Dziwię się też, że jeżeli ta tematyka tak bardzo ich interesuje, to zamiast filozofować na temat krzywej rozładowania, nikt z nich po prostu nie wyrzucił na balkon/taras odbiorniika z jednym, a potem drugim ustawieniem i nie sprawdził z jakim ustawieniem odbiornik działa dłużej.
Instrukcja obsługi – warto czytać ;-)
- GPS Maniak
- Radny
- Kontakt:
Re: Instrukcja obsługi – warto czytać ;-)
@Marko. Widzę, że Twoje słowa trafiły w próżnię
Prawdę powiedziawszy - w przeciwieństwie do ponoć "źle działającego kompasu" tu akurat nie mam zdania. Zrobiłem screena w kontekście twierdzenia, że przy "Precharged" odbiornik później się wyłączy. Dla mnie nie jest to wcale takie oczywiste, bo moment wyłączenia odbiornika i wskaźnik naładowania są ze sobą powiązane, a to co widać na screenach mogłoby oznaczać że wcale nie musi tak być jak twierdzą za wielką wodą. Oczywiście słowa o innym kształcie krzywej rozładowania brzmią sensownie, tyle tylko że nie wiem czy wnioski jakie płyną z tych słów są prawdziwe
Dziwię się też, że jeżeli ta tematyka tak bardzo ich interesuje, to zamiast filozofować na temat krzywej rozładowania, nikt z nich po prostu nie wyrzucił na balkon/taras odbiorniika z jednym, a potem drugim ustawieniem i nie sprawdził z jakim ustawieniem odbiornik działa dłużej.
Pozdrawiam Lechu
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
- Mariusz65
- Radny
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 5 times
Dla mnie też. Z Twoich screenów wyciągam wniosek, że z "precharged NiMH" wyłączy się wcześniej!GPS Maniak pisze:Zrobiłem screena w kontekście twierdzenia, że przy "Precharged" odbiornik później się wyłączy. Dla mnie nie jest to wcale takie oczywiste
(bo na samo NiMH twierdzi, że ma jeszcze pół zbiornika paliwa)
Pozdrawiam Mariusz
W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20/eTrex Touch 35, Na ręku: Fenix 7 Solar, Rower: iGPSPORT BSC300, W powietrzu: DJI Neo 2
W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20/
Z dedykowanym battery pack menu Oregona 650 wygląda tak jak w załączniku,Zachu pisze:Pewnie to opcja do tych odbiorników z firmową baterią
nie ma wyboru.
Jeżeli chodzi o czytanie instrukcji, to warto przeczytać.
Oregon 650 T