City Navigator Europe 2012.40
Re: City Navigator Europe 2012.40
Tak, masz rację, że mapa się tak nazywa i ma taki "zasięg",
ale rozpatrujemy mapę poglądową, na której są zaznaczone obszary,
które są objęte mapą szczegółową.
( Rosję nie obejmuje mapa szczegółowa)
.........................................................................
Według mapki poglądowej, to Półwysep Skandynawski jest wyspą.
ale rozpatrujemy mapę poglądową, na której są zaznaczone obszary,
które są objęte mapą szczegółową.
( Rosję nie obejmuje mapa szczegółowa)
.........................................................................
Według mapki poglądowej, to Półwysep Skandynawski jest wyspą.
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
2011.40 wylądowała na kontach użytkowników około 20 lutego, wnioski wyciągnijcie sami...
modecom mx3 + automapa
- beetle-m
- Garniak
- Has thanked: 2 times
Tym razem CN NA 2012.40 wyszła wcześniej - przed CNE.
Poland.Support odpowiedział, że nasza wersja powinna pojawić się do końca lutego.
Poland.Support odpowiedział, że nasza wersja powinna pojawić się do końca lutego.
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
-
- Nowy
-
- Bywalec
Potwierdzam updater zasysa mapę. Nawet fajny jest ten updater bo można ustawić ściąganie w tle i wówczas prędkość się zmiejsza, ale można normalnie po internecie chodzić.
beetle-m, support chyba nie za bardzo jest zorientowany, u mnie na koncie również aktualizacja cne gotowa do pobrania
modecom mx3 + automapa
- beetle-m
- Garniak
@Przemko. Są zorientowani. Podali mi dobry termin. Przecież "8 luty" mieści się w określeniu "do końca lutego". 

Pozdrawiam, mariuszD
-
- Bywalec
Mam pytanko . Kiedy sciągnąłem mapę za pomocą lifetime updater to zaznaczyłem żeby wgrał tylko na urządzenie , ale po wgraniu widzę że zajmuje miejsce na dysku C . Myślałem , że po wgraniu mapy pliki na kompie powinny się same skasować , ale tak nie jest. Proszę o pomoc jak je skasować i czy to nie wpłynie negatywnie na kolejne ściąganie aktualizacji?
-
- Radny
- Been thanked: 4 times
- Kontakt:
Zastanawiające pytanie.
Wykombinowałeś co brakuje w rejestrze do asystenta a pytasz się czy możesz skasować?
Jak nie jesteś pewny to skopiuj na pena i sprawdź uruchamiając jeszcze raz instalatora.
Wykombinowałeś co brakuje w rejestrze do asystenta a pytasz się czy możesz skasować?
Jak nie jesteś pewny to skopiuj na pena i sprawdź uruchamiając jeszcze raz instalatora.
-
- Bywalec
No wiesz Zachu rzeczy łatwe przychodzą mi trudno
. Jak ściągałem mapę za pomocą zwykłego instalatora to mi kasował pamięć , a teraz jest nowy lifetime updater- moim zdaniem coś fajnego bo nie trzeba obciążać sieci przy ściąganiu mapy , ale zajmuje mi dysk . Chyba będę musiał do suportu napisać.

- beetle-m
- Garniak
Nie znam wersji LifetimeUpdatera, która działałaby poprawnie:
http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=9&t=10326
Ale racja, na pewnym etapie całkowicie straciłem zaufanie, odpuściłem i nie sprawdzałem ostatniej (IMO szkoda czasu).
Jak słusznie zauważył Zachu jest to oprogramowanie dla "kamikadze".
Wersję CNE NTU 2012.4 zainstalowałem poprzez "Opcję 2" z konta myGarmin (GarminUpdater v3.0.8.exe).
Tradycyjnie aktualizacja zawiesiła mi się (jak we wszystkich poprzednich wersjach CNE 2012.xx) podczas procesu weryfikacji plików po pobraniu. Po przerwaniu procesu (czekałem profilaktycznie jak baran 45 minut) i ponowieniu wszystko dalej poszło OK.

Ale racja, na pewnym etapie całkowicie straciłem zaufanie, odpuściłem i nie sprawdzałem ostatniej (IMO szkoda czasu).
Jak słusznie zauważył Zachu jest to oprogramowanie dla "kamikadze".
Wersję CNE NTU 2012.4 zainstalowałem poprzez "Opcję 2" z konta myGarmin (GarminUpdater v3.0.8.exe).
Tradycyjnie aktualizacja zawiesiła mi się (jak we wszystkich poprzednich wersjach CNE 2012.xx) podczas procesu weryfikacji plików po pobraniu. Po przerwaniu procesu (czekałem profilaktycznie jak baran 45 minut) i ponowieniu wszystko dalej poszło OK.
Pozdrawiam, mariuszD
-
- Bywalec
Dzięki za podpowiedź . U mnie działa to doskonale żadnych błędów i nawat jcv ściągnęło
. Ale z 18gb na dysku C zrobiło mi się 12gb .
A mam odpowiedź , jacie ale szybko:

A mam odpowiedź , jacie ale szybko:
Garmin Support pisze:Drogi ... ,
Dziękujemy za skontaktowanie się z Garmin Europe.
Wszystkie pliki potrzebne do instalacji, są zapisywane na dysku C: w folderze plików tymczasowych. Nie są one usuwane natychmiastowo po wykonaniu instalacji, a po jakimś czasie. Jeśli jednak chce Pan je usunąć to najprościej jest to zrobić w następujący sposób:
1. Kliknij na menu Start.
2. W oknie wyszukiwania proszę wpisać %Temp% 3. Otwórz folder Temp.
4. W tym folderze znajdują się wszystkie internetowe pliki tymczasowe, włącznie z tymi zainstalowanymi w trakcie aktualizacji mapy. Może Pan usunąć wszystkie, na których usunięcie pozwoli system operacyjny.
-
- Bywalec
Niestety to nic nie dało , ale znalazłem pliki które mi zajmują pamięć na dysku C . Znajdują się one w C/program data/garmin/Lmu Maps i są to foldery Eu.2012.30 i Eu.2012.40 znajdują się tam pełne pliki map i pliku jcv. Nie bardzo rozumiem czemu są one trzymane na komputerze skoro mapę wgrywam tylko do urządzenia . Czy ja mogę usunąć te dwa pliki które zajmują około 12gb ?
- beetle-m
- Garniak
Znajdź u siebie plik: SetupLog.txt
W nim znajdziesz wszelkie informacje dotyczące całego procesu aktualizacji, m.in. lokalizacje plików.
Możesz też poszukać na naszym forum informacji o nim, przykład:
http://www.garniak.pl/viewtopic.php?p=121851#p121851
a później "po nitce do kłębka".
W nim znajdziesz wszelkie informacje dotyczące całego procesu aktualizacji, m.in. lokalizacje plików.
Możesz też poszukać na naszym forum informacji o nim, przykład:

a później "po nitce do kłębka".
Pozdrawiam, mariuszD
-
- Bywalec
A no właśnie , zapomniałem że ten program sprawdza to co jest na dysku , a co ma serwerze więc plik Eu.2012.40 musi zostać , ale teoretycznie plik Eu.2012.30 mogę chyba wyrzucić ? Pytam się wcześniej bo już bym to dawno sprawdził i go wyrzucił , ale poraz pierwszy cała aktualizacja przebiega prawidłowo i nic się nie dzieje nawet urządzenia nie trzeba podłączać , działa tak jak powinna działać i nie chce nic zepsuć.