SP2BZW pisze:niestety, w tej materii nic się nie zmieniło... pies nie ma dowodu osobistego
to niestety tak samo jak z dzieckiem też będziemy wyrabiać paszport.
GPS Maniak pisze:
Magnoom pisze:Gdyby tak zostawić wózek, .....
W wariancie 1 i 3 nie widzę przeciwskazań dla wózka. Zwłaszcza tego z GPSem
Wózek z Wojtkiem jest już niestety dla mnie za ciężki, więc na spacery "pofałdowane" będzie nosidełko. Na płaskim terenie nadal używamy tego z GPSem.
Natomiast "wariant 1" jest zbyt mało cywilizowany, niestety chyba bez przyzwoitej łazienki sobie nie damy rady.
Podsumowując, oddajemy 2,1 głosu za wariantem nr 3
Tylko jakieś orientacyjne ceny by się przydały.....
Pozdrawiam, Marcin VistaC+TOPO100, Autem tomtom i inne na androida
nicram pisze:Podsumowując, oddajemy 2,1 głosu za wariantem nr 3 :-)Tylko jakieś orientacyjne ceny by się przydały.....
No cóż. Tak tęskniłem za Roztoką, ale zostałem przegłosowany
Nawet w domu. Jeżeli będzie to wariant 3-ci zaintersowana jest wyjazdem również moja lepsza połowa - pod warunkiem że uda się jej załapać na pokój zajęty co najwyżej przez dwie osoby Oczywiście jest jeszcze kwestia urlopu, ale to chyba jakoś uda się załatwić.
Zatem. Oddaję głos za Slovenskim_Rajem. Dla zaintersowanych mapka w geotiffie. Za kalibrację nie ręczę, ale chyba najgorzej nie jest. Mapka obejmuje obszar Slovenskeigo Raju - ok. 16 km na południe od miejsca zakwaterowania. Oczywiście z racji wyjazdu Topo_PL_100 powiększę o ten rejon
Co do cen i warunków - wypowie się Jurek - gdy sprawdzi czy sprawa jest aktualna.
Marcin, rozumiem że można Ciebie wpisać na listę? Darek - sądzę że Jerzy musiałby podpytać czy możliwa jest wizyta "pieska". Póki co wstrzymam się z wpisywaniem Was na listę, ale oczywiście jesteś "w kręgu zaintersowań".
Ostatnio ( 2006r ) płaciliśmy tam 280 koron za łóżko/dzień. Obiady na Słowacji zawsze były zdecydowanie tańsze od naszych ( a browarek jest prawie za darmo, i to jaki ) Te ceny wiele się nie zmieniły. Jutro wykonam parę telefonów - spróbuję zamówić całą willę/pensjonat dla nas. Widząc, że odzew na hasło spotkania nie jest bardzo głośny, spróbuję znależć willę nieco mniejszą od tej w której ostatnio byłem - tam można było zakwaterować 20 - 25 osób. Myślę, że nas nie będzie więcej niż 10-15, i takiego miejsca jutro poszukam.
Dodane. Myslę, że z pieskiem nie będzie problemu. Tylko, co Darek będzie robił całymi dniami. Bo my po powrocie z wycieczki też nie będziemy siedzieli w domu, ale będziemy sie grzali na gorących basenach (przy zimnym piwku) , a na baseny z pieskiem nie wpuszczą.
Pozdrawiam, Jerzy Obecnie:1x Rino530HCX (drugie zostało w szczelinie lodowej na Kaukazie), 62ST, F5XPlus, InReachExplorer+ było: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, VistaHCX, 62S, F1, F2, F3HR,F5X Epix W samochodzie:3597
Słuchajcie, jakoś nikt nie wypowiada się na temat terminu i długości pobytu. Ja rzuciłem termin dość swobodnie pod kątem uniknięcia tłumu jaki bywa w wekeendy w górach. Ale moja propozycja: poniedziałek-czwartek była rzucina pod tym kątem, że będzie to Roztoka, a potem chętni poszliby do piątki.
W przypadku pobytu stacjonarengo, może warto w ramach tego jednego tygodnia wydłużyć okres? Byleby nie wracać do domu w piątek. Na szosach jest wówczas horror
Darek - nie kombinuj. Po 25-tym są już wakacjie i milion ludzi w górach.
Przecież bez problemu można skończyć robotę do 20-stego i w poniedziałek (23-go) wsiąść w bryczkę.
Zresztą pomiędzy 20-stym, a 23-cim są jeszcze dwa dni rezerwy - na wszelki wypadek - gdyby robota się "omksła"
Ale mam tyły , wpadałem na garniaka i nie było tego tematu dopiero po dzisiejszej rozmowie z Leszkiem dalem odswieżanie strony i pokazały się TATRY 2008
Oczywiście, że jade z moja Terenia:)
Dzięki Lechu za dzisiejszą rozmowe, dalej bym tkwił w niewiedzy.
POZDRAWIAM
N 50 29 621
E 16 64 911
Colorado+iPhone + fenix 3HR
Wstępnie ustatliliśmy z Jurkiem, że jeżeli się uda to wzięlibyśmy 6-eść noclegów: 22-28 czerwca. Termin o tyle dobry, że nie łapiemy się na weekendy w górach, a przejazdy odbywałyby się w dni wolne, czyli wówczas gdy jest mniejszy ruch na szosach.
Niedługo wszystko wyjaśni się dokładniej i Jurek poda co i jak.