O seriach 62, Montana, Oregon, eTrex, czy fēnix, a nawet Rino, Dakota, Colorado, czy starej dobrej 60. Także o oprogramowaniu BaseCamp oraz mapach topograficznych i turystycznych (w tym o GPMapie Topo i Garmin Custom Maps) oraz o wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów na szlakach górskich, krajoznawczych i rowerowych, a nawet w przydomowym lesie.
Czyta ale nie za każdym razem, tak samo ginie mi asystent pasa skrętu.
Czasami muszę rozpocząć nawigowanie jeszcze raz dopiero mam asystenta i zaczyna gadać
Na stanie - 5000, 3790LMT, 3590LMT, 1490LMT, 775LMT, 765, 760 i inne Na szybie - 3590LMT/775LMT Na spacer - Oregon 550T, Montana 650T - PL Topo 2014.1
Gsm Liberty pisze:Czyta ale nie za każdym razem, tak samo ginie mi asystent pasa skrętu.
Czasami muszę rozpocząć nawigowanie jeszcze raz dopiero mam asystenta i zaczyna gadać
zacząłbym od wyczyszczenia pamięci, wgrania nowego systemu, ponownego ściągnięcia mapy, ściągnięcia aktualnej agatki - i wtedy bedzie wiadomo.
Asystent pasa i komunikaty przed skrętem oraz ograniczenia prędkości ( w CNE) pojawiają się po ponownym właczeniu urządzenia. tzn jesli zmieniam w trakcie mapę np. z ump na CNE lup profil, to nic z wspomnianych rzeczy nie działa. Dopiero wył/wł "aktywuje właściwą mapę. Ważne, żeby tylko jedna mapa z routingiem była aktywna. Nakładanie się map routowalnych daje mess..
Gsm Liberty pisze:Czyta ale nie za każdym razem, tak samo ginie mi asystent pasa skrętu.
Regularnie miewałem na mojej Montanie identyczne objawy. Minęły jak ręką odjął gdy zacząłem stosować następujący sposób na upgrade oprogramowania: http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=2 ... 65#p150729
Może to się wydawać upierdliwe, ale po co potem wkurzać się na trasie?
W Oregonie 600 mogę wgrać dwa rastry i osobno je włączyć lub wyłączyć.
Kupiłem Montane 600 i po wgraniu dwóch rastrów w pozycji "własne mapy" nie mogę włączyć lub wyłączyć dowolnego tylko obydwa razem.
Aktualizacja i reset zrobiony.
Czy Montana tak ma czy to błąd oprogramowania?