Zestaw map obejmuje około 107,6ME, ale tylko 24,0MB...

O oprogramowaniu do obsługi naszych Garminów. BaseCamp, MapSource, MapSetToolKit, sendMap, WebUpdater, POI Loader, OziExplorer, GarPatch i wiele wiele innych. Także o serwisach typu GPS Visualizer czy GPSies. Ogólnie o szeroko rozumianej personalizacji odbiorników oraz ich wsparciu przy pomocy dodatkowego oprogramowania.
frasun
Radny

Post autor: frasun »

wanmic1 pisze:Pierwszy raz spotykam się z takim komunikatem - ale pierwsze co bym sprawdził to ilość miejsca na Twoim urządzeniu...
Komunikat może być mylący, potrafi pojawić się gdy mapy są źle zainstalowane w MapSource.
Pozdrawiam,
Piotrek
Obecnie Nuvi 3790T/
3490 (UMP, CNE 2013.30, GPMapa 2010.3) + Smartphone Link - Live Traffic & Safety Cameras
Obrazek
Awatar użytkownika
popej
Garniak
Kontakt:

Post autor: popej »

Akurat w tym przypadku komunikat wygląda rozsądnie. Pewnie rzeczywiście nie ma miejsca.
popej
Montana 700, Enduro 3, 3540T, PL Topo, OSM, CNE; PocoX3Pro, OsmAnd+
wanmic1
Bywalec

Post autor: wanmic1 »

W linkach które przytoczył Mariusz 2 posty wcześniej opisana jest podobna sytuacja - tyle że tamte komunikaty wyglądają całkowicie bezsensownie, np: "Zestaw map obejmuje okolo 20MB ale tylko 120MB jest dostępnych w tym miejscu" natomiast ten: "Zestaw map obejmuje około 107,6ME, ale tylko 24,0MB jest dostępnych w tym miejscu. Wybierz mniejszą liczbę map i spróbuj ponownie" już wygląda realnie, chociaż kto go tam wie...

Pozdrawiam, Michał
Garmin nuvi 30 + GPMapa (ostatnia) + City Navigator Europe NT 2014.20 + kilka innych :)
Awatar użytkownika
Ajger
Bywalec

Post autor: Ajger »

wanmic1 pisze:Ale skoro go nie widzisz jako dysku wymiennego
Bo w ten sposób go nie zobaczy :!: Po podłączeniu visty, widzi ją MapSource, ale nie Windows.
Żeby win zobaczył go jako dysk, to trzeba w taki tryb przestawić odbiornik: Menu główne/Ustawienia/Interfejs/Pamięć masowa USB
Oczywiście tak jest w przypadku visty hcx :D
Pozdrawiam Jano

Garmin: Oregon 600, GPSMap 62s, w szufladzie: eTrex, Foretrex 201, Quest, StreetPilot, był: GPSMap 60CSx, Colorado 300, GPSMap 76 CS
Smartphone: Samsung Xcover 3, Automapa, c:geo, Locus Pro
Obrazek
Awatar użytkownika
Magnoom
Radny
Kontakt:

Post autor: Magnoom »

Chwilka... jeśli piszemy o odbiorniku eTrex Vista C takim jak ten, to nie ma się co dziwić.
Odbiornik ten nie obsługuje dodatkowych kart pamięci, a sam posiada jedynie 24MB na mapy szczegółowe wgrywane przez MapSource (ewentualnie inne programy jak SendMap).
Taki odbiornik nie zgłasza się w PC jako dodatkowy dysk wymienny. Tą możliwość zyskały dopiero odbiorniki obsługujące karty pamięci (zazwyczaj z literką x w nazwie modelu).
Pozdrawiam Damian Gałka
GPS38; Rino530HCX; GPSMap 60CS; GPSMap 66ST: UMP-pcPL-topo oraz Topo PL, Instinct Tactical
Nuvi 760 + GA27C: UMP-pcPL, GPMapa 2007.3, CNE NT 2009; Holux M-215 + Fugawi
Awatar użytkownika
popej
Garniak
Kontakt:

Post autor: popej »

Miałem rację :shock: :D :D
popej
Montana 700, Enduro 3, 3540T, PL Topo, OSM, CNE; PocoX3Pro, OsmAnd+
Awatar użytkownika
Alf/red/
Radny
Kontakt:

Post autor: Alf/red/ »

wanmic1 pisze:Skoro PC nie wykrywa Ci urządzenia to w jaki sposób wgrałeś tam mapy ?
Mapy które były w urządzeniu zostały nadpisane ponieważ MapSource zawsze generuje plik o nazwie gmapsupp.img.
Ale to jest Vista C (nie Cx) - tam NIE MA tego pliku. Jest za to 24MB pamięci. Ja tu nie widzę nic dziwnego. Ta mapa, co była wcześniej, to bazówka.
Alf/red/ + jutrzejsze UMP-pcPL + nüvi 360/CNE2008 + nüvi 765/CNE2010 + Vista HCx.
Obrazek
nowicjusz
Nowy

Post autor: nowicjusz »

dzieki wszystkim za pomoc juz wiem na czym stoje :( musze wujka poprosic o cos lepszego :) a co doostatniego postu to chciałem zauważyć,że mapa bazowa jest nie naruszona mowiąc o wczesniejszych mapach to miałem na mysli mape niemiec i polowe mapy austri ktore usuneły sie gdy wgrywałem GPMape a nastepnie topo mape.... jeszcze raz dzieki wszystkim za pomoc
ODPOWIEDZ