60csx - problem z włączeniem. Czy uszkodzony?
Jest prawdopodobne, że gościu popchnął celowo uszkodzony odbiornik wiedząc, że nie pojedziesz do niego do USA z nabitym rewolwerem.
Odbiornik jeśli jest nowy to na pewno przechodzi testy i prawdopodobieństwo, że się uszkodził w drodze do Polski graniczy z naiwnością.
Oczywiście nie jesteś w stanie udowodnić sprzedającemu, że sprzęt rozpakowałeś, włączyłeś i nie działa.
Tak więc pozostaje odpłatna naprawa.
Odbiornik jeśli jest nowy to na pewno przechodzi testy i prawdopodobieństwo, że się uszkodził w drodze do Polski graniczy z naiwnością.
Oczywiście nie jesteś w stanie udowodnić sprzedającemu, że sprzęt rozpakowałeś, włączyłeś i nie działa.
Tak więc pozostaje odpłatna naprawa.
A to przypadkiem nie bedzie ta popularna usterka z odlutowującym się włącznikiem ?
Wprawdzie nie wiem jakie sa tego objawy, ale na pewno brak włączenia jest jedną z nich.
Może więc zanim poślesz sprzet za granicę, za grube pieniądze, jakiś elektronik, ktory umie poslugiwać się lutownicą, za mniejsze pieniądze Ci to naprawi (jeśli to ta usterka o której myślę).
Wprawdzie nie wiem jakie sa tego objawy, ale na pewno brak włączenia jest jedną z nich.
Może więc zanim poślesz sprzet za granicę, za grube pieniądze, jakiś elektronik, ktory umie poslugiwać się lutownicą, za mniejsze pieniądze Ci to naprawi (jeśli to ta usterka o której myślę).
No, tak samo. Odpowiednia notka znajduje się nawet w instrukcji, tzn. informująca o tym że dowód zwarcia transakcji poprzez aukcję on-line nie jest uznawany za dowód zakupu potwierdzający prawo do obsługi gwarancyjnej.PouchX pisze:nie wiem jak podchodzą do zakupów z eBay... ale podejrzewam, że tak samo jak Garmin Polska do zakupów na Allegro.
--
// Obecnie: nuvi 5000 (CNE2009+GP2008.4) + wiele innych
// Obecnie: nuvi 5000 (CNE2009+GP2008.4) + wiele innych
A czy mógłbyś napisać więcej jak to załatwiłeś skoro Garmin oficjalnie nie udziela gwarancji na sprzęt zakupiony na aukcjach ?
Naprawili w ramach gwarancji czy musiałeś za to zapłacić?
Jak wyglądała cała procedura ?
Naprawili w ramach gwarancji czy musiałeś za to zapłacić?
Jak wyglądała cała procedura ?
Michał
GPS II+, 60CSx, Colorado 300, Nuvi1350T + LA/JCV, PL To po, Motorola Defy+ Android 4.4.4 (CM11), Lenovo Yoga 8, Locus, OSMAnd
GPS II+, 60CSx, Colorado 300, Nuvi1350T + LA/JCV, PL To po, Motorola Defy+ Android 4.4.4 (CM11), Lenovo Yoga 8, Locus, OSMAnd
Nic nie wiem o tym żeby nie było gwarancji na sprzęt Garmina zakupiony na aukcji??? Swojego 60csx kupiłem na ebayu w USA. Był to nowy sprzęt niestety popsuty (pisałem o tym wcześniej). Jeśli potrzebujesz to podam nazwę tego od kogo kupiłem. Nie mam tego teraz pod ręką. Z instrukcji i na forum dowiedziałem się , że naprawy gwarancyjne sprzętu zakupionego w USA wykonywane są w UK. W instrukcji podany jest adres. Nim wysłałem sprzęt do UK najpierw zadzwoniłem, właściwie to zadzwonił mój bratanek (zna angielski), do UK na numer podany również w instrukcji przy adresie. Chciałem się dowiedzieć co i jak? Nie wiem czy telefon był potrzebny czy nie. Ostrzegam, że jest to dość drogi telefon, bo nie stacjonarny. Zapytali co się dzieje, podali mi nr naprawy (nr ten napisałem na wewnętrznym pudełku) i poinformowali mnie, że muszę przesłać razem ze sprzętem fakturę (dowód zakupu). Rachunek przesłał mi mailem klient - sprzedawca. Nie wiem czy to ważne w mojej sytuacji ale sprzęt zarejestrowałem na stronie Garmina..... Nie pamiętam gdzie był podany nr mojego GPS-a i na jakiej stronie w internecie to robiłem. Ale jak pisałem nie wiem, czy jest to istotne w przypadku naprawy gwarancyjnej. Jak będziesz chciał to sobie "przypomnę" (rejestracji dokonywał mój przydatny w tym wypadku bratanek
)
Za pierwszym razem wysłałem sprzęt bez rachunku zakupu i mi go odesłali nie naprawiwszy. Za drugim razem było już ok. Tyle, że nie miałem Garmina na wakacjach. Sprawa ciągnęła się od końca czerwca do 25 września. Cena wysyłki z Polski to około 50 zł. - nie priorytet. Oni przysyłają na własny koszt.
Pozdrawiam
Za pierwszym razem wysłałem sprzęt bez rachunku zakupu i mi go odesłali nie naprawiwszy. Za drugim razem było już ok. Tyle, że nie miałem Garmina na wakacjach. Sprawa ciągnęła się od końca czerwca do 25 września. Cena wysyłki z Polski to około 50 zł. - nie priorytet. Oni przysyłają na własny koszt.
Pozdrawiam
hallo gruby
spröbuj z normalnymi bateriami alkalicznymi 1,5 Volt.Pamietaj o tym,ze baterie do ladowania maja tylko 1,2 Volt.Przycisk musisz troche przytrzymac dluzej 2-3 sekund.Jezeli zapipczy,to przycisk pusc.Pierwsze uruchomienie GPS-u powinno miec miejsce na wolnej przestrzeni/balkon lub wolna przestrzen/.Nie w mieszkaniu.Jesli dalej nie daje znaku zycia,to zareklamuj,
spröbuj z normalnymi bateriami alkalicznymi 1,5 Volt.Pamietaj o tym,ze baterie do ladowania maja tylko 1,2 Volt.Przycisk musisz troche przytrzymac dluzej 2-3 sekund.Jezeli zapipczy,to przycisk pusc.Pierwsze uruchomienie GPS-u powinno miec miejsce na wolnej przestrzeni/balkon lub wolna przestrzen/.Nie w mieszkaniu.Jesli dalej nie daje znaku zycia,to zareklamuj,