Trudno powiedzieć. To nie jest instalator w takim znaczeniu jak poprzednio. Tamten zawierał całą mapę. Ten tylko inicjuje pobieranie, a odpowiednikiem "starego" instalatora jest opisywany wcześniej folder IMG.Janusz_ pisze:Hmmm a ja pobrałem "_b", czyżby znowu to samo co przy poprzedniej aktualizacji?
City Navigator Europe 2011.20
Re: City Navigator Europe 2011.20 już jest
Ja też jestem już szczęśliwym posiadaczem tej aktualizacji, zajęło mi to ok 2h.Liczyłem ze w końcu pojawi się A3 w Rumunii(oddana listopad 2009).
Ale Mam problem w CNE z budynkami w 3D , w GP mapie jest ok, a w CNE nie widzi mi budynków 3d.
Ale Mam problem w CNE z budynkami w 3D , w GP mapie jest ok, a w CNE nie widzi mi budynków 3d.
Nuvi 765T,Nuvi 310.City Navigator Europe NT 2011.20.nüMaps Lifetime™ Europe.
GPMapa 2010.1 UMP.Garmin.Romania.R.o.a.d.2009.10.3.02
GPMapa 2010.1 UMP.Garmin.Romania.R.o.a.d.2009.10.3.02
- Antonio
- Bywalec
- Been thanked: 3 times
- Kontakt:
Nie ma co się martwić, u mnie termin wygasł w dniu pobierania , mimo to możliwość ponownego pobrania istnieje nadalpolaris pisze:Niepokoi mnie tylko data wygaśnięcia możliwości pobrania - sierpień 2011. Czyżby do tego czasu nie było uaktualnień? Wersja 2011.10 miała bodajże miesiąc "ważności".
Zawsze można starszą wersję odinstalować, a tak łatwo można porównać obie wersje CNE.polaris pisze:Jak zwykle nowa wersja wgrywa się obok wcześniejszej. Trochę to wkurzające. Mogła by być do wyboru opcja nadpisania wersji.
Pozdrawiam
Nuvi 255 WT, Oregon 450, Fenix 5, Edge 530, Edge 1030+, mapy: CN Europe NT "nüMaps Lifetime", UMP-pcPL TOPO, Topo_PL_100 i różne OSM
Wspierajmy sport wśród dzieciaków
Nuvi 255 WT, Oregon 450, Fenix 5, Edge 530, Edge 1030+, mapy: CN Europe NT "nüMaps Lifetime", UMP-pcPL TOPO, Topo_PL_100 i różne OSM
Nie wygasł. Wygaśnie w przyszłym 2011 roku.Antonio pisze:u mnie termin wygasł w dniu pobierania
- Antonio
- Bywalec
- Been thanked: 3 times
- Kontakt:
Faktycznie
Teraz takie tempo życia...
Sorki za zamieszanie, faktycznie nie zwróciłem uwagi
Z drugiej strony ciekawe po co aż taki długi termin dali, czyżby do tego czasu nie planowali nowej aktualizacji?

Sorki za zamieszanie, faktycznie nie zwróciłem uwagi

Z drugiej strony ciekawe po co aż taki długi termin dali, czyżby do tego czasu nie planowali nowej aktualizacji?

Pozdrawiam
A może po prostu spodziewają się, że będą w najbliższym czasie wrzucać "podwersje".
Ja ściągnąłem "_b_ a już inni Koledzy tutaj "_c". Możliwe, że jeszcze kolejne literki się
pojawią, więc po co blokować dostęp, jak można tylko podmienić wersję do pobrania
Ja ściągnąłem "_b_ a już inni Koledzy tutaj "_c". Możliwe, że jeszcze kolejne literki się
pojawią, więc po co blokować dostęp, jak można tylko podmienić wersję do pobrania

Pozdrawiam
Janusz
|| Nuvi 760 | UMP pcPL | CNE nüMaps Lifetime | OSMapaPL || Sygic ||
Janusz
Ale się chłopaki rozpędzili. We Wrocławiu wrzucili nawet A8 (AOW), której jeszcze sporo brakuje 

Pozdrawiam
Janusz
Janusz
Dobre!
ale w koncu to wersja 2011, wiec Garmin/Navteq licza, ze budowa sie niedlugo zakonczy 
A tak na serio troche upierdliwe to bedzie jak urzadzenie bedzie prowadzilo droga, ktorej nie ma, szczegolnie, ze to obwodnica.
Mialem kiedys podobna sytuacje. Przejechalem pol Europy z CNE, wszystko ok. Przekroczylem tylko granice i nawigacja swoje - abym jechal dalej autostrada A4, a tam stoi jak byk zapora i znak zakaz ruchu
Fakt, ze kilka miesiecy pozniej juz bylo OK, bo ten odcinek w koncu oddali.

A tak na serio troche upierdliwe to bedzie jak urzadzenie bedzie prowadzilo droga, ktorej nie ma, szczegolnie, ze to obwodnica.
Mialem kiedys podobna sytuacje. Przejechalem pol Europy z CNE, wszystko ok. Przekroczylem tylko granice i nawigacja swoje - abym jechal dalej autostrada A4, a tam stoi jak byk zapora i znak zakaz ruchu

pozdrawiam
G.
edge 500 + UMP-pcPL@www + OSM Cycle Map + Waze
G.
wrzucili też obwodnicę Mszczonowa (oddanie pewnie w tym roku) i Żyrardowa (początek przyszłego)
, a istniejącej autostrady (jeszcze w sobotę była) w Povazskiej Bystricy jak nie było tak i nie ma. Dziwne to, z ciekawostek jest wrzucona szczegółowa Ukraina i Bułgaria, oraz jest podobno JunctionView dla Polski ale jeszcze nie sprawdzałem.
pozdr
S

pozdr
S
nuvi 3490, nuvi 765, http://taxity.pl
z opisu wynika, ze faktycznie jest JCV dla PL.
dodam tez, ze jest mapa Malty (ktos sie ostatnio pytal tu na Garniaku o nia).
dodam tez, ze jest mapa Malty (ktos sie ostatnio pytal tu na Garniaku o nia).
pozdrawiam
G.
G.
- beetle-m
- Garniak
- Has thanked: 2 times
Polskie JCV było już poprzedniej wersji CNE. Nie wiem ile ale na pewno jedno "View" tak 

Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Uwzględniając, że JunctionView w Europie jest jedynie na skrzyżowaniach dużych autostrad (bo nie wszystkich), a Polsce póki co A12 i A4 to jedyne autostrady które narazie się krzyżują....
to dużo więcej bym się nie spodziewał....
przepraszam jeszcze A1 i A4 pod Gliwicami (tylko że to A1 jest chyba z nikąd do nikąd...)
to dużo więcej bym się nie spodziewał....
przepraszam jeszcze A1 i A4 pod Gliwicami (tylko że to A1 jest chyba z nikąd do nikąd...)
Ale obie tablice są błędnebeetle-m pisze:Polskie JCV było już poprzedniej wersji CNE. Nie wiem ile ale na pewno jedno "View" tak

Nüvi-765
- beetle-m
- Garniak
- Has thanked: 2 times
Liczą się sztuki, a nie treść 

Pozdrawiam, mariuszD
Tak jak przy poprzednich wersjach wybrałem opcję zapisania ma tylko na komputerze, aby potem stamtąd zainstalować mapę przez Mapsource (cały CNE nie mieści się w Nuvi 255W). W sciągniętym katalogu "City Navigator Europe NT 2011.20.gmap" nie ma jednak żadnego pliku wykonywalnego, który mógłby zainstalować mapy do Mapsource. Będę ogromnie wdzięczny za radę jak to rozwiązać.
Colorado 300: GPMapa 2010.3, GPMapa Topo, UMP, Topo PL. Nüvi 255 WT: CNE 2013.40, GPMapa 2010.3