O elektronice i wewnętrznym oprogramowaniu naszych Garminów. Chipsety, anteny zewnętrzne, baterie, karty pamięci, naprawy. Także o nieoficjalnych firmware, przeróbkach sprzętowych i innych rodzajach tuningu.
stelmik pisze:...pomimo [], iż wgrany został "stary" firmware, to program W7TOWIN pisał mi że mam wersje 4.20.
No to mamy dowód ostateczny . No i problem Garmin, bo powinien reperować 760-tki nawet po gwarancji. Dobra firma to by już ogłosiła to na cały świat, a tu na razie cisza i należałoby za każdym takim przypadkiem (z pogwarancyjnymi) udawadniać serwisowi swoją rację. Tylko jak???
Pozdrawiam.
Muszę przyznać podobnie jak kolega beetle-m, że po wczorajszym resecie Nuvi jak by wziął się do życia.
Najbardziej uciążliwy problem z zaznaczeniem mapy ustąpił,ładowanie map z GPMapą i CNE w pamięci oraz zestawem 700MB na karcie to niespełna 15 sek.,mapa również odświeżana jest znacznie szybciej.
Jedyny problem, który pozostał to czas ładowania po wysłaniu trasy do Nuvi'ego, ale z tym da się jakoś żyć.
StreetPilot 2610 - CNE Nüvi 760 - CNE NT + GPMapa +Slovakia Roads+ UMP pcPL Asus P750 - Automapa
zobacz tam gdzie są trzy paski głośności na samym dole media zciszanie jest ale przygłaśniania niemam pika ale wartość się nie zmienia i mam jeszcze taki efekt jak dotykasz wyświetlacza to czasami nie piknie ale funkcje zadaną wykona ale to już było tak jak tylko kupiłem , czy inni też tak mają ???
Ostatnio zmieniony 02 lis 2008, 22:00 przez beetle-m, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód:Usunięto pełny cytat postu poprzedzającego.
remuss pisze:
zobacz tam gdzie są trzy paski głośności na samym dole media zciszanie
Zrozumiałem o co Ci chodzi - u mnie działa prawidłowo.
remuss pisze:mam jeszcze taki efekt jak dotykasz wyświetlacza to czasami nie piknie ale funkcje zadaną wykona ale to już było tak jak tylko kupiłem , czy inni też tak mają ???
Nie.Ale 760-tki trzeba mocniej dociskać paluchem niż wcześniejsze modele.
StreetPilot 2610 - CNE Nüvi 760 - CNE NT + GPMapa +Slovakia Roads+ UMP pcPL Asus P750 - Automapa
Na 99% znalazłem sposób na ożywienie BT.. po downgradzie do 3.10.
A dlatego na 99% bo przećwiczyłem właśnie identyczną sytuację na kilku N660 i N360.
Jak mi wpadnie w ręce jakiś padnięty N7xx i sposób się sprawdzi... to dam znać.
Dajesz znacznie większe nadzieje niż BMW Sauber
Czekamy na dobre wieści finałowe w sprawie BT
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Przyznam się, że namieszałem u siebie w 760 i też dołączyłem do grupy userów z firmware powyżej 4.
Z mojej dzisiejszej korespondencji z Kubą dowiedziałem się, iż na dniach będzie miał odbiornik do testów. Jeśli rozwiązanie się sprawdzi również na tym odbiorniku pewnie po kilku dniach (co ja piszę po kilku nocach) będziemy mieć kolejne koło ratunkowe by PouchX.
Janeo. Nie lubisz kół ratunkowych czy nuvi 760 ? Jak interpretować Twój post ?
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
N760 używam od pół roku - działa rewelacyjnie. Jedyny problem był z FW 4.0 - długi czas ładowania - ale ta wersja została prawie natychmiast wycofana i szybko pojawił się 4.1. 4.2 załadowałem - zmian nie widzę - wszystko działa jak trzeba. Trasy jakie wykonuję to głównie zagranica - Niemcy, Austria. Więc nie narzekać tylko mniej grzebać w plikach systemowych a będzie OK