Problem z dzwiekiem w nuvi

O elektronice i wewnętrznym oprogramowaniu naszych Garminów. Chipsety, anteny zewnętrzne, baterie, karty pamięci, naprawy. Także o nieoficjalnych firmware, przeróbkach sprzętowych i innych rodzajach tuningu.
Nordek
Początkujący

Problem z dzwiekiem w nuvi

Post autor: Nordek »

Witam

Zdarzylo wam sie ze GPS (tutaj 765T) zaniemowil i tak naprawde z glosniczkow wbudowanych w urzadzenie nie wydobywa sie zaden dzwiek! Hmmm u mnie tak jest i nie wiem jaka jest przyczyna. Wczesniej byly momenty ze dzialalo oki a potem przestawalo teraz kompletnie zero :((( Zawsze niby moge jeszcze wlaczyc poprzez odbiornik radiowy ale to nie to samo i tez czasem chialbym muzyki posluchac w koncu:)
Macie moze jakas rade? Czy to juz trzeba do serwisu oddac, choc gwarancja roczna juz mi dawno minela :(
Pozdrawiam
Maciek
Ostatnio zmieniony 30 cze 2010, 06:40 przez beetle-m, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Przeniesiono do "Hardware i firmware"
Awatar użytkownika
beetle-m
Garniak
Has thanked: 2 times

Re: Problem z dzwiekiem w GPS

Post autor: beetle-m »

Takie przypadki były opisywane na forum. Jeśli dźwięk działa na słuchawkach podłączonych do urządzenia to można z dużym prawdopodobieństwiem założyć, że głośniczek nuvi wymaga wymiany (serwis).
Zaliczyłem taki przypadek osobiście w nuvi 350 - Excel wymienił odbiornik na nowy.
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
jewti
Początkujący

Re: Problem z dzwiekiem w nuvi

Post autor: jewti »

Jak jest na gwarancji to nie ma problemu przerabiałem to ze swoją 660 /wymiana w Exelu na nowy/
Padnięte były głośniki.
Pozdrawiam L>J

Nuvi 660 CNE NT 2011.10 + Gp Mapa 2010.1 + UMP pcPL
Nordek
Początkujący

Post autor: Nordek »

jewti pisze:Jak jest na gwarancji to nie ma problemu przerabiałem to ze swoją 660 /wymiana w Exelu na nowy/
Padnięte były głośniki.
Jesli gwarancja dotyczy tylko jednego roku to niestety juz przepadlo :((( Fakt troche komplikuje jeszcze fakt ze na codzien jestem we Francji i sie duzo przemieszczam. Ile kosztuje wymiana glosniczkow bo chyba mi juz tak urzadzenia na nowy nie wymienia co ?
Pozdrawiam
Maciek

W ogole tak z ciekawosci .... Jak mi wymienia na nowe urzadzenie to czy dalej bede mogl korzystac bezproblemowo z MYGARMIN z aktualizacji mapy, ktora zakupilem dozywotnie do tego urzadzenia czy tez nie? Rowniez dotyczyto takich dodatkow jak radary itp :)
Wlasnie sie dowiedzialem ze gwarancja trwa 2 lata wiec jescze mam szanse.
Ostatnio zmieniony 30 cze 2010, 13:25 przez Zachu, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: połączono posty
Awatar użytkownika
beetle-m
Garniak
Has thanked: 2 times

Post autor: beetle-m »

Nordek pisze:W ogole tak z ciekawosci .... Jak mi wymienia na nowe urzadzenie to czy dalej bede mogl korzystac bezproblemowo z MYGARMIN z aktualizacji mapy, ktora zakupilem dozywotnie do tego urzadzenia czy tez nie? Rowniez dotyczyto takich dodatkow jak radary itp :)
Tak, bezproblemowo. Cała procedura odbywa się automatycznie poprzez serwis Excel'a, który powiadamia Garmina o wymianie urządzenia.
Wczoraj na nowo ładowałem CNE (Lifetime) do nowego/wymienionego nuvi 765T.
Tak samo, miło i sprawnie przebiega proces przepisania licencji GPMapy.
Pan Karol jest niesamowity chociaż uprzedzał, że może to potrwać w Garminie do 3 dni.
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
ODPOWIEDZ