Witajcie
Wybieram się na Islandię zimą. Potrzebuję GPSa który nie padnie przy -25stopniach. Zakładam że będę go nosił pod kurtką w czasie marszu więc powinno mu być ciepło. Nie zmienia to jednak faktu, że będę go co jakiś czas wyjmował żeby sprawdzić pozycę i co najważniejsze, będzie leżał w plecaku po kilka godzin w czasie mojej wspinaczki.
Macie doświadczenia w tym temacie? Którego garmina możecie polecić. Chciałbym sprowadzić z USA więc myślę, że stać będzie mnie nawet na jakiś droższy model.
Pozdrawiam
Łukasz
GPS na niskie temperatury
Kojarzę taki temat, chyba był na forum.garmin.pl.
Z moich doświadczeń to Legendowi B&W przy jakiś -20C czy nawet -25C nie było nic widać na wyświetlaczu, ale włożenie pod kurtkę pomagało
.
A kolorowe modele chyba dawały sobie radę lepiej, poszukaj dobrze a znajdziesz tamten wątek...
Moim zdaniem każdy turystyczny Garmin da radę.
Z moich doświadczeń to Legendowi B&W przy jakiś -20C czy nawet -25C nie było nic widać na wyświetlaczu, ale włożenie pod kurtkę pomagało
A kolorowe modele chyba dawały sobie radę lepiej, poszukaj dobrze a znajdziesz tamten wątek...
Moim zdaniem każdy turystyczny Garmin da radę.
Pozdrawiam Marek - fan UMP-pcPL
Był eTrex Legend, Vista C, Vista HCx jest: Dakota 20, Nuvi 250
Był eTrex Legend, Vista C, Vista HCx jest: Dakota 20, Nuvi 250
Kiedy miałem jeszcze legenda bw zrobiłem sobie na zimę zewnętrzny zasilacz bateryjny, podłączany gniazdem wymiany danych/zasilania. Pojemnik trzymałem pod kurtką w cieple a GPSa na zewnątrz. Przetestowane w warunkach polskich zim.
Gdy będziesz miał nowszego gpsa (np jakiegoś z serii HCx) to w całości można go wsadzić pod kurtkę bez obawy, że straci sygnał.
Gdy będziesz miał nowszego gpsa (np jakiegoś z serii HCx) to w całości można go wsadzić pod kurtkę bez obawy, że straci sygnał.
GeoKrety.org - darmowa alternatywa dla travelbugów
Baza skrzynek dla urządzeń przenośnych (też darmowa)
Baza skrzynek dla urządzeń przenośnych (też darmowa)