Ile masz wówczas kafelków "zu summen" w tych mapach? (może być "na oko")klimkr pisze:... kafelków jest za dużo.
[News] eTrex Touch 25, 35, 35t
- Marko
- Garniak
- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 3 times
Re: [News] eTrex Touch 25, 35, 35t
Fenix 6 PRO, Fenix 5 Plus, Oregon 700, eTrex 30x, Dakota 20, Tempe; rower:TwoNav Cross Plus, Wahoo Elemnt Bolt V1, Wahoo Roam V1
Na oko limit to 500 kafelków - w każdym razie 490 kafelków w 12 mapach działa bez problemu. Jedynym minusem jest znacząco wydłużony start odbiornika.
Rysiek
eTrex Touch 35t, PL Topo 2016
Przy częstym uruchamianiu podczas ćwiczeń dłuższy czas uruchomienia może przeszkadzać
w praktycznym użyciu nie ma już takiego znaczenia, podczas uruchamiania odbiornik "łapie" Fix.
Podczas dłuższego uruchomienia Fix powinien być już ustabilizowany.
w praktycznym użyciu nie ma już takiego znaczenia, podczas uruchamiania odbiornik "łapie" Fix.
Podczas dłuższego uruchomienia Fix powinien być już ustabilizowany.
Oregon 650 T
- Marko
- Garniak
Recka:
Kod: Zaznacz cały
http://www.dobreprogramy.pl/Garmin-eTrex-35-Touch-test-podrecznej-nawigacji-dla-rowerzysty-i-wedrowca,Lab,66629.htmlFenix 6 PRO, Fenix 5 Plus, Oregon 700, eTrex 30x, Dakota 20, Tempe; rower:TwoNav Cross Plus, Wahoo Elemnt Bolt V1, Wahoo Roam V1
-
Zachu
- Radny
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 4 times
- Kontakt:
Kilka konkretnych pytań odnośnie tych nowych Erexów Touch. Chodzi mi o to czy jest jakiś postęp/regres w stosunku do starego Etrexa 30 . Interesuje mnie zastosowanie na rowerze , tzn
1.Czy mierzy prędkość z koła
2.Czy pokazuje nachylenie drogi w %
3.Ile max. pól danych na ekranie mapy (np.Etrex 30 =4, Edge 1000=...2)
4.O ca. ile procentowo jest krótszy czas działania od Etrexa 30 ( tam o ile pamiętam podświetlanie 100%=9h , podświetlanie 50% =16 h )
1.Czy mierzy prędkość z koła
2.Czy pokazuje nachylenie drogi w %
3.Ile max. pól danych na ekranie mapy (np.Etrex 30 =4, Edge 1000=...2)
4.O ca. ile procentowo jest krótszy czas działania od Etrexa 30 ( tam o ile pamiętam podświetlanie 100%=9h , podświetlanie 50% =16 h )
rower:Locus Android, Sigma Rox 10.0 Gps
samochód :C5 Wbudowana Nawigacja Europa ,Android
1. Podobno tak z odpowiednim czujnikiem
2. Tak
3. Tzw. małe pola danych - 4 (można je "chować" żeby nie zasłaniały mapy)
4. Wyraźnie krótszy niż Dakota 20, z wygaszaniem ekranu 8 - 10 godzinna rowerze
2. Tak
3. Tzw. małe pola danych - 4 (można je "chować" żeby nie zasłaniały mapy)
4. Wyraźnie krótszy niż Dakota 20, z wygaszaniem ekranu 8 - 10 godzinna rowerze
Rysiek
Żartujesz - z wygaszaniem ekranu tylko 8 h ??? A taka rowerowa wersja czyli totalnie bez wygaszania cały czas widoczna mapa i wskaźniki-co wtedy 5-6h ?klimkr pisze: 4. Wyraźnie krótszy niż Dakota 20, z wygaszaniem ekranu 8 - 10 godzinna rowerze
Jeszcze jedno bo zapomniałem - System tworzenie tras. Czy kreśli się je podobnie jak w Edge 1000 czy jak w starym Etrexie czyli
-punkt , nast punkt ,nast punkt.... i mam trasę -tak jest w Edge 1000
-punkt A potem punkt koncowyX i dopiero potem wstawiamy punkty pośrednie tak chyba w Etrex 30 było
rower:Locus Android, Sigma Rox 10.0 Gps
Witam,
Z tego co widzę te urzadzenia są zasilane bateriami. Czy zatem nie można zastosować akumulatorków AA o odpowiednio wyższej pojemności, żeby urzadzenie działało dłużej?
Z tego co widzę te urzadzenia są zasilane bateriami. Czy zatem nie można zastosować akumulatorków AA o odpowiednio wyższej pojemności, żeby urzadzenie działało dłużej?
- Marko
- Garniak
eTrex Touch to odpowiednik Dakoty 20, a w zasadzie mini Oregon 600.gavia pisze:Kilka konkretnych pytań odnośnie tych nowych Erexów Touch.
Tu raczej w grę wchodzą porównania do Dakoty, ew. Oregona 600.
eTrex 30 to inna bajka biorąc pod uwagę czas pracy i filozofię użytkowania.
Fenix 6 PRO, Fenix 5 Plus, Oregon 700, eTrex 30x, Dakota 20, Tempe; rower:TwoNav Cross Plus, Wahoo Elemnt Bolt V1, Wahoo Roam V1
Nie miałem okazji sprawdzić dokładnie. Na dwóch krótkich wycieczkach, przy włączonym cały czas ekranie, baterie padły bardzo szybko ale nie wiem czy to wina nie naładowanych baterii czy np. autopauzy (mam wrażenie, że wtedy baterie zużywają się szybciej). Na dłuższych wycieczkach powyłączałem co się dało i wyszło mi bez problemów raz 8 h a raz 10 h (i jeszcze trochę baterii zostało). Nie pamiętam jak miałem ustawione wyłączanie ekranu (są dwie opcje - podświetlanie albo całkowite wyłączenie).gavia pisze:Żartujesz - z wygaszaniem ekranu tylko 8 h ???
Trasę wyznacza się tak właśnie. Oczywiście można potem ją edytować tzn. dodać punkty, zmienić kolejność etc.gavia pisze:-punkt , nast punkt ,nast punkt.... i mam trasę -tak jest w Edge 1000
Oprócz rozmiarów i dotyku to wiele wspólnego z Dakotą nie ma z uwagi na całkiem innę filozofię i interfejs użytkownika. Interfejs najbardziej chyba przypomina Edge - zaczyna się od wyboru profilu, można robić Start/stop zapisu śladu, można ukrywać pola danych i menu.Marko pisze:eTrex Touch to odpowiednik Dakoty 20, a w zasadzie mini Oregon 600.
Rysiek
To jak jest w końcu, bo czuję się zagubiony. Można używać Touch-a ze stale włączonym ekranem, tak jak w zwykłych (niedotykowych) eTrexach?
To jak w końcu jest ?
Można sparować z "25-tką" czujnik kadencji i prędkości po ANT+ ?
Można sparować z "25-tką" czujnik kadencji i prędkości po ANT+ ?
W eTrexie Touch 25 nie ma ANT+ więc sparować nic się nie da.
W 35 nie miałem okazji sprawdzić, ale w instrukcji jest napisane o zgodności z m.in. z GSC 10, a na stronie nowego czujnika https://buy.garmin.com/en-US/US/shop-by ... 04-00.html eTrex Touch 35 wymieniony jest jako zgodny.
W 35 nie miałem okazji sprawdzić, ale w instrukcji jest napisane o zgodności z m.in. z GSC 10, a na stronie nowego czujnika https://buy.garmin.com/en-US/US/shop-by ... 04-00.html eTrex Touch 35 wymieniony jest jako zgodny.
Rysiek