O oprogramowaniu do obsługi naszych Garminów. BaseCamp, MapSource, MapSetToolKit, sendMap, WebUpdater, POI Loader, OziExplorer, GarPatch i wiele wiele innych. Także o serwisach typu GPS Visualizer czy GPSies. Ogólnie o szeroko rozumianej personalizacji odbiorników oraz ich wsparciu przy pomocy dodatkowego oprogramowania.
W linkach które przytoczył Mariusz 2 posty wcześniej opisana jest podobna sytuacja - tyle że tamte komunikaty wyglądają całkowicie bezsensownie, np: "Zestaw map obejmuje okolo 20MB ale tylko 120MB jest dostępnych w tym miejscu" natomiast ten: "Zestaw map obejmuje około 107,6ME, ale tylko 24,0MB jest dostępnych w tym miejscu. Wybierz mniejszą liczbę map i spróbuj ponownie" już wygląda realnie, chociaż kto go tam wie...
Pozdrawiam, Michał
Garmin nuvi 30 + GPMapa (ostatnia) + City Navigator Europe NT 2014.20 + kilka innych
wanmic1 pisze:Ale skoro go nie widzisz jako dysku wymiennego
Bo w ten sposób go nie zobaczy Po podłączeniu visty, widzi ją MapSource, ale nie Windows.
Żeby win zobaczył go jako dysk, to trzeba w taki tryb przestawić odbiornik: Menu główne/Ustawienia/Interfejs/Pamięć masowa USB
Oczywiście tak jest w przypadku visty hcx
Pozdrawiam Jano
Garmin:Oregon 600, GPSMap 62s, w szufladzie: eTrex, Foretrex 201, Quest, StreetPilot, był: GPSMap 60CSx, Colorado 300, GPSMap 76 CS Smartphone:Samsung Xcover 3, Automapa, c:geo, Locus Pro
Chwilka... jeśli piszemy o odbiorniku eTrex Vista C takim jak ten, to nie ma się co dziwić.
Odbiornik ten nie obsługuje dodatkowych kart pamięci, a sam posiada jedynie 24MB na mapy szczegółowe wgrywane przez MapSource (ewentualnie inne programy jak SendMap).
Taki odbiornik nie zgłasza się w PC jako dodatkowy dysk wymienny. Tą możliwość zyskały dopiero odbiorniki obsługujące karty pamięci (zazwyczaj z literką x w nazwie modelu).
wanmic1 pisze:Skoro PC nie wykrywa Ci urządzenia to w jaki sposób wgrałeś tam mapy ?
Mapy które były w urządzeniu zostały nadpisane ponieważ MapSource zawsze generuje plik o nazwie gmapsupp.img.
Ale to jest Vista C (nie Cx) - tam NIE MA tego pliku. Jest za to 24MB pamięci. Ja tu nie widzę nic dziwnego. Ta mapa, co była wcześniej, to bazówka.
dzieki wszystkim za pomoc juz wiem na czym stoje musze wujka poprosic o cos lepszego a co doostatniego postu to chciałem zauważyć,że mapa bazowa jest nie naruszona mowiąc o wczesniejszych mapach to miałem na mysli mape niemiec i polowe mapy austri ktore usuneły sie gdy wgrywałem GPMape a nastepnie topo mape.... jeszcze raz dzieki wszystkim za pomoc