@Lechu
Gdybyś trochę dłużej śledził forum Treka, to byś wiedział, że oprócz prezentowanych tam od czasu do czasu testów telefonów raczej nie prowadzi się porównań podobnych jak na Garniaku.
To wynika z wielu powodów, o jednym już tu wspomniałem, użytkownicy często już posiadają jakieś urządzenie zaczynając korzystać z aplikacji gps. Jest też kwestia przyzwyczajeń użytkowników do korzystania z modeli określonych producentów

O ilości urządzeń, które by trzeba ze sobą porównać już nie wspomnę.
Natomiast z wypowiedzi w tym temacie już można się zorientować co jest warte uwagi, o ile ktoś to czyta uważniej

Zwróciłem uwagę na film popeja, prezentujący urządzenia trzech producentów.
Tutaj dyskusja dotyczy przecież porównania ekranów, by to było choć trochę wiarygodne, trzeba spełnić kilka podstawowych warunków i taka sygnalizacja z mojej strony padła na samym początku.
W żadnym z tu zaprezentowanych, choć pokazujących różne cechy urzadzeń filmików, takie warunki nie są spełnione, choć dzisiaj nie ma żadnego problemu, by wyświetlić w urządzeniach to samo zdjęcie czy mapę.
Za to wnioski z "porównań" są wyciągane w trochę ekspresowym tempie i to przez praktyków

Pozdrawiam
Ranger