Dokładnie chodzi i o to punkty POI z map UMP (dworce kolejowe itp) bo na innych mapach POI (zintegrowane z mapą) nie są za dobre.frasun pisze:To zależy co chcesz zrobić. Niestety ani tutaj, ani na liście UMP tego nie wyjaśniłeś, więc ciężko Ci coś poradzić.
Skrypty same w sobie nie są sztywne... można do nich dopisać dowolnego bata / perla itp., który będzie uwzględniał potrzebne pliki.
Jedna rada, której mogę udzielić, jeśli już chcesz robić konwersję to rób ją do plików GPX. CSV to bardzo ograniczony format i da się go używać tylko w POILoaderze.
Pozdrawiam,
Trzeba się łączyć z internetem żeby znaleźć np dworzec kolejowy z Zduńskiej Woli.
Na mapie UMP jest ten dworzec (i zapewne wiele innych punktów których nie ma na komercyjnych mapach).
Mam nadzieję, że się nie narażę zbytnio jak powiem że sama mapa UMP mi nie odpowiada.... ale POI są godne polecenia
Co do CSV to ja właśnie potrzebuję je do PoiLoadera. Mam GMobileXT na symbianie i tam GPX nie działa.... no chyba, że nie potrafię po prostu tego wgrać.