Na miom nuvi200 pika i pokazuje info o kontrolach szybkości i fotoradarach (na czerwono). Nuvi200 nie obsługuje mp3 więc podobno z tego powodu nie gada. Pikanie jest jednak wystarczajace.Zachu pisze:Nie wiem jak jest rozwiązane ostrzeganie w SP. Tam są mp3. Nie wiem czy powinno gadać czy pikać. Działało kiedyś ?
POI Loader i POI
- 
				obserwator
- Początkujący
- Kontakt:
- 
				obserwator
- Początkujący
- Kontakt:
Odpowiadam sam sobie - po powtórnym zaladowaniu wszystkich plików z POI umieszczonych w jednym katalogu - działa poprawnie - ostrzega o radarach, niebezpiecznych miejscach, przejazdach kolejowych. Zachu - dziekuję za pomocobserwator pisze:(...) Czy mam umieścić całą zawartość "Kontroli drogowych", "Niebezpiecznych miejsc", i "Przejazdów kolejowych" w jednym katalogu i z niego ładować POIloaderem?

Jeśli chodzi o plik publikowany na ump.waw.pl, poiloader ładuje zawartość znajdujących się w nim podkatalogów, nie ma więc potrzeby kopiowania poszczególnych plików CSV, MP3 i BMP do jednego katalogu. W poiloaderze należy wybrać po prostu katalog w którym znajdują się rozpakowane podkatalogi i wszystko powinno działać poprawnie.obserwator pisze:Odpowiadam sam sobie - po powtórnym zaladowaniu wszystkich plików z POI umieszczonych w jednym katalogu - działa poprawnie - ostrzega o radarach, niebezpiecznych miejscach, przejazdach kolejowych. Zachu - dziekuję za pomoc
Pozdrawiam,
- 
				obserwator
- Początkujący
- Kontakt:
- 
				obserwator
- Początkujący
- Kontakt:
Re: POI Loader i POI
Dzięki za info o POI. Wgrałem je do mojego nuvi 660.frasun pisze:Informacje na temat:Pozdrawiam,
- Działania POI Loader'a można znaleźć na stronie GPSManiak'a: http://gps.astronet.pl/new/soft-poiloader.htm
Aktualna baza fotoradarów, kontroli drogowych, niebezpiecznych miejsc i przejazdów kolejowych: http://ump.waw.pl/mapy/poiloader.zip
POILoader w wersji 2.4.1 http://www8.garmin.com/support/download ... jsp?id=927
Pytanie: kto i co jaki czas uaktualnia te POI? Czy istnieje możliwość powiadomienia o aktualizacji POI w Polsce? Nowe radary, nowe stacje, nowe punkty niebezpieczne itp...
Pozdrawiam serdecznie
Lech-u

Lech-u
Mam następujący kłopot:
po wgraniu punktow POI loaderem z jednego katalogu w trybie aitomatycznym punkty poi widoczne sa na mapie tylko w skali 120m i dokładniejszej. Czy tak powinno byc??
I druga sprawa alarm pojawia sie tylko raz i niezaleznie od predkosci samochodu tzn 100k/h i nie alarmuje podczas zblizania sie do suszarki ze jade zbyt szybko. Co może być nie tak??

po wgraniu punktow POI loaderem z jednego katalogu w trybie aitomatycznym punkty poi widoczne sa na mapie tylko w skali 120m i dokładniejszej. Czy tak powinno byc??
I druga sprawa alarm pojawia sie tylko raz i niezaleznie od predkosci samochodu tzn 100k/h i nie alarmuje podczas zblizania sie do suszarki ze jade zbyt szybko. Co może być nie tak??
Pozdrawiam Seba
Forerunner 305, GPSMap 76CSx, GPMapa 4.0, UMP-pcPL

Forerunner 305, GPSMap 76CSx, GPMapa 4.0, UMP-pcPL
To normalne.sebol pisze:po wgraniu punktow POI loaderem z jednego katalogu w trybie aitomatycznym punkty poi widoczne sa na mapie tylko w skali 120m i dokładniejszej. Czy tak powinno byc??
Tzn.? A ile razy ma się pojawić? Przyznaję, że nie wiem o co Ci chodzi.sebol pisze:I druga sprawa alarm pojawia sie tylko raz i niezaleznie od predkosci samochodu tzn 100k/h i nie alarmuje podczas zblizania sie do suszarki ze jade zbyt szybko. Co może być nie tak??
W nuvi jest opcja ustawienia sposobu pojawiania się alarmów, może coś tam przestawiłeś?
Pozdrawiam,
Jeśli punkt zawiera informację o ograniczeniu prędkości, tak, jeśli nie zawiera, to GPS informuje o POI na ok. 400 m przed punktem niezależnie od prędkości, z którą się poruszasz.sebol pisze:...powinien dawac sygnał ze poruszam sie zbyt szybko i po zmniejszeniu predkości powinien przestac brzęczeć?
Pozdrawiam,