Edge 800 - pierwsze wrażenia i testy.
Re: Edge 800 - pierwsze wrażenia i testy.
Witam
Punkt > właściwości punktu> Wysokość n.p.m > odptaszkować „Nieznana” > wpisać prawidłową wartość.
andrzej
Punkt > właściwości punktu> Wysokość n.p.m > odptaszkować „Nieznana” > wpisać prawidłową wartość.
andrzej
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
Asaandrzej dziękuję. Udało się
tadek
nuvi 3790T , nuwi 660 , 60 CSx. GPmapa ,CN 2011, edge 800
@ Tadek
Trochę się pospieszyłem z odpowiedzią.
Podziękowania to, dla Miecho,
On jest autorem pomysłu.
andrzej
Trochę się pospieszyłem z odpowiedzią.
Podziękowania to, dla Miecho,
On jest autorem pomysłu.
andrzej
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
Możesz też ustawić tą wysokość w samym E800:
Menu -> Dokąd -> Pozycje a później tak jak na obrazku
Menu -> Dokąd -> Pozycje a później tak jak na obrazku
LeCH
Edge 1030 , Oregon 650, Forerunner 945
A jak wygląda gospodarka śladami w Edgu? Obecnie mam Vistę, a w niej coś jakby trackmapę. Czyli zapisane ślady z różnych wycieczek, każdy ślad innym kolorem i przy każdym śladzie decyduję czy ma się wyświetlać mi na mapie czy nie. Jest to cholernie wygodna i użyteczna dla mnie funkcja. Cze w Edgu też tak "dasię"?
I gdzie na chwilę obecną najlepiej Edga nabyć?
Chodzi mi o wersję z HR/CAD.
I gdzie na chwilę obecną najlepiej Edga nabyć?
Vista Etrex Cx + UMP-pcPl + Topo_PL_100 + dużo, dużo innych z mapcenter i od dobrych ludzi
Kenwood DNX 5220BT + CNE2008 + UMP-pcPL
Edge 800 (soft. ver. 2.20) ze wszystkimi bajerami
Czy ktoś używał już EDGE 800 z platformą ważącą BC-1000 w Garmin connect jest zakładka z wpisami z tego urządzenia?
DasięNiewe pisze:A jak wygląda gospodarka śladami w Edgu? Obecnie mam Vistę, a w niej coś jakby trackmapę. Czyli zapisane ślady z różnych wycieczek, każdy ślad innym kolorem i przy każdym śladzie decyduję czy ma się wyświetlać mi na mapie czy nie. Jest to cholernie wygodna i użyteczna dla mnie funkcja. Cze w Edgu też tak "dasię"?
Przerabiasz traka na kurs ( kilka kliknięć ) a na nim możesz wyklikać aby był zawsze widoczny oraz jego kolor i jeszcze czy ma pokazywać "punkty kursu"
Ale to wszystko z poziomu odbiornika, czy najpierw muszę całość zgrać na kompa?
Vista Etrex Cx + UMP-pcPl + Topo_PL_100 + dużo, dużo innych z mapcenter i od dobrych ludzi
Kolejne pytanko.
Jak edge pokazuje zjaranie kalorii? Bo nie wiem komu wierzyć. Edge twierdzi 1400, licznik twierdzi 2400, RideWithGPS.com twierdzi 2900... nie wiem gdzie by tu jeszcze posprawdzać
Jak edge pokazuje zjaranie kalorii? Bo nie wiem komu wierzyć. Edge twierdzi 1400, licznik twierdzi 2400, RideWithGPS.com twierdzi 2900... nie wiem gdzie by tu jeszcze posprawdzać
Są dostępne tabele średnich wartości w zależności od dyscypliny,
a czasem i natężenia jej uprawiania. Przy takim rozrzucie
o jakim piszesz na pewno wystarczą by stwierdzić komu ufać.
Sprawdź i wrzuć nam też efekt sprawdzenia :]
Szy.
a czasem i natężenia jej uprawiania. Przy takim rozrzucie
o jakim piszesz na pewno wystarczą by stwierdzić komu ufać.
Sprawdź i wrzuć nam też efekt sprawdzenia :]
Szy.
jestem skłonny wierzyć Garminowi:
1 jak jeździłem z Polarem to pokazywał zużycie ok. 600-700 kcal na godzinę jazdy z prędkością ok 20-25 km/godz garmin pokazuje mi 500-600 kcal/ godz a jeżdżę 15-20 km /godz /mniej intensywnie zdecydowanie/
1 jak jeździłem z Polarem to pokazywał zużycie ok. 600-700 kcal na godzinę jazdy z prędkością ok 20-25 km/godz garmin pokazuje mi 500-600 kcal/ godz a jeżdżę 15-20 km /godz /mniej intensywnie zdecydowanie/
tadek
Ile tabelek tyle wyników
Od ok 1400 ( tyle co garmin ) do około 2100. ( garmin mówi 450 na godzinę ).
Potestuję kilka tygodni i zobaczę komu wierzyć.
Potestuję kilka tygodni i zobaczę komu wierzyć.
W specyfikacji chwalą się, że E800 liczy kalorie wg algorytmu firmy Firstbeat Technologies Ltd. i w wyliczeniach bazuje na pomiarze tętna. Na pewno ważne jest wprowadzenie poprawnych danych w profilu użytkownika (wiek, masa, HR max ... płeć
).
Tu jest troszkę o liczeniu kalorii bazując analizie tętna An Energy Expenditure Estimation Method Based on Heart Rate Measurement.
Tu jest troszkę o liczeniu kalorii bazując analizie tętna An Energy Expenditure Estimation Method Based on Heart Rate Measurement.
LeCH
No wprowadzone to mam, to samo mam wprowadzone do licznika ( w sumie to mniej bo w liczniku waga tylko moja, a w egde pewno dodaje jeszcze wage rowera - wiec licznik powinien policzyć mniej ).
I temu mnie dziwią takie rozbieżności ( oczywiście pisze o jeździe z pulsometrem i "kadencjomierzem" - gdzieś kiedyś czytałem, że jak jest licznik kadencji to edge lepiej liczy bo nie uwzględnia "nie kręcenia" - ale nie pamiętam gdzie to było ).
I temu mnie dziwią takie rozbieżności ( oczywiście pisze o jeździe z pulsometrem i "kadencjomierzem" - gdzieś kiedyś czytałem, że jak jest licznik kadencji to edge lepiej liczy bo nie uwzględnia "nie kręcenia" - ale nie pamiętam gdzie to było ).