O elektronice i wewnętrznym oprogramowaniu naszych Garminów. Chipsety, anteny zewnętrzne, baterie, karty pamięci, naprawy. Także o nieoficjalnych firmware, przeróbkach sprzętowych i innych rodzajach tuningu.
Nowy - używając tego określenie na Garniaku mam na myśli umowne określenie dla FW nowej generacji odbiorników; "stary Garmin" (stara filozofia FW) to GPSMap 60CSX, eTrex Vista HCx, etc.; "nowe" to: Colorado, Oregon, Dakota, eTrex 30 etc...
GPS Maniak pisze:Teoretycznie tras nie używam, ale brak takiej funkcji w ręczniaku jest trochę nie ten teges, w związku z czym ... wgrałem 2.80. Też z bugami ale akceptowalnymi
Nie mogę się nigdzie doszukać tej informacji - jak w razie czego wgrać stary 2.80 do eTrexa i skąd go pobrać?
UWAGA: Downgrade FW działa jak reset. Część ustawień powraca do fabrycznych. Warto też zarchiwizować waypointy i ślady, chociaż ja akurat nie przypominam sobie utraty tych danych.
EDIT: To oczywiście oryginalny FW. Jeżli używasz JNXy musisz go odpowiednio potraktować patcherem.
Dziękuję! Pobawię się nowym FW i zobaczymy co z tego będzie
Pierwsze wrażenia: szybkość przeglądania mapy podobna do 2.80, przeliczanie trasy podczas "pokaż mapę" szybsze i robi się samo bez trącania joy'a ale po pierwszych kilka razach przestaje działać...
Przeliczanie tras nawet takich 1 km, nie działa i kalkulacja trwa strasznie długo i zatrzymuje się na 67% i koniec. Dalej się poddałem bo odbiornik przy próbach przeliczania zawiesza się, mapa jakoś dziwnie się odświeża itp Ogólnie poddaje się i wracam do 2.80 jak przedmówcy
Original Message Follows: ------------------------
Szanowny Panie,
informuję, że w najnowszym FW2.90 mają miejsce następujące wady FW:
1. Po wyborze opcji "Menu główne>Konfiguracja>Wyznaczanie
trasy>Wyznaczanie tras:Monit" nie można nawigować według trase. "Menu
główne>Dokąd?>Trasy" nie następuje nawigacja według wybranej trasy .
2. Demo.JNX włączone w jednym profilu (Rekreacyjny) pozostaje
automatycznie włączone we wszystkich. Nie chcę mieć pliku Demo.JNX w
profilu "Samochód". Jak plik Demo.JNX pozostawić włączony (enabled) w
profilu Rekreacyjnym i pozostawić na stałe wyłączony (disabled)
profilu "Samochód"?
3. Wbrew temu, co Pan napisał, zdjęcia w "Menu główne>Przeglądarka
zdjęć" się nie sortują.
Dziekujemy za skontaktowanie sie z Garmin Europe.
1. Czy dostaje Pan jakis komunikat bledu? jaki to jest blad? Jakie ma
Pan zainstalowane mapy?
Testowalismy te opcje na City Navigatorze i nie ma zadnego problemu
2. Prosze wypisac wszystkie mapy jakie ma Pan na liscie, co to za mapa
Digital Globe? Aktywne mapy nie zmieniaja sie przy zmianach profilow.
3. Rowniez zostalo to przetestowane i zdjecia sortuje wedlug zadanego
kryterium.
Prosze przeinstalowac oprogramowanie i zresetowac jednostke.
Przykro mi slyszec o problemach jakich Pan doswiadcza ze swoim
urzadzeniem. Za nieprawidlowosci w dzialaniu Panskiego urzadzenia moze
byc odpowiedzialny blad w oprogramowaniu. W celu skorygowania bledow w
oprogramowaniu sugerowalbym przeprowadzic aktualizacje oprogramowania.
Pozdrawiam serdecznie,
Garmin Europe
Przed zakupem 10-tki namawialiśmy Ciebie do zakupu wyższego modelu. Jednak kupiłeś 10-tkę, zaproponowałeś funclub 10-tki. Nie minął miesiąc i sprzedałeś 10-tkę. Tak więc przekonałeś się, że radząc tak czy inaczej staramy się być obiektywni.
Now - spróbuj policzyć, ilu z nas ma 20-stkę, a ilu 30-stkę (i wyciągnij wnioski).
BTW, mam do sprzedania 30-stkę. Prawie nie używana, na gwarancji, z papierami. Pełny zestaw pudełkowy + dedykowane garminowskie etui z uchwytem http://www.eazymut.pl/pokrowce-i-futera ... 20-30.html
Wszystko powiedzmy za 700 zł (zainteresowanych zapraszam na PW).
GPSMap 65, Edge Explore 2, Varia RCT715, Enduro 2, Nuvicam Jeśli geografia jest prozą, mapy są ikonografią. Lennart Meri
Marku , gdzie to znalazłeś na temat wzniosów i spadków!
Wynika też z poprzednich postów z 1 marca , że dalej nawigacja nie działa??? A miałem nadzieje , teraz ostatnio przy nawigacji w/g trasy albo odsyłał mnie do ostatniegoi punktu albo jak wyciągnąłem baterie aby staracił pamięć to do BirsEye demo
Ostatnio zmieniony 04 mar 2013, 00:10 przez DarekH, łącznie zmieniany 1 raz.