Dalsze losy GPMapy ??
Re: Dalsze losy GPMapy ??
Pozdrawiam, Piotr
GPSMap 60CSx + PL_TOPO + Walker mapset + UMP pcPL + kilka innych map
Nüvi 3490LM + UMP pcPL + CNE
Huawei Mate 10 Lite Android 8.0.0
GPSMap 60CSx + PL_TOPO + Walker mapset + UMP pcPL + kilka innych map
Nüvi 3490LM + UMP pcPL + CNE
Huawei Mate 10 Lite Android 8.0.0
-
Zachu
- Radny
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
Z czym dowcipni? Przepisanie ulic z innej mapy to nie rozwiązanie. Nie ma pewności że tak jest w rzeczywistości. O prawach autorskich nie będę się rozpisywał. Mógł byś dodać kierunkowość ulic, zakazy skrętu. Równie dobrze możesz napisać że nie ma Kazachstanu. Z takim zgłoszeniem to jeszcze długo poczekasz na uzupełnienie.jaro pisze:Dowcipni jesteście.
Można to zgłoszenie usunąć, pokazuje ono sporą niedpróbkę producenta.
Pozdrawiam,
Nuvi 765 T + CNE 2021.20 NT+ GPMapa 2010.30+UMP-pcPL
Nuvi 765 T + CNE 2021.20 NT+ GPMapa 2010.30+UMP-pcPL
Jest jedno rozwiązanie. Nie usuwaj zgłoszenia tylko pojedź do Wielbarka, porób ślady, spisz nazwy ulic i podrzuć jako zgłoszenie. No i nie zapomnij o UMP. Tam też jest poważna niedoróbka producent(ów)a. Moje zgłoszenia "z natury" zostały w GPM uwzględnione.
Garmin Nuvi 250W + UMP(wczorajsza)
tadeklodz pisze:po wstępnym obejrzeniu aktualnej CNE rozstanę się chyba z GPMapą ...bez żalu
Przemko, tadeklodz,Przemko pisze:ja już dawno to zrobiłem i już nawet nie tęsknię
Mówicie, że aktualna wersja CNE nie odstaje już (na gorsze) względem GPMapy w zakresie dokładności obszaru PL? (używam nadal GPmapy 2007 i CNE NT2008, przymierzam się do aktualizacji i na bazie moich map wiem, że GPMapa jest znacznie dokładniejsza w małych miejscowościach w Polsce).
Sugerujecie kupić aktualizację CNE czy GPMapy? Tam gdzie jeżdżę w Europie (Niemcy, Austria, Luksemburg), nawet wersja CNE 2008 jest nadal OK. Aktualizacji potrzebuję dla Polski, bo tutaj, ku zaskoczeniu, już trochę nowych dróg i skrzyżowań powstało...
Do aw1985. Popieram Przemko. Wpierw zaktualizuj CNE do najnowszej wersji a potem wydaj opinię. GPMapa była lepsza jeszcze rok temu ale od dwóch aktualizacji Garmin bardzo pracował i wg mnie CNE jest obecnie lepsza. Myślę że po kolejnej aktualizacji CNE nie będzie już dyskusji i to nie ze względu na to że nie będzie nowej wersji GPMapy (poza tegoroczną ostatnią). Co do krajów starej Europy to tam niewiele się zmienia w zakresie "szkieletu" dróg (modernizacja obejmuje budowę dodatkowych pasów, modernizację skrzyżowań, itp) i dlatego można jeździć na starych wersjach CNE. Nowe kraje Unii rozbudowują swoje sieci dróg i dlatego dane mapy nie zawsze nadążają (chociaż CNE dla Polski w niektórych miejscach chce prowadzić po drogach nieoddanych jeszcze do eksploatacji). Kup jeszcze nową wersję przed podwyżką VAT-u. Powodzenia.
edge 1000 + radar Varia + Fenix 5 + nuvi 56LM + nuvi 1490T + CNE + UMP, Oregon 450 + Honor 7
Do CNE warto dokupić LifeTime update - jeśli planuje się używać odbiornika przez dłuższy okres czasu.
Co do porównań - mam GPMapę Topo i CNE - raz jedno wygrywa, innym razem drugie. GPMapa potrafi idiotycznie ustawiać routing w trybie typu "Rower", ma też trochę "grubych" błędów dotyczących routingu np. w W-wie. CNE też nie jest idealny, ale per saldo oceniam go lepiej
W samochodzie częściej używam CNE niż GPMapy.
Co do porównań - mam GPMapę Topo i CNE - raz jedno wygrywa, innym razem drugie. GPMapa potrafi idiotycznie ustawiać routing w trybie typu "Rower", ma też trochę "grubych" błędów dotyczących routingu np. w W-wie. CNE też nie jest idealny, ale per saldo oceniam go lepiej
W samochodzie częściej używam CNE niż GPMapy.
Dziękuję za Wasze komentarze. Zdecyduję się zatem na CNE, a GPMapę już sobie odpuszczę.
P.S.
Opinię na temat GPMapy vs. CNE wydałem na podstawie użytkowanych przeze mnie wersji, a te są GP2007 i CNE 2008
P.S.
Opinię na temat GPMapy vs. CNE wydałem na podstawie użytkowanych przeze mnie wersji, a te są GP2007 i CNE 2008
Tak a propos - nie powinno się ukazać już ostatnie (:() wydanie?
OBECNIE - ASFALT: Nuvi 3490LMT, SZLAK: eTrex 30
POPRZEDNIO - eTrex 20, Oregon 650t, Oregon 600, Oregon 300, Nuvi 2445LT, Nuvi 1250T, Montana 600, GPSMAP 62s, Nuvi 3490LMT, eTrex 30, Colorado 300, Nuvi 205T, Oregon 450, Dakota 20, GMXT,Vista HCx
POPRZEDNIO - eTrex 20, Oregon 650t, Oregon 600, Oregon 300, Nuvi 2445LT, Nuvi 1250T, Montana 600, GPSMAP 62s, Nuvi 3490LMT, eTrex 30, Colorado 300, Nuvi 205T, Oregon 450, Dakota 20, GMXT,Vista HCx
- Mariusz65
- Radny
- Has thanked: 3 times
Powinno, ale im później tym lepiej!
Chociaż również mam dylemat czy tą ostatnią aktualizację w ogóle kupować…
Dla mnie mogliby z ostatnią wersją poczekać do wiosny. Oczywiście, jeśli przez zimę będą pracować nad mapą a nie spać…beetle-m pisze:Przy okazji mam nadzieję, że ostatnia aktualizacja wyjdzie najpóźniej jak to jest możliwe, by zawarte w niej dane wystarczyły "jak najdłużej"*
* "jak najdłużej" - czyt. Navteq stanie na nogi z kategoryzacją i bazą POI w PL
Chociaż również mam dylemat czy tą ostatnią aktualizację w ogóle kupować…
Pozdrawiam Mariusz
W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20/eTrex Touch 35, Na ręku: Fenix 7 Solar, Rower: iGPSPORT BSC300, W powietrzu: DJI Neo 2
W kieszeni: Dakota 20/
- Antonio
- Bywalec
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
- Kontakt:
Jeśli 2012r, to GP Mapa może być aktualna jeszcze parę latekMariusz65 pisze:Dla mnie mogliby z ostatnią wersją poczekać do wiosny.
Pozdrawiam
Nuvi 255 WT, Oregon 450, Fenix 5, Edge 530, Edge 1030+, mapy: CN Europe NT "nüMaps Lifetime", UMP-pcPL TOPO, Topo_PL_100 i różne OSM
Wspierajmy sport wśród dzieciaków
Nuvi 255 WT, Oregon 450, Fenix 5, Edge 530, Edge 1030+, mapy: CN Europe NT "nüMaps Lifetime", UMP-pcPL TOPO, Topo_PL_100 i różne OSM
Wspierajmy sport wśród dzieciaków
- Mariusz65
- Radny
Pozdrawiam Mariusz
W kieszeni: Dakota 20/eTrex Touch 35, Na ręku: Fenix 7 Solar, Rower: iGPSPORT BSC300, W powietrzu: DJI Neo 2
-
Zachu
- Radny
- Has thanked: 2 times
- Kontakt:
Po Euro, zabiorą, rozbiorą i zaorą. Po co pisać takie brednie. Skończcie Panowie z tą polityką.
Obiecanki polityków a rzeczywistość to dwa światy. Mamy w budowie ponad 1000 km dróg A i S.
Tak w pigułce na doszkolenie: http://pyjter.cal.pl/ , http://www.polishroads.pl/mapa.html , http://www.polishroads.pl/news.php .
Obiecanki polityków a rzeczywistość to dwa światy. Mamy w budowie ponad 1000 km dróg A i S.
Tak w pigułce na doszkolenie: http://pyjter.cal.pl/ , http://www.polishroads.pl/mapa.html , http://www.polishroads.pl/news.php .
- Mariusz65
- Radny
Oby się same nie rozsypały
http://auto.dziennik.pl/artykuly/300034 ... e.html,1,2
No ale dobrze, że jesteśmy optymistami wiec aktualizacje (chociaż już niestety nie GPMapy) będą miejmy nadzieję, potrzebne
No ale dobrze, że jesteśmy optymistami wiec aktualizacje (chociaż już niestety nie GPMapy) będą miejmy nadzieję, potrzebne
Pozdrawiam Mariusz