Wielkie dzięki za podpowiedzi. Decyduję się na Garmina, tylko teraz walczę ze sobą ile kasy mogę wydać.
Pozdrawiam
Jacek
Zakup sprzętu
Re: Zakup sprzętu
Witam,
Czy to normalne, że w komplecie z garminem nuvi 1490t kupionym w Polsce dostałem tylko skrócony podręcznik uzytkownika?? Kupujac model 760t dostałem dosyć gruba instrukcję w języku polskim z tąd moje pytanie.
Czy to normalne, że w komplecie z garminem nuvi 1490t kupionym w Polsce dostałem tylko skrócony podręcznik uzytkownika?? Kupujac model 760t dostałem dosyć gruba instrukcję w języku polskim z tąd moje pytanie.
NUVI 760+CNE2008+GPMapa 2008
Skoro nie dostałeś, to jak widzisz jest możliwe. N1490t kupiłem w Azymucie i oprócz skróconych instrukcji obsługi w kilku językach w pudełku jest 60-cio stronicowa instrukcja obsługi po polsku.
A Ty gdzie kupiłeś?
A Ty gdzie kupiłeś?
GPSMap 65, Edge Explore 2, Varia RCT715, Enduro 2, Nuvicam
Jeśli geografia jest prozą, mapy są ikonografią. Lennart Meri
Jeśli geografia jest prozą, mapy są ikonografią. Lennart Meri
Trzeba papier oszczędzać. W Edge 800 była instrukcja (pdf) w pamięci i dało się ją podejrzeć po podłączeniu urządzenia do komputera.
Nie dostałeś może takiej żółtej karteczki:

Zawsze można znaleźć na Gramin.com: Instrukcja obsługi
Nie dostałeś może takiej żółtej karteczki:

Zawsze można znaleźć na Gramin.com: Instrukcja obsługi
LeCH
Edge 1030 , Oregon 650, Forerunner 945
Edge 1030 , Oregon 650, Forerunner 945
Również kupiłem w azymucie ale w zestawie dostałem tylko plik skróconych podręczników użytkownika w kilku językach. Normalnej instrukcji brak. Jednak z boku pudełka gdzie wymieniona jest zawartość pudełka również widnieje informacja wyłącznie o wersji skróconej podręcznika.
NUVI 760+CNE2008+GPMapa 2008
-
- Nowy
Przetestowalem kilka navi roznego typu roznych producentow z roznymi mpami.Ostatni jaki mi sie udalo to Tom 42xxl i tak bardzo sie zawiodlem ze po tygodniu uzytkowania zdjalem go z szyby i juz nigdy tego gowna nie kupie.Jezdze na piracie I-go(nie widze konkurencji!!!) a chcialbym oryginala z aktualizacjami. Tu sprawdzilem Garniaka nie jestem pewien jaki to typ cienki, plaski i posiada ulice VIA BENCIVENGA w VERONIE we Wloszech, az 2 ulice!!! w miejscowosci VOYVODINOVO kolo PLOVDIV w Bulgarii, Czy Yakopinar blisko ADANY w Turcji i tam rowniez jest dzielnica przemyslowa na ktorej bylem.Jak do tej pory zadna navi nie byla tak dokladna jak ten Garmin.Pytanie mam czy 1300 26 panstw po rozszerzeniu i aktualizacji bedzie tak samo szczegolowy i czy pomijajac pewne parametry techniczne bedzie opcja uzycia wielu punktow via ? W firmie Garmin PL nie otrzymalem na to odpowiedzi bo konsultant byl zaskoczony tym pytaniem. Model 1300 pojawil sie za 329zl w pewnej sieci sklepow, dozywotnia aktualizacja jest za 250zl dostepna w innym sklepie .Jak sie to doda to za te pieniadze tak dokladnej mapy z dozywotnia aktualizacja nie kupi sie nigdzie legalnie. Tylko czy model 1300 da rade???
Tak, będzie tak samo szczegółowy dla większej liczby państw. Da radę, ale może być konieczne dokupienie karty sd i opanowanie umiejętności wgrywania części mapy do pamięci urządzenia i pozostałej części na kartę sd.dudekmotorek pisze:czy 1300 26 panstw po rozszerzeniu i aktualizacji bedzie tak samo szczegolowy [...] Tylko czy model 1300 da rade???