Zakup sprzętu

O seriach nüvi, dēzl, zūmo, a nawet StreetPilot czy Quest. O mapach CityNavigator, GPMapie i UMP-pcPL, a także o bazach radarów, komendach głosowych, TMC, 3D Traffic oraz wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów w samochodzie czy motocyklu.
rumek16
Nowy

Re: Zakup sprzętu

Post autor: rumek16 »

Wielkie dzięki za podpowiedzi. Decyduję się na Garmina, tylko teraz walczę ze sobą ile kasy mogę wydać.
Pozdrawiam
Jacek
daniel4g
Bywalec

Post autor: daniel4g »

Witam,

Czy to normalne, że w komplecie z garminem nuvi 1490t kupionym w Polsce dostałem tylko skrócony podręcznik uzytkownika?? Kupujac model 760t dostałem dosyć gruba instrukcję w języku polskim z tąd moje pytanie.
NUVI 760+CNE2008+GPMapa 2008
Awatar użytkownika
wodzirej
Garniak
Has thanked: 1 time

Post autor: wodzirej »

Skoro nie dostałeś, to jak widzisz jest możliwe. N1490t kupiłem w Azymucie i oprócz skróconych instrukcji obsługi w kilku językach w pudełku jest 60-cio stronicowa instrukcja obsługi po polsku.
A Ty gdzie kupiłeś?
GPSMap 65, Edge Explore 2, Varia RCT715, Enduro 2, Nuvicam
Jeśli geografia jest prozą, mapy są ikonografią. Lennart Meri
Awatar użytkownika
miecho
Bywalec

Post autor: miecho »

Trzeba papier oszczędzać. W Edge 800 była instrukcja (pdf) w pamięci i dało się ją podejrzeć po podłączeniu urządzenia do komputera.
Nie dostałeś może takiej żółtej karteczki:
Obrazek

Zawsze można znaleźć na Gramin.com: Instrukcja obsługi
LeCH
Edge 1030 , Oregon 650, Forerunner 945
daniel4g
Bywalec

Post autor: daniel4g »

Również kupiłem w azymucie ale w zestawie dostałem tylko plik skróconych podręczników użytkownika w kilku językach. Normalnej instrukcji brak. Jednak z boku pudełka gdzie wymieniona jest zawartość pudełka również widnieje informacja wyłącznie o wersji skróconej podręcznika.
NUVI 760+CNE2008+GPMapa 2008
dudekmotorek
Nowy

Post autor: dudekmotorek »

Przetestowalem kilka navi roznego typu roznych producentow z roznymi mpami.Ostatni jaki mi sie udalo to Tom 42xxl i tak bardzo sie zawiodlem ze po tygodniu uzytkowania zdjalem go z szyby i juz nigdy tego gowna nie kupie.Jezdze na piracie I-go(nie widze konkurencji!!!) a chcialbym oryginala z aktualizacjami. Tu sprawdzilem Garniaka nie jestem pewien jaki to typ cienki, plaski i posiada ulice VIA BENCIVENGA w VERONIE we Wloszech, az 2 ulice!!! w miejscowosci VOYVODINOVO kolo PLOVDIV w Bulgarii, Czy Yakopinar blisko ADANY w Turcji i tam rowniez jest dzielnica przemyslowa na ktorej bylem.Jak do tej pory zadna navi nie byla tak dokladna jak ten Garmin.Pytanie mam czy 1300 26 panstw po rozszerzeniu i aktualizacji bedzie tak samo szczegolowy i czy pomijajac pewne parametry techniczne bedzie opcja uzycia wielu punktow via ? W firmie Garmin PL nie otrzymalem na to odpowiedzi bo konsultant byl zaskoczony tym pytaniem. Model 1300 pojawil sie za 329zl w pewnej sieci sklepow, dozywotnia aktualizacja jest za 250zl dostepna w innym sklepie .Jak sie to doda to za te pieniadze tak dokladnej mapy z dozywotnia aktualizacja nie kupi sie nigdzie legalnie. Tylko czy model 1300 da rade???
sdsyc
Radny
Has thanked: 3 times

Post autor: sdsyc »

dudekmotorek pisze:czy 1300 26 panstw po rozszerzeniu i aktualizacji bedzie tak samo szczegolowy [...] Tylko czy model 1300 da rade???
Tak, będzie tak samo szczegółowy dla większej liczby państw. Da radę, ale może być konieczne dokupienie karty sd i opanowanie umiejętności wgrywania części mapy do pamięci urządzenia i pozostałej części na kartę sd.
ODPOWIEDZ