Bardzo wnerwia mnie brak pytania jak wyznaczyć trasę. W autokarze oczywiście czas/autobus ale jak już chodziłem po mieście to znowu w ustawieniach trzeba to zmieniać na bezdroże albo wg odległości - brak możliwości ustawienia pytania "jak wyznaczyć trase" jest wielce denerwujący jak sie kilka razy przestawia w ciągu dnia.
Brak zarządzania śladami. Szkoda, bo jak w pierwszy dzień nagrałem sobie ślad w Pradze, to fajnie byłby wiedzieć na drugi dzień czy jest sie blisko miejsc z wczoraj (nawet już nie wspominam o różnych kolorach śladu jak np w 60CSx).
Niemożliwość zarządzeniem ilości pól danych na mapie też mnie denerwuje, bo jak ide pieszo to nie musze zawsze widzieć co jest kilometr wokół mnie a info o czasie przybycia, godzinie, odległości i np temp przydały by się wszystkie na pierwszy rzut oka a nie grzebanie po menu.
To są moje subiektywne oceny Colorado jako urządzenia uniwersalnego. Przyzwyczaiłem się jużdo pewnych rozwiązań Garmina w starszych urządzniach (od GPS 40 poczynjąc). W Colorado zamiast poza starymi, znanymi udogodnianiami powinno się dodać nowe a nie robić z outdorowego gps'a takiego nuviego do terenu czy coś podobnego. Uważam, po tym okresie użytkowania Colorado, że Gramin odpierniczył kaszankę po prostu