O elektronice i wewnętrznym oprogramowaniu naszych Garminów. Chipsety, anteny zewnętrzne, baterie, karty pamięci, naprawy. Także o nieoficjalnych firmware, przeróbkach sprzętowych i innych rodzajach tuningu.
Zdarzylo wam sie ze GPS (tutaj 765T) zaniemowil i tak naprawde z glosniczkow wbudowanych w urzadzenie nie wydobywa sie zaden dzwiek! Hmmm u mnie tak jest i nie wiem jaka jest przyczyna. Wczesniej byly momenty ze dzialalo oki a potem przestawalo teraz kompletnie zero (( Zawsze niby moge jeszcze wlaczyc poprzez odbiornik radiowy ale to nie to samo i tez czasem chialbym muzyki posluchac w koncu:)
Macie moze jakas rade? Czy to juz trzeba do serwisu oddac, choc gwarancja roczna juz mi dawno minela
Pozdrawiam
Maciek
Ostatnio zmieniony 30 cze 2010, 06:40 przez beetle-m, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód:Przeniesiono do "Hardware i firmware"
Takie przypadki były opisywane na forum. Jeśli dźwięk działa na słuchawkach podłączonych do urządzenia to można z dużym prawdopodobieństwiem założyć, że głośniczek nuvi wymaga wymiany (serwis).
Zaliczyłem taki przypadek osobiście w nuvi 350 - Excel wymienił odbiornik na nowy.
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
jewti pisze:Jak jest na gwarancji to nie ma problemu przerabiałem to ze swoją 660 /wymiana w Exelu na nowy/
Padnięte były głośniki.
Jesli gwarancja dotyczy tylko jednego roku to niestety juz przepadlo (( Fakt troche komplikuje jeszcze fakt ze na codzien jestem we Francji i sie duzo przemieszczam. Ile kosztuje wymiana glosniczkow bo chyba mi juz tak urzadzenia na nowy nie wymienia co ?
Pozdrawiam
Maciek
W ogole tak z ciekawosci .... Jak mi wymienia na nowe urzadzenie to czy dalej bede mogl korzystac bezproblemowo z MYGARMIN z aktualizacji mapy, ktora zakupilem dozywotnie do tego urzadzenia czy tez nie? Rowniez dotyczyto takich dodatkow jak radary itp
Wlasnie sie dowiedzialem ze gwarancja trwa 2 lata wiec jescze mam szanse.
Ostatnio zmieniony 30 cze 2010, 13:25 przez Zachu, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód:połączono posty
Nordek pisze:W ogole tak z ciekawosci .... Jak mi wymienia na nowe urzadzenie to czy dalej bede mogl korzystac bezproblemowo z MYGARMIN z aktualizacji mapy, ktora zakupilem dozywotnie do tego urzadzenia czy tez nie? Rowniez dotyczyto takich dodatkow jak radary itp
Tak, bezproblemowo. Cała procedura odbywa się automatycznie poprzez serwis Excel'a, który powiadamia Garmina o wymianie urządzenia.
Wczoraj na nowo ładowałem CNE (Lifetime) do nowego/wymienionego nuvi 765T.
Tak samo, miło i sprawnie przebiega proces przepisania licencji GPMapy. Pan Karol jest niesamowity chociaż uprzedzał, że może to potrwać w Garminie do 3 dni.
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)