa". Czy 1390T ma podobne problemy? Mam nadzieje, ze nie zamienilem siekierki na kijek, ha, ha, ha
Pozdrawiam,
ODPOWIEDZ