Błędy UMP-pcPL - ZREALIZOWANE
-
karoligula
- Początkujący
-
Zachu
- Radny
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
Re: Błędy UMP-pcPL
Co do Twoich problemów.
Pięknie zaakcentowałeś DRUKOWANYMI tylko nie podałeś jaka wersja mapy? http://ump.fuw.edu.pl/wiki/Wersje
Pięknie zaakcentowałeś DRUKOWANYMI tylko nie podałeś jaka wersja mapy? http://ump.fuw.edu.pl/wiki/Wersje
-
karoligula
- Początkujący
Ojej sorki za tego capslocka no, nie chciałem nikogo urazićZachu pisze:Co do Twoich problemów.
Pełna wersja mojej mapy: UMP-pcPL og 16Sep11 360 MB ściągnięta i zainstalowana 30.09.2011.
Uprzedzając pytania problem z błednym wyznaczaniem trasy po drogach płatnych w Garmin Mobile XT nie dotyczy tylko tej konkretnej wersji ale poprzednich również.
Ostatnio zmieniony 01 paź 2011, 13:33 przez karoligula, łącznie zmieniany 1 raz.
-
karoligula
- Początkujący
A co konkretnie masz na myśli? Bo z tego co widzę mam u siebie wersje polecaną na xt, a problemy o których tam mowa dotyczą prawidłowego wyszukiwania POI, na co radą ma byc zastosowanie wersji NI. Przewd chwilą ściągnąłem i wrzuciłem do garmina aktualną mapę w wersji NI i błąd kalkulacji trasy po drogach płatnych nadal występuje.
A GM XT masz legalny, czy jakiś scracowany?
Pozdrawiam, Piotr
GPSMap 60CSx + PL_TOPO + Walker mapset + UMP pcPL + kilka innych map
Nüvi 3490LM + UMP pcPL + CNE
Huawei Mate 10 Lite Android 8.0.0
-
karoligula
- Początkujący
Garmin jest z witaminką... ale nie jest to jakas wersja azjatycka czy inny kosmos, normalnie wszystko działa a bład dotyczy tylko UMP i tylko kalkulacji tras po drogach płatnych na odcinkach dłuższych niz ok 200-300 km. Więc nie w tym upatrywałbym przyczyny.
Ja jednak w tym bym upatrywał problemu.karoligula pisze:Garmin jest z witaminką...
Ale zanim zabrniesz w ślepą uliczkę to poczytaj to
Ze szczególnym uwzględnieniem punktu pierwszego.
Pozdrawiam, Piotr
-
karoligula
- Początkujący
Ok to jak wytłumaczyć w takim razie tą sytuację:
Wyznaczam 1 trasę:
Ruciane Nida (warm.maz.) - Komorniki (wielkop.), bez punktów pośrednich, trasa uwzględnia drogi płatne -> UMP głupieje. bład kalkulacji trasy.
Wyznaczam 2 trasę:
Ruciane Nida (warm.maz.) - Koło (pkt pośredni pod PiotrkowemTrybunalskim) - Komorniki (wielkop.), trasa uwzględnia drogi płatne i co?... UMP pięknie wyznacza prawidłową trasę po A2
!! O co chodzi ??
Ale jeśli dam jakiś punkt pośredni bliżej domu to UMP znowu głupieje.
Tylko skąd ja mam znać prawidłowe punkty pośrednie do celu podrózy skoro nawet nie mogę wyznaczyć do nich prawidłowej bezpośredniej trasy po drogach płatnych?
Średnio mi się chce wierzyć w to, że to wina witaminki. Może ktoś z forum ma Garmina XT na licencji w swoim telefonie i sprawdzi czy ten bład u niego występuje?
Bo jeśli występuje to znaczy że wadliwa jest mapa, a nie brak licencji na program.
Wyznaczam 1 trasę:
Ruciane Nida (warm.maz.) - Komorniki (wielkop.), bez punktów pośrednich, trasa uwzględnia drogi płatne -> UMP głupieje. bład kalkulacji trasy.
Wyznaczam 2 trasę:
Ruciane Nida (warm.maz.) - Koło (pkt pośredni pod PiotrkowemTrybunalskim) - Komorniki (wielkop.), trasa uwzględnia drogi płatne i co?... UMP pięknie wyznacza prawidłową trasę po A2
Ale jeśli dam jakiś punkt pośredni bliżej domu to UMP znowu głupieje.
Tylko skąd ja mam znać prawidłowe punkty pośrednie do celu podrózy skoro nawet nie mogę wyznaczyć do nich prawidłowej bezpośredniej trasy po drogach płatnych?
Średnio mi się chce wierzyć w to, że to wina witaminki. Może ktoś z forum ma Garmina XT na licencji w swoim telefonie i sprawdzi czy ten bład u niego występuje?
Bo jeśli występuje to znaczy że wadliwa jest mapa, a nie brak licencji na program.
Ostatnio zmieniony 01 paź 2011, 17:16 przez karoligula, łącznie zmieniany 1 raz.
A sprawdzałeś jak się zachowuje ta trasa w MapSource na tej samej mapie?
Pozdrawiam, Piotr
-
karoligula
- Początkujący
Przyznam szczerze że mimo iz mam MapSource u siebie na kompie to nie ogarniam jak z niego korzystać, wrzucać mapy chociaz juz nie raz próbowałem. Zawsze wrzucałem gotowe mapy na tel w formacie img. Mam tez ump w formacie do MapSource z wieloma małymi plikami w jednym folderze ale nie wiem jak to wrzucic do Mapsourca:( Zresztą nie wiem czy to rozwiąże problem, ktoś wcześniej pisał że na nuvi liczy mu dobrze trasy na UMP. A mi na GMXT nie.
Potwierdzam.karoligula pisze:nuvi liczy mu dobrze trasy na UMP. A mi na GMXT nie.
Nuvi policzył, XT nie. Zgłoś błąd na flyspray.
-
karoligula
- Początkujący
Błąd zgłoszony http://ump.fuw.edu.pl/flyspray/index.ph ... &project=2
Zobaczymy co z tego wyniknie.
Zobaczymy co z tego wyniknie.
Witam serdecznie
Lokalizacja Kęty
Informuje, ze od dnia 4-go pazdziernika 2011r Rynek w Ketach zostal w calosci udostepniony do ruchu drogowego.
Lokalizacja Kęty
Informuje, ze od dnia 4-go pazdziernika 2011r Rynek w Ketach zostal w calosci udostepniony do ruchu drogowego.
Pozdrawiam Krzysztof_44
Nuvi 1490T, GPMapa 2010.30, CNE 2012.40 NT, UMP-pcPL
Nuvi 1490T, GPMapa 2010.30, CNE 2012.40 NT, UMP-pcPL
- Mariusz65
- Radny
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 5 times
Fajnie, że informujesz, ale czy nie lepiej podać informację u źródła 
http://ump.fuw.edu.pl/flyspray/index.ph ... &pagenum=2
Przecież chłopaki nie siedzą na Garniaku tylko nad mapą pracują
Edit
Już ktoś zgłosił
http://ump.fuw.edu.pl/flyspray/index.ph ... &sort=desc
Przecież chłopaki nie siedzą na Garniaku tylko nad mapą pracują
Edit
Już ktoś zgłosił
Pozdrawiam Mariusz
W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20/eTrex Touch 35, Na ręku: Fenix 7 Solar, Rower: iGPSPORT BSC300, W powietrzu: DJI Neo 2
W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20/