V Zlot zakręconych - centrum Polski

O tym, że z GPSów najlepiej korzystać z dala od domu oraz komputera, za to koniecznie w tym samym wspaniałym towarzystwie.
jerzy
Bywalec

Post autor: jerzy »

consigliero pisze:My też dziękujemy , aczkolwiek spodziewaliśmy się że będzie bardziej turystycznie, aby częsciowo sobie zrekompensować brak ruchu, odwiedziliśmy dolinę Wodącej.
O qrczę, ja też tam jeszcze nie byłem. A nie wpadłem na to, że to może byc po drodze :cry: .
Co prawda również rozszerzyłem program turystyczny, zawadzając w drodze powrotnej o Rzędkowice i ok. 1 godzinny spacerek w tym rejonie, ale tu bywam często. A w dolinie Wodącej jeszce nie byłem. Cóż, może następnym razem.
Dzięki Damianowi za świetną organizację, a wszystkim uczestnikom za wspaniałą atmosferę. I do zobaczenia na następnym zlocie.
Ostatnio zmieniony 30 mar 2008, 21:44 przez jerzy, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam, Jerzy
Obecnie:1x Rino530HCX (drugie zostało w szczelinie lodowej na Kaukazie), 62ST, F5XPlus, InReachExplorer+
było: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, VistaHCX, 62S, F1, F2, F3HR,F5X Epix
W samochodzie:3597
Awatar użytkownika
Bogna
Bywalec

Post autor: Bogna »

jackut pisze:jako mieszkanka nadmorskiej krainy - chyba nie odczuwasz braku widoków piaszczystej plaży i rozległej toni?
Absolutnie nie odczuwam takiego braku, ba nawet kocham ten piasek na mojej i nie tylko tej mojej, plaży. 8) Przy dobrej widoczności (kiedy nie ma mgły) i w pełnym słońcu z mego okna na IXp. gołym okiem widzę słynną wieżę (latarnię), w której wczoraj i dziś odbywało się ważne dla Kraju spotkanie na szczycie (Prezydent-Premier). A samo morze jest ostatnio wyjątkowo przejrzyste. Dno takie czyściutkie. "Morsy" sobie pływają przez cały rok. I ja na to wszystko... łapię fiksa. :wink: :lol:
Ostatnio zmieniony 30 mar 2008, 22:18 przez Bogna, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Bogna.

Każda wyprawa, także w nieznane, byle z przyjaznym GPS-em, który wskaże drogę do osiągnięcia zamierzonego (a czasem nie) celu.
Był Foretrex 201, była Vista HCx i "póki co" już się skończyło. Jest eTrex 30 :) UMP, Navigator
nicram
Bywalec

Post autor: nicram »

Cześć,
My też bezproblemowo dotarliśmy do domu, zahaczając jeszcze o rodzinę.
Damian, dzięki wielkie za zorganizowanie wspaniałego spotkania.
Wszystkim uczestnikom zlotu bardzo dziękujemy za miłe towarzystwo i nie tylko nocne rozmowy.

Pozdrawiamy
Gosia, Marcin i Wojtuś
Awatar użytkownika
jackut
Bywalec

Post autor: jackut »

Damian,
jeszcze raz wielkie dzięki za to spotkanie.

Wszystkim Koleżankom i Kolegom - dziękuję że byliście :!:
pozdrawaiam
jackut
GPS Map 60CSX, Edge 705, Forerunner 405 oraz inny złom
Awatar użytkownika
Bogna
Bywalec

ZYSKI pisze:Przepraszam, miało być Bogna
ZYSKI, spoko. Nie ma sprawy. :lol: Ostatecznie Ci wybaczam :wink:. Bo tak właśnie, wprawdzie bardzo rzadko, tylko w chwilach szczególnego 'zadowolnienia' ze mnie, zwracała sie do mnie już śp mamusia mojego mężusia. :twisted:
Pozdrawiam Bogna.

Każda wyprawa, także w nieznane, byle z przyjaznym GPS-em, który wskaże drogę do osiągnięcia zamierzonego (a czasem nie) celu.
Był Foretrex 201, była Vista HCx i "póki co" już się skończyło. Jest eTrex 30 :) UMP, Navigator
Awatar użytkownika
jackut
Bywalec

Alferek pisze:Widzę, że program turystyczny to ledwie tylko kilka osób zaliczyło...
Ja po powrocie jeszcze parę km na rowerku... :D
pozdrawiam
jackut
Awatar użytkownika
vit
Bywalec

Post autor: vit »

i ja wszystkim dziękuję - to był wielce kształcący czas
juz zapuszczam fyz na kolejny zlot :D
Pozdrawiam vit
60
jerzy
Bywalec

Post autor: jerzy »

jackut pisze: Ja po powrocie jeszcze parę km na rowerku... :D
No to widzę, że ostro rozpocząłeś przygotowania do zaplanowanej wyprawy. Najgorsze, że moje przygotowania powinny polegac głównie na zmniejszeniu o połowę racji żywnościowych :cry:
A to jest niestety trudne. Po godzinnym spacerku w rejonie Rzędkowic nie byłem w stanie sobie odmówić i zjadłem 10 wspaniałych pierogów ruskich (odsmażanych i chrupiacych) w Zajeździe w Rzędkowicach :D
Pozdrawiam, Jerzy
Obecnie:1x Rino530HCX (drugie zostało w szczelinie lodowej na Kaukazie), 62ST, F5XPlus, InReachExplorer+
było: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, VistaHCX, 62S, F1, F2, F3HR,F5X Epix
W samochodzie:3597
Awatar użytkownika
jackut
Bywalec

jerzy pisze:No to widzę, że ostro rozpocząłeś przygotowania do zaplanowanej wyprawy. Najgorsze, że moje przygotowania powinny polegac głównie na zmniejszeniu o połowę racji żywnościowych :cry:
A to jest niestety trudne...
10 wspaniałych pierogów ruskich (odsmażanych i chrupiacych) w Zajeździe w Rzędkowicach :D
Trzeba się przygotować inaczej Janek nas zajeździ :lol:
Co do pierogów - jesteś okrutny :!:

pozdrawiam
jackut
Awatar użytkownika
Magnoom
Radny
Kontakt:

Post autor: Magnoom »

consigliero pisze:...aczkolwiek spodziewaliśmy się że będzie bardziej turystycznie...
To jest coś co od wczoraj zaprząta mi głowę i powoduje spory niedosyt. Osobiście też sądziłem, że uda nam się zorganizować więcej spacerów, wycieczek i zajęć w terenie. Jest to chyba jedyny minus weekendowych spotkań, które okazują się za krótkie na realizację wszystkich oczekiwań. Pocieszam się myślą, iż jesienne zloty są zazwyczaj dłuższe, więc i łatwiej jest pogodzić oczekiwania ciągle rosnącej grupy uczestników.

PS. Sobotnie rozmowy również pochłonęły mnie na tyle, że nie poświęciłem odpowiednio sporej uwagi na Astro.
Pozdrawiam Damian Gałka
GPS38; Rino530HCX; GPSMap 60CS; GPSMap 66ST: UMP-pcPL-topo oraz Topo PL, Instinct Tactical
Nuvi 760 + GA27C: UMP-pcPL, GPMapa 2007.3, CNE NT 2009; Holux M-215 + Fugawi
Awatar użytkownika
jackut
Bywalec

vit pisze:juz zapuszczam fyz na kolejny zlot :D
vit błagam - tylko nie w stylu rasta :lol:

pozdrawiam
jackut
Awatar użytkownika
Bogna
Bywalec

Proszę Koleżeństwa, uczestników VZlotu 8) 8) 8) , ja tylko tak z pewną niesmiałością w głosie 'zapytowywuję': :oops: :oops: :oops:
Czy może ktoś zrealizował mój postulatz piątku z h 13:04
Bogna pisze:Aha, i wyobrażam sobie te wszystkie Garminy zebrane na jednym stole. A może strzelicie jakąś fotkę w ramach sprawozdania po imprezie.

:roll: Bo jakby tak przypadkiem się zdarzyło..., to poproszę o demo. :wink:
Pozdrawiam Bogna.

SP2BZW

Post autor: SP2BZW »

Bogna pisze: :roll: Bo jakby tak przypadkiem się zdarzyło..., to poproszę o demo. :wink:
odpowiem szczerze... było za dużo odbiorników i nikt nie miał tak szerokątnego obiektywu :x

i teraz po kolei... spotkanie (jak zwykle zresztą) było wspaniałe :D dzięki Damian za organizację...

"rozmowy polaków"... ubolewam :oops: pierwszy "ranek" trzy osoby, drugi - cztery... no cóź, młodzi muszą się od nas uczyć ? (jakie jest Twoje zdanie Lechu :lol: )
Janek... jest wspaniały, szybko wstaje ale tak samo szybko idzie spać :(... poproszę o zdjęcia :P
Awatar użytkownika
Bogna
Bywalec

SP2BZW pisze:było za dużo odbiorników i nikt nie miał tak szerokątnego obiektywu :x
To nawet ten super sprzęt Drogowca (widziałam go na zdjęciach) nie dał rady wszystkiego za jednym zamachem załapać :?: To trzeba było ustawić pokotem, niczym po polowaniu... :lol:

A co do reszty, czy mogę wnosić, iż te "nocne Polaków" to tylko dla wytrwałych były :?: No cóż, młódź raczej nigdy do zbyt mocnych (poza wyjatkami oczywiście :wink: ) nie należała... :lol:
Ja bym sprostała :wink: :twisted: - jakiem nocny marek :P
Pozdrawiam Bogna.

SP2BZW

Post autor: SP2BZW »

Bogna pisze:Ja bym sprostała :wink: :twisted: - jakiem nocny marek :P
pożyjemy... zobaczymy... pierwsza noc, poszlismy spać o 5 czy 6 ? rano...
Lechu, Tomek i ja... druga noc, ta sama godzina, ten sam skład plus "andrzejski" ?
ODPOWIEDZ