Tutaj można zgłaszać zmiany i błędy znalezione w bazie radarów, kontroli drogowych i niebezpiecznych miejsc zamieszczanej na stronie http://ump.waw.pl/.
grabow pisze:Proszę o link (ściągnąłem pakiet dla TomToma i z niego coś wyłuskałem ale nie ma tam wszystkich wariantów alertów np. brak atrapy fotoradaru) lub podesłanie na PW.
Jutro wieczorem pojawi się (mam nadzieję) zmieniona paczka na ump.waw.pl, a w niej komunikaty męskie by POUCHX.
Pozdrawiam,
Piotrek
Obecnie Nuvi 3790T/3490(UMP, CNE 2013.30, GPMapa 2010.3) + Smartphone Link - Live Traffic & Safety Cameras
Radar w Kielcach niby jest w bazie, ale to zapewne inny egzemplarz, bo ten co jest w bazie jest przy wschodniej nitce jezdni, a ten który ja naniosłem był na 100% przy zachodniej nitce i skierowany na tych, którzy jechali na południe. A może to ten sam egzemplarz, obracany w miarę potrzeb
Jutro wieczorem pojawi się (mam nadzieję) zmieniona paczka na ump.waw.pl, a w niej komunikaty męskie by POUCHX
no i pojawiła się - podziękowanie. Już wrzuciłem. Jest OK - komunikaty ostrzeżeń odróżniają sie teraz wyraźnie od komunikatów nawigacyjnych. Dobra robota.
pzdr,
Wiele osób nie ma możliwości wgrania POI do swoich urządzeń, a czasem chciałaby je oglądać w Map source.
Czy możecie zamieścić też format pod Map Source, czy to jest duży kłopot?
Wgralem do Legend CX punty POI . Niestety objaw jest taki, ze GPS praktycznie bez przerwy wysyla ostrzezenia o kontroli drogowej lub przekroczeniu predkosci. Wylaczylem wiec ostrzeganie , ale wtedy te punty staja sie bezuzyteczne.Czy mozna to jakos ustwic wybiorczo tj . niech np.ostrzega tylko o stalych radarach??
Piotruspan pisze:Czy mozna to jakos ustwic wybiorczo tj . niech np.ostrzega tylko o stalych radarach??
Ustawić nie. Ale można wgrać same radary stacjonarne.
Inna rzecz, że radary stacjonarne obowiązkowo są oznakowane, zatem jeżeli zachowujesz się na drodze w miarę rozsądnie, tzn. patrzysz na pobocze - na znaki drogowe, naprawdę nie sposób wpakować się na fotoradar.
Dlatego też (jeżdżę bez CB) ważniejsze są dla mnie suszarki i radary przenośne. Owszem, mój NUVI-200 ciągle pika, ale za to jest bezpieczniej na drogach
N52 34,209 E21 05,346 fotoradar stały
N52 40,179 E21 04.884 fotoradar stały
Owoc mojego wypadu na Mazury, żadnego z nich nie było w paczce sprzed weekendu.
Vista HCX (UMP, TOPO, old CNE i kilka innych) & Nuvi205 (UMP, oldGPmapa - kolejność właściwa ), MIO z AM
Dzięki i ponownie odsyłam do początku tego wątku w celu sprawdzenia jaki powinien być format współrzędnych i danych!
WRZUCONE, będzie w paczce o 2130.
Pozdrawiam,
Piotrek
Obecnie Nuvi 3790T/3490(UMP, CNE 2013.30, GPMapa 2010.3) + Smartphone Link - Live Traffic & Safety Cameras