[Nuvi 7x5] Firmware alternatywny - ver. Taiwan
Re: [Nuvi 7x5] Firmware alternatywny - ver. Taiwan
Mówimy o tym samym pliku z pierwszego postu tego wątku? U mnie wystarczy przytrzymać kursor nad linkiem i w pasku statusu (na dole przeglądarki) pojawia się widoczny link do pliku Polish.gtt. Spróbuj innej przeglądarki, bo chyba ta co masz chce być mądrzejsza od użytkownika (InternetExplorer?) 

Pozdrowienia,
Marek
N765LMT
N3490LMT
Marek
N765LMT
N3490LMT
- beetle-m
- Garniak
- Has thanked: 2 times
tagor pisze:Spróbuj innej przeglądarki, bo chyba ta co masz chce być mądrzejsza od użytkownika (InternetExplorer?)

- wybierz (z prawego menu myszki): "Zapisz element docelowy jako ..."
- zapisz tak jak chce, czyli jako Polish.xml
- po zapisaniu zmień rozszerzenie pliku z .xml na .gtt
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
dzieki,poszlo.
* * * * *
po zainstalowaniu Firmware alternatywny - ver. Taiwan orginalny polski lektor gada od rzeczy,ale zainstalowalem
Polski TTS - Polish__Agata.vpm i jest lepiej.punkty poi na mapie sa trojwymiarowe lecz w trybie nawigacji przeslania je trasa.ogulnie lepiej!
* * * * *
po zainstalowaniu Firmware alternatywny - ver. Taiwan orginalny polski lektor gada od rzeczy,ale zainstalowalem
Polski TTS - Polish__Agata.vpm i jest lepiej.punkty poi na mapie sa trojwymiarowe lecz w trybie nawigacji przeslania je trasa.ogulnie lepiej!
Ostatnio zmieniony 02 lip 2010, 11:09 przez beetle-m, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Połączono treść 2 kolejnych postów użytkownika
Powód: Połączono treść 2 kolejnych postów użytkownika
Hej,
Z Tajwanem jeździ się zdecydowanie milej - mnie podoba się wyświetlanie nazwy ulicy, po której się aktualnie jedzie (w trybie routingu) - tego mi zawsze brakowało. Kompasik to miły akcent.
POIs widoczne w wersji 3D są kolejną rzeczą, której mi zawsze brakowało...
Problemy są dwa: polskie literki i wyliczanie ETA (czas dotarcia do celu).
ETA będzie lepsze, jak PouchX wypuści wersję 3.00 (w której zostało to poprawione).
Na niewyświetlanie polskich literech w niektórych komunikatach i zjadanie literek po nich (GPS jest wyony etc), w tym w trybie przeglądania następnych manewrów niestety chyba nie będzie sposobu - wygląda na to, że soft po napotkaniu znaku w UTF-8 zjada 6 bajtów i czyta stringa dalej ("Ustalam pozycje satelitukam satelitkalizujelity"). Dotyczy to tych komunikatów, które są wkompilowane w soft (nie ma ich więc w Poliż.gtt). Da się na szczęście usunąć polskie znaki (w image softu) i uzyskać "GPS jest wylaczony" etc.
No chyba że ktoś ma dostęp do zdisasemblowanego kodu i większą wiedzę na ten temat.
Jeżdżę z TWN od 2 tygodni, podejrzewam, że wersja 3.00 zagości u mnie na długo. No i TTS też jest ok
Dziękujemy Ci, S.C. PouchX 
Pozdrawiam,
Z Tajwanem jeździ się zdecydowanie milej - mnie podoba się wyświetlanie nazwy ulicy, po której się aktualnie jedzie (w trybie routingu) - tego mi zawsze brakowało. Kompasik to miły akcent.
POIs widoczne w wersji 3D są kolejną rzeczą, której mi zawsze brakowało...
Problemy są dwa: polskie literki i wyliczanie ETA (czas dotarcia do celu).
ETA będzie lepsze, jak PouchX wypuści wersję 3.00 (w której zostało to poprawione).
Na niewyświetlanie polskich literech w niektórych komunikatach i zjadanie literek po nich (GPS jest wyony etc), w tym w trybie przeglądania następnych manewrów niestety chyba nie będzie sposobu - wygląda na to, że soft po napotkaniu znaku w UTF-8 zjada 6 bajtów i czyta stringa dalej ("Ustalam pozycje satelitukam satelitkalizujelity"). Dotyczy to tych komunikatów, które są wkompilowane w soft (nie ma ich więc w Poliż.gtt). Da się na szczęście usunąć polskie znaki (w image softu) i uzyskać "GPS jest wylaczony" etc.
No chyba że ktoś ma dostęp do zdisasemblowanego kodu i większą wiedzę na ten temat.
Jeżdżę z TWN od 2 tygodni, podejrzewam, że wersja 3.00 zagości u mnie na długo. No i TTS też jest ok

Pozdrawiam,
TxF, nuvi 765/DriveSmart 55
czy istnieje jakis prosty sposob na odinstalowanie tego softu?pytam z ciekawosci.
- PouchX
- Radny
- Been thanked: 3 times
- Kontakt:
Wrzucasz oryginalny GUPDATE.GCD z firmware EU i po sprawie.
dlaczego taiwan 2.81 jest lepszy od orginalnego 3.90?
- PouchX
- Radny
- Been thanked: 3 times
- Kontakt:
2.80 też jest oryginalny.
Tyle, że Garmin-Taiwan pisze sobie własny firmware dla N765 (rynek azjatycki)
Dla EU i USA firmware pisze Garmin USA.
Tyle, że Garmin-Taiwan pisze sobie własny firmware dla N765 (rynek azjatycki)
Dla EU i USA firmware pisze Garmin USA.
Kuba, wiem że masz urwanie głowy, ale przypominam się
Dasz radę? 3.0 kusi...

Pozdrowienia,
Marek
N765LMT
N3490LMT
Marek
N765LMT
N3490LMT
wszystko jasne wiec dlatego polski orginalny lektor gada od rzeczy,i inne dodatki nie chca dzialac prawidlowo,po firmware 2.81 doszlo mi pare ikon tj.online,exit,i cos jeszcze one sa bo sa czy mozna zrobic z nich jakis uzytek?
Kuba, dwa uikendy uciekły... Jest nadzieja na ten ostatni FW?
Pozdrowienia,
Marek
N765LMT
N3490LMT
Marek
N765LMT
N3490LMT
Może dla tego że w Tajwanie to nie jest najpopularniejszy język, wiec nie bardzo się nim przejmująmichalzab pisze:wszystko jasne wiec dlatego polski orginalny lektor gada od rzeczy,i inne dodatki nie chca dzialac prawidlowo,po firmware 2.81 doszlo mi pare ikon tj.online,exit,i cos jeszcze one sa bo sa czy mozna zrobic z nich jakis uzytek?

Pozdrawiam
Kuba,
po przesiadce na 4.0 dla 765 zawiodłem się. Do tej pory resety trafiały mi się sporadycznie. Z 4.0 dwukrotnie (co ciekawe prawie w tym samym miejscu). Raz jadąc Lechicką do Wojciechowskiego, drugi raz Niestachowską do ronda obornickiego (Poznań dla niewiedzących). I to nie reset, tylko takie wyłączenie odbiornika że dopiero po kilkudziesięciu sekundach udawało się uruchomić. I krótkie pytanie: jest szansa że znajdziesz chwilę na ten ostatni soft TW? Czy mogę jakoś pomóc? Brak mi tego kompasu, a wyświetlana nazwa ulicy po której jadę jest IMO bardzo przydatna.
po przesiadce na 4.0 dla 765 zawiodłem się. Do tej pory resety trafiały mi się sporadycznie. Z 4.0 dwukrotnie (co ciekawe prawie w tym samym miejscu). Raz jadąc Lechicką do Wojciechowskiego, drugi raz Niestachowską do ronda obornickiego (Poznań dla niewiedzących). I to nie reset, tylko takie wyłączenie odbiornika że dopiero po kilkudziesięciu sekundach udawało się uruchomić. I krótkie pytanie: jest szansa że znajdziesz chwilę na ten ostatni soft TW? Czy mogę jakoś pomóc? Brak mi tego kompasu, a wyświetlana nazwa ulicy po której jadę jest IMO bardzo przydatna.
Pozdrowienia,
Marek
N765LMT
N3490LMT
Marek
N765LMT
N3490LMT
Witam,
Czy po zainstalowaniu Taiwańskiego softu będą wyświetlany nazwy miejscowości podczas nawigowania? Posiadam nuvi 765 z firmware 4.0 i dostrzegam, że tego nie ma w porównaniu do mojej wcześniejszej nawigacji - nuvi 255W.
Czy po zainstalowaniu Taiwańskiego softu będą wyświetlany nazwy miejscowości podczas nawigowania? Posiadam nuvi 765 z firmware 4.0 i dostrzegam, że tego nie ma w porównaniu do mojej wcześniejszej nawigacji - nuvi 255W.
Hej,tagor pisze:Kuba,
To prawda, 4.0 jest IMHO kiepskie - praktycznie co trzecia/czwarta ingerencja w wyswietlanie kończyła mi się resetem. Stabilnie było tylko wtedy, jak miał raz wyznaczoną trasę i nic się nie zmieniało (ani nie próbowało zobaczyć, co jest w poblizu).
Do upgrade do 4.0 zniechęcam, jeśli ktoś jeszcze tego nie zrobił, a sam zaczynam szukać, jak robić downgrade...
Pozdrawiam,
TxF, nuvi 765/DriveSmart 55