Jak wrzucić plik IMG do MapSource'a ?
-
- Nowy
Re: Jak wrzucić plik IMG do MapSource'a ?
Mam pytanie troszke off topic: chce przezucic mapy z mojego c550 do Map Source. Wszystko pieknie, ale importuja sie tylko mapy UMP. Oryginalna nie. Da sie cos z tym zrobic? Help! Z gory dzieki za jakies porady!
Nuvi 2460
poczytaj forum... nie można zainstalować map pod MapSource próbując je ściągnąć z gps'a... to se neda 

Witam. Kupiłem od Kanadyjczyka (mojego przyjaciela) Garmina Colorado razem z mapą CNE2009 NT na karcie pamięci. Przeniosłem mapę do MapSource za pomocą GMapTool. Mapa się pojawiła, ale gdy wybieram opcję wyznacz trasę, to nie mogę użyć polecenia "znajdź i wstaw miejsce" - to znaczek lornetki. Ikonka lornetki jest nieaktywna. Informuję że mapa jest zakupiona w Kanadzie i legalna. Mapa GPMapa 2007.4 box którą kupiłem na płytce działa pod MapSource bez zarzutu. Oczywiście była instalowana w inny sposób.
Czy da się coś zrobić żeby CNE2009 NT działał pod MapSource bez zarzutu?
Pozdrawiam
Czy da się coś zrobić żeby CNE2009 NT działał pod MapSource bez zarzutu?
Pozdrawiam
Witam.
Było to juz opisywane na forum nawet w tym wątku.
Po podzieleniu pliku .img tracimy możliwość wyszukiwania.
Chyba dzała tylko 'Znajdż miejsce w pobliżu'
Pozdrawiam.
Było to juz opisywane na forum nawet w tym wątku.
Po podzieleniu pliku .img tracimy możliwość wyszukiwania.
Chyba dzała tylko 'Znajdż miejsce w pobliżu'
Pozdrawiam.
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
Starałem się uważnie czytać ten wątek.... Widocznie nie do końca jednak starannie:)
Dziękuję i pozdrawiam
Dziękuję i pozdrawiam
I co dalej," Zestaw" nadlal nie można zainstalować. Gdzie może leżeć błąd w MapSouce czy po stronie Windowsa.asandrzej pisze:Skorzystać z programu MapSource Maps Compatibility który, może poprawić błędy.
W MapSetToolKit jest funkcja (Edit) sprawdź FID i PID. Jeżeli te zabiegi nie pomogą to
programem MapSetToolKit od instaluj zestaw mapy o nazwie Product Zestaw_2 będzie można uruchomić MS.
Witam.
Błąd zapewne jest w pliku mapowym.
Jeżeli jest możliwość podaj link lub prześlij pliki Product Zestaw_2 .
Pozdrawiam.
Błąd zapewne jest w pliku mapowym.
Jeżeli jest możliwość podaj link lub prześlij pliki Product Zestaw_2 .
Pozdrawiam.
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
Witam wszystkich,
Pobawiłem się trochę zarówno GMapTool jak i MapSetToolkit i nie mogę uzyskać jednej rzeczy - wyszukiwania w MapSource. Instalowałem z użyciem tych narzędzi mapę Niemiec stąd i owszem jest widoczna w MapSource ale pole wyszukiwania jest niedostępne. Czy da się to obejść za pomocą tych narzędzi??
P.S. Dodam że wyszukiwanie najbliższych obiektów działa prawidłowo.
Pobawiłem się trochę zarówno GMapTool jak i MapSetToolkit i nie mogę uzyskać jednej rzeczy - wyszukiwania w MapSource. Instalowałem z użyciem tych narzędzi mapę Niemiec stąd i owszem jest widoczna w MapSource ale pole wyszukiwania jest niedostępne. Czy da się to obejść za pomocą tych narzędzi??
P.S. Dodam że wyszukiwanie najbliższych obiektów działa prawidłowo.
Żurek
Dakota 20, UMP-PcPL, GPmapa TOPO i GPS_50
- GPS Maniak
- Radny
- Kontakt:
Do tego potrzebny jest plik indeksowy, którego nie wszystkie mapy freewarowe zawierają - zwłaszcza gdy są to mapy turystyczne, a nie samochodowe.darzur pisze:nie mogę uzyskać jednej rzeczy - wyszukiwania w MapSource
Bez pliku indeksowego zarówno w MapSource jake też w odbiorniku zadziała opcja: "Znajdź w pobliżu". Dotyczy to jednak tylko punktów, a nie np. adresów.
Pozdrawiam Lechu
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Rozumiem. A czy jest to jakiś oddzielny plik, czy są to dane zaszyte w plikach *.img? No i czy można taki plik na podstawie pliku *.img jakoś stworzyć?
Żurek
Witam wszystkich!
Potrzebuję pomocy, siedzę już trzecią dobę przed kompem i normalnie już nic nie rozumiem!!
Do rzeczy:
Chciałbym przeżucić mapę europy, którą mam na garminie, na kartę SD!!!
Wszystko chyba robię dobrze,(a może coś nie tak)
Odpalam GMapTool, wskazuje plik img., wskazuję lokalizację cgpsmappera itd.....nie piszę dalej co bo wszystko przebiega normalnie. W dalszej kolejności wysyłam do urządzenia wskazując na dysk wymienny. Po zakończeniu operacji zmieniam nazwę na:gmapprom.img. No niby jest na karcie ale, Garmin nie widzi tej karty i co jeszcze zauważyłem, plik który mam na urządzeniu waży 1.71GB, a na karcie 1,53GB!!! Co zrobić aby mój Garminek czytał to co ma na karcie
Potrzebuję pomocy, siedzę już trzecią dobę przed kompem i normalnie już nic nie rozumiem!!
Do rzeczy:
Chciałbym przeżucić mapę europy, którą mam na garminie, na kartę SD!!!
Wszystko chyba robię dobrze,(a może coś nie tak)
Odpalam GMapTool, wskazuje plik img., wskazuję lokalizację cgpsmappera itd.....nie piszę dalej co bo wszystko przebiega normalnie. W dalszej kolejności wysyłam do urządzenia wskazując na dysk wymienny. Po zakończeniu operacji zmieniam nazwę na:gmapprom.img. No niby jest na karcie ale, Garmin nie widzi tej karty i co jeszcze zauważyłem, plik który mam na urządzeniu waży 1.71GB, a na karcie 1,53GB!!! Co zrobić aby mój Garminek czytał to co ma na karcie
Jeśli przez "ż" to chyba przeżuć a nie przerzucić...geniu7 pisze:Chciałbym przeżucić
Nic nie robisz dobrze. Gmaptool tutaj jest na nic. Musisz po prostu fizycznie skopiować plik z katalogu Garmin na urządzeniu do katalogu Garmin na karcie i zapewne (bo w urządzeniu chyba nazywa się inaczej) zmienić mu nazwę na gmapsupp.imggeniu7 pisze:Wszystko chyba robię dobrze
I to wszystko.
Artur
Nuvi 2495LMT, Vista HCx, Xda IIi z Navitelem i kiedyś Que teraz MXT, Lark z MapaMap,
Omnia z automapą, UMP-pcPL, bgroutingmap + różne inne głównie dla navitela
Nuvi 2495LMT, Vista HCx, Xda IIi z Navitelem i kiedyś Que teraz MXT, Lark z MapaMap,
Omnia z automapą, UMP-pcPL, bgroutingmap + różne inne głównie dla navitela
Artur, wielkie dzięki!!!! No rzeczywiście, wszystko źle robiłem!!!! Wgrałem plik europy na kartę, zmieniłem mu nazwę, no i działa!!!! Teraz już wiem, że jeśli mam dwie mapy na urządzeniu, to jedna musi się nazywać "gmapsupp.img" a druga "gmapprom.img", zaś jeśli jedną wrzucam na kartę obydwie mogą mieć tę samą nazwę!!!!! Jeszcze raz, wielkie dzięki
PANOWIE
zacząłem realizowac instrukcję gpsmaniaka nt. podłączenia mapy do MapSource'a i po wykonaniu instrukcji otrzymałem komunikat: zainstaluj ponownie product Sniardwy i urochom ponownie. Dysk systemowy D: a Mapsource na C: Czy to może problem pliku img?
Pozdrawiam
jaro
zacząłem realizowac instrukcję gpsmaniaka nt. podłączenia mapy do MapSource'a i po wykonaniu instrukcji otrzymałem komunikat: zainstaluj ponownie product Sniardwy i urochom ponownie. Dysk systemowy D: a Mapsource na C: Czy to może problem pliku img?
Pozdrawiam
jaro
Garmin 60 CSX, GPMapa TOPO. NAVIGON 4350max, mapa Navteq
"Nie ma takiego wybiegu, którego nie podjąłby człowiek, żeby uniknąć wysiłku myślenia"
Sir Joshua Reynolds
"Nie ma takiego wybiegu, którego nie podjąłby człowiek, żeby uniknąć wysiłku myślenia"
Sir Joshua Reynolds
Witam.
Tu jest opisany podobny problem.
http://www2.garniak.pl/viewtopic.php?f= ... dwy#p85652
Pozdrawiam.
Tu jest opisany podobny problem.
http://www2.garniak.pl/viewtopic.php?f= ... dwy#p85652
Pozdrawiam.