O seriach nüvi, dēzl, zūmo, a nawet StreetPilot czy Quest. O mapach CityNavigator, GPMapie i UMP-pcPL, a także o bazach radarów, komendach głosowych, TMC, 3D Traffic oraz wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów w samochodzie czy motocyklu.
No tu sie akurat w pelni zgodze. A teraz z innej beczki. Czego wlasciwie oczekujesz?
Po pierwsze dlugie trasy. Widac tak jest system zaprojektowany ze trasy dluzszej niz costam nie wyliczy. Uczciwie cie o tym informuje i daje do zrozumienia ze reszta bedzie pozniej. Swoja droga trasa z Warszawy do Barcelony to prawie 2.5 tys km. Przegladanie tego na ekranie nawigacji to masochizm, w takim wypadku na pewno lepiej bedzie uzyc komputera.
Oddzielna sprawa bledy na mapach. Jak wiadomo CNE ma ich sporo, gpmapa jakby mniej ale i tam one sa. To jest niezalezne od producenta map, wszedzie znajdziesz bledy. Jesli znalazlem to go zglos do supportu i byc moze zostanie poprawiony. A jesli jeszdzic po Warszawie to doloz sobie trzecia mapke UMP, ktora chyba jednak bije nawet gpmape akurat w tym rejonie (chociaz danych teleadresowych ma na pewno mniej). Ma tez inne mankamenty wiec na pewno znajdzie sie cos do narzekania, ale sprobuj.
Z Garminem da sie jezdzic i to calkiem przyjemnie. Trzeba tylko przyjac do wiadomosci ze produkcji nuvi towarzyszyly inne zalozenia niz produkcji innym modelom i niektorych rzeczy nie da sie przeskoczyc. Po prostu tak jest.
Tak wiec jakie sa konkretnie twoje problemy z nuvim, opisz co jest nie tak to moze uda sie znalezc odpowiedz.
poza rzeczami juz opisanymi np problem z namierzaniem
- na niektórych skrzyzowaniach polecenie do skretu podawane jest niemal co do centymatra
- w wiekszosci trzeba skrecic - 30-20 m przed tym co pkazuje mapa
Sprobuj z tym resetem jak juz ci podpowiedziano. Po drugie uzywaj tylko jednej mapy wlaczonej na raz. Moze pomoze.
To co opisujesz moze tez byc wynikiem bledu map, albo tez terenu po ktorym jezdzisz. GPS sam w sobie ma dokladnosc +-6m przy dobrej widocznosci nieba, w terenie trudnym moze spasc bardzo. Bardzo wiec mozliwe ze lepiej sie nie da, ciezko powiedziec nie majac zadnego innego porownania.
irko pisze:- w wiekszosci trzeba skrecic - 30-20 m przed tym co pkazuje mapa
Nie daj sie zwariowac kazdy narzeka i kazdy cos zachwala ale sprubuj pojezdzic jeszcze z ta nawigacja niech ona sie zaaklimatyzuje u Ciebie i przyzwyczaji sie do satelit.
Tez tak kiedys mialem jesli chodzi o zakrety i skrety ale teraz sie unormowalo.
Kombinowalem rozne rzeczy od resetow po uaktualnienia i nie wiem co dalo rady ale problem sie rozwiazal i teraz moj Nuvi prowadzi mnie jak po sznurku.
Pozdrawiam i CIERPLIWOSCI to moge poradzic.
P.S.
nic nie kosztuje a sprobowac warto zawsze zostaje oddanie na gwarancje
astor pisze:Nie daj sie zwariowac kazdy narzeka i kazdy cos zachwala ale spróbuj pojezdzic jeszcze z ta nawigacja niech ona sie zaaklimatyzuje u Ciebie i przyzwyczaji sie do satelit.
Dzięki za wsparcie. Już zacząłem się przyzwyczajać ale...
Idzie do serwisu
- restartuje sie w czasie jazdy
- restartuje się po próbie kliknięcia w historię.
- lektorka jąka się (zacina w trakcie swojej kwestii)
* * * *
a nie denerwują Was komunikaty w błedami ortograficznymi ?
Mój np. informuje mnie
Jedźiesz po Road
Ostatnio zmieniony 12 lut 2009, 15:27 przez beetle-m, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód:Połączono treść 2 kolejnych postów użytkownika
Denerwuja, ale Garmin pomimo wielu zgloszen olewa te malutka kwestie sikiem prostym pod katem ostrym. Na szczescie jest PouchX ktory do kilku odbiornikow opublikowal zmodyfikowane firmware ktore tego bledu juz nie zawiera. Teraz jezdze bez literki ź .