Garmin nuvi 765 t - test opinia pytania - wyłącznie rzeczowo
Re: Garmin nuvi 765 t - test opinia pytania - wyłącznie rzeczowo
Mieszanie wymusza częste resety a to z pewnością ułatwia pracę odbiornikowi.
- PouchX
- Radny
- Been thanked: 3 times
- Kontakt:
Reset robiłem chyba tylko raz... przy przejściu z TWN na EU.
Zresztą downgrady/upgrady często same resetują wszystko.
Zresztą downgrady/upgrady często same resetują wszystko.
-
art.mariusz
- Początkujący
Jeśli upgrade firmawere + Ugrade Map za pomoca oprogramowania Garmina + wkopiowanie bazy fotoradarów można uznać za grzebanie to tak grzebię...
Nie rozumiem, jak to się dzieje, że jak sporo grzebię w moim nuvim, a problemy są jakby mniejsze?
Pozdrawiam,
Pozdrawiam,
Ano... Od czasu do czasu, po iluś tam żonglerkach mapami i POI, warto zrobić reset.art.mariusz pisze:Jeśli [...] można uznać za grzebanie
-
marekgryglik
- Początkujący
Witam. W ciągu ostatnich dwóch tygodni przejechałem z Nuvi 765T CN 2010 NT ponad 8000 km po drogach NIemiec, Holandii i Belgii i oto moje spostrzeżenia:
Poważną wadą urządzenia jest przeliczanie tras. Przy wyborze w czasie jazdy innej niż zalecana przez nawigację autostrady, przez ponad 150 km urządzenie kierowało mnie na wybraną przez siebie trasę. Dochodziło do absurdu, że zalecało przejazd drogami bocznymi, przez zony przemysłowe itd.
W czasie jazdy z podłączoną ładowarką nawigacja bardzo się rozgrzewa. Po długiej jeździe i postoju na słońcu nawigacja się zawiesiła. Konieczny był reset urządzenia.
A teraz plusy
Bardzo podoba mi się opcja 3D i asystent pasa. W połączeniu z poleceniami głosowymi całość, wg mnie, działa perfekcyjnie. Bardzo pomogło mi to w płynnym poruszaniu się po często zatłoczonych miastach i ich obwodnicach. W czasie jazdy natknąłem się na trzy duże korki (jeden w Holandii i 2 w Niemczech). Urządzenie z dużym wyprzedzeniem poinformowało o nich i wyznaczyło dobry objazd.
Pozdrawiam Marek Gryglik
Poważną wadą urządzenia jest przeliczanie tras. Przy wyborze w czasie jazdy innej niż zalecana przez nawigację autostrady, przez ponad 150 km urządzenie kierowało mnie na wybraną przez siebie trasę. Dochodziło do absurdu, że zalecało przejazd drogami bocznymi, przez zony przemysłowe itd.
W czasie jazdy z podłączoną ładowarką nawigacja bardzo się rozgrzewa. Po długiej jeździe i postoju na słońcu nawigacja się zawiesiła. Konieczny był reset urządzenia.
A teraz plusy
Bardzo podoba mi się opcja 3D i asystent pasa. W połączeniu z poleceniami głosowymi całość, wg mnie, działa perfekcyjnie. Bardzo pomogło mi to w płynnym poruszaniu się po często zatłoczonych miastach i ich obwodnicach. W czasie jazdy natknąłem się na trzy duże korki (jeden w Holandii i 2 w Niemczech). Urządzenie z dużym wyprzedzeniem poinformowało o nich i wyznaczyło dobry objazd.
Pozdrawiam Marek Gryglik
Marek Gryglik, Nuvi 765T CN 2010NT, GPmapa 2008.4NT
-
art.mariusz
- Początkujący
Od czasu zakupu mialem stycznosc w uzytkowaniu z 3 urzadzeniami 765. Jedno 765 i drugie 765T i znow 765T. Dwie 765T mialy numery seryjne różniące się dosłownie ostatnimi cyframi. W nich był ten sam problem z niemożliwością skalibrowania ekranu. (resety, pownowne kalibracje itd itd nic nie pomagaly).
Jest roznica w stablinosci dzialania pomiedzy tymi samymi medelami, z tym samym oprogramownaiem różnica tylko w tmc.
NIe wiem od czego to zalezy, ale tak doświadczyłem na własnej skórze. Nie wiem jak to możliwe aby taki sprzęt zawędrował, aż na półki sklepowe.
Garmin to moje nowe doświadczenie albo miałem pecha albo "... źle się dzieje w Państwie Duńskim."
Jest roznica w stablinosci dzialania pomiedzy tymi samymi medelami, z tym samym oprogramownaiem różnica tylko w tmc.
NIe wiem od czego to zalezy, ale tak doświadczyłem na własnej skórze. Nie wiem jak to możliwe aby taki sprzęt zawędrował, aż na półki sklepowe.
Garmin to moje nowe doświadczenie albo miałem pecha albo "... źle się dzieje w Państwie Duńskim."
-
art.mariusz
- Początkujący
Fotoradary w Garminie to moim zdaniem denerujący pomysł bo są nie tyle mało precyzjnie (lew srona, prawa strona) co czasem ich nie ma w tym miejscu.
Szkoda też, że w 765T nie można włączyć otrzegania o przekraczaniu prędkości z tolerancją np. 5 km.
Szkoda też, że w 765T nie można włączyć otrzegania o przekraczaniu prędkości z tolerancją np. 5 km.
-
Zachu
- Radny
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
Jak jest różnica gdzie stoi? Jeśli jest w innym miejscu, trzeba zgłosić do autora bazy.art.mariusz pisze:Fotoradary w Garminie to moim zdaniem denerujący pomysł bo są nie tyle mało precyzjnie (lew srona, prawa strona) co czasem ich nie ma w tym miejscu.
-
art.mariusz
- Początkujący
Ok. Wlansie pozbylem sie 765 T.
Zresetował mi się też po raz trzeci nawe po wyłączeniu mp3.
Chciałem się przyzwyczaić, polubić, ale jakoś nie szło nam razem...
Z jednej strony Garmin ma w sobie coś fajnego w logice obsługi z drugiej strony mam przykre doświadczenie. W moim osobistym odczuciu ta autonawigacja potrzebuje kodu oprogramowania napisanego zupełnie od nowa.
W moim osobistym doświadczeniu i oczekiwaniu niestety nie spełnił się.
Z chęcią będę obserwował nowe wydania autonawigaci Garmin przy okazji wizyty w Mediamarkt np. w Boże Narodzenie.
Pozdrawiam Wszystkich na drogach no i w lasach gdzie tylko Garmin daje sobie radę.
Zresetował mi się też po raz trzeci nawe po wyłączeniu mp3.
Chciałem się przyzwyczaić, polubić, ale jakoś nie szło nam razem...
Z jednej strony Garmin ma w sobie coś fajnego w logice obsługi z drugiej strony mam przykre doświadczenie. W moim osobistym odczuciu ta autonawigacja potrzebuje kodu oprogramowania napisanego zupełnie od nowa.
W moim osobistym doświadczeniu i oczekiwaniu niestety nie spełnił się.
Z chęcią będę obserwował nowe wydania autonawigaci Garmin przy okazji wizyty w Mediamarkt np. w Boże Narodzenie.
Pozdrawiam Wszystkich na drogach no i w lasach gdzie tylko Garmin daje sobie radę.
Ostatnio zmieniony 15 cze 2009, 14:15 przez art.mariusz, łącznie zmieniany 1 raz.
-
art.mariusz
- Początkujący
No jest mała różnica, np jak masz dwa pasy w jedną, dwa pasy w drugą a pipka Ci na Twoim pasie o radarze który kontroluje ruch w drugą stronę.Zachu pisze:]
Jak jest różnica gdzie stoi? Jeśli jest w innym miejscu, trzeba zgłosić do autora bazy.
Lepsze jest wrogiem dobrego. Może N265WT?art.mariusz pisze:Ok. Wlansie pozbylem sie 765 T.
Pomijam oczywisty fakt, że najlepszą jest N250(kanoniczna)
- GPS Maniak
- Radny
- Kontakt:
Przestawiły się Tobie cyferkisdsyc pisze:Pomijam oczywisty fakt, że najlepszą jest N250 ..
Pozdrawiam Lechu
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
-
art.mariusz
- Początkujący
potrzebuje urzadzenia z aktywnym uchwytem i bluetooth'em.