[TEST Garniaka] Garmin 62s

O seriach 62, Montana, Oregon, eTrex, czy fēnix, a nawet Rino, Dakota, Colorado, czy starej dobrej 60. Także o oprogramowaniu BaseCamp oraz mapach topograficznych i turystycznych (w tym o GPMapie Topo i Garmin Custom Maps) oraz o wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów na szlakach górskich, krajoznawczych i rowerowych, a nawet w przydomowym lesie.
Awatar użytkownika
arek-nawrocki
Początkujący

Re: [TEST Garniaka] Garmin 62s

Post autor: arek-nawrocki »

Witam
Jaką folię ochronną polecilibyście do 62?
Mam do wyboru matową i błyszczącą z firmy 3M :?

Pozdrawiam Maniaków
gpsmap 62st, był 550t i 60csx Obrazek
Otacon
Początkujący

Post autor: Otacon »

Ja polecam tą fabrycznie naklejoną ;)
Obrazek
Sprzedam PENTAGRAM PATHFINDER GPS
Awatar użytkownika
krizar
Początkujący

Post autor: krizar »

arek-nawrocki pisze:Jaką folię ochronną polecilibyście do 62?
Ja zaryzykowałem i kupiłem 3M™ Vikuiti™ ARMR200.
Niestety nie mogę jeszcze nic powiedzieć bo 62s który zamówiłem w Azymucie wyślą dopiero w piątek bo mają remanent.
Nic na stronie sklepu o tygodniowym remanencie i opóźnieniach w wysyłce nie piszą a tyle dobrego o nich na graniaku czytałem .
Liczę na to że ten wyjątek tylko potwierdza regułę i ten sklep jest naprawdę wart zaufania bo w planie mam jeszcze czujnik HR i CAD .

Jak wreszcie dostane 62s to napisze jak ta folia się sprawuje z nim .
OREGON 600
było: Vista C, 60CSX ,62s
UMP-pcPL , Topo_PL_100 , Compass rastry
często rower , czasem buty , zawsze natura
Obrazek
Awatar użytkownika
Bogna
Bywalec

Post autor: Bogna »

krizar pisze:Jak wreszcie dostane 62s to napisze jak ta folia się sprawuje z nim.
Z NIĄ, a nie z NIM :? 62-ka, podobnie jak Vista, 60-tka (o Dakocie nie wspomnę :wink:), to ONA :D (wiem, wiem, że to tak samo GPS jak wszystkie inne, czyli ON, ale... tak sympatycznie brzmi ta ONA :oops: :lol:)
A o remanencie, to sam mogłeś się domyślić, że jest konieczny. Przecież po pierwsze primo :wink: nowy rok zawsze sprzyja takim podsumowaniom, a po drugie secundo :wink: - w tym doszła jeszcze podwyżka podatku VAT. A Panowie w Azymucie (masz rację, że to wyjątek) działają extra klasa :lol:. Można zaufać naszym forowym Autorytetom :D.
Pozdrawiam Bogna.

Każda wyprawa, także w nieznane, byle z przyjaznym GPS-em, który wskaże drogę do osiągnięcia zamierzonego (a czasem nie) celu.
Był Foretrex 201, była Vista HCx i "póki co" już się skończyło. Jest eTrex 30 :) UMP, Navigator
Awatar użytkownika
krizar
Początkujący

Bogna pisze:tak sympatycznie brzmi ta ONA
Z przyjemnością przystaje na "oną" :wink:
Bogna pisze:A o remanencie, to sam mogłeś się domyślić
Fakt mogłem ale byłem tak podniecony perspektywą pomacania własnej że mnie zaćmiło :)
Ostatnio zmieniony 04 sty 2011, 11:55 przez beetle-m, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Korekta cytatów (dodanie autora)
OREGON 600
Obrazek
Awatar użytkownika
Bogna
Bywalec

krizar pisze:ale byłem tak podniecony perspektywą pomacania własnej że mnie zaćmiło :)
Nie przejmuj się też jestem porządnie zakręcona i też lubię tę macankę... z GPS-em :wink:
Pozdrawiam Bogna.

Każda wyprawa, także w nieznane, byle z przyjaznym GPS-em, który wskaże drogę do osiągnięcia zamierzonego (a czasem nie) celu.
Był Foretrex 201, była Vista HCx i "póki co" już się skończyło. Jest eTrex 30 :) UMP, Navigator
asandrzej
Garniak

Post autor: asandrzej »

Witam
Co do nazwy Dakota to były już rozważania czy jest rodzaju żeńskiego czy męskiego,
jeżeli chodzi o drugą nawigację to bym powiedział, że nazwa jest rodzaju męskiego GPSMap 62.
Nazwy oraz nazwiska w niektórych językach inaczej niż w naszym nie podlegają modyfikacji.

Jeżeli w Polsce mąż ma na nazwisko Kowalski to zmieniając obywatelstwo, żona i dzieci płci żeńskiej będą miały
dokładnie takie same nazwisko, czyli „Grażyna Kowalski”, podobnie jest z nazwami miejscowości
w tych językach „Carcassonne” , byłem w Carcassonne, widziałem Carcassonne, jadę do Carcassonne.
W języku polskim odpowiednio Warszawa, Warszawie, Warszawę, Warszawy.

Obce nazwy po pewnym czasie „użytkowania” w języku polskim zostają wchłonięte „spolszczone” ,
kiedyś jak pamiętam to nikt nie mówił „audycja była nadawana w radiu” tylko „audycja była nadawana w radio”.

Czy i kiedy GPSMap 62 będzie GpsMap 62-jką zależy w zasadzie zależy od nas.

Pozdrawiam
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
Awatar użytkownika
krizar
Początkujący

asandrzej pisze: Czy i kiedy GPSMap 62 będzie GpsMap 62-jką zależy w zasadzie zależy od nas.
Uff ... a już myślałem że po tak przeprowadzonym poważnym dowodzie będziemy musieli zrobić z niej chłopa :D
OREGON 600
Obrazek
Awatar użytkownika
Bogna
Bywalec

krizar pisze:już myślałem że po tak przeprowadzonym poważnym dowodzie będziemy musieli zrobić z niej chłopa :D
Skoro zależy od nas, to proszę, nie... Niech 62s i inne pozostanie już tą babą :D.
Pozdrawiam Bogna.

Awatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
Kontakt:

Post autor: GPS Maniak »

Wszystko zależy od kontekstu, czy raczej zastosowanego skrótu nazwy.

TEN odbiornik, TEN GPS, TEN GPSMap, TEN GPSMap62, TEN (w domyśle: gps/odbiornik) 62S, TEN 62ST, ale już TA sześćdziesiątka czy TA sześćdziesiątka dwójka. Tak więc niektórzy będą pisali o TYM 62S, a inni o TEJ 62-ce :wink:
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Awatar użytkownika
Mariusz65
Radny
Has thanked: 3 times
Been thanked: 5 times

Post autor: Mariusz65 »

GPS Maniak pisze:Wszystko zależy od kontekstu
"Roma locuta – causa finita" ;-)
Chcecie babeczkę – kupcie Dakotę! Ta Dakota, Ta dwudziestka, Ta dziesiątka :lol: :wink:
Pozdrawiam Mariusz
W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20/eTrex Touch 35, Na ręku: Fenix 7 Solar, Rower: iGPSPORT BSC300
Awatar użytkownika
Zetor
Bywalec

Post autor: Zetor »

Dla niezdecydowanych pozostaje "urządzenie nawigujące marki Garmin " (TO)
:D
pozdrawiam Zetor
Oregon 300: OSM Deutschland, UMP-pcPL
Samsung Xcover 2: Navigon, OsmAnd~, Locus
Klik!
asandrzej
Garniak

Post autor: asandrzej »

No... Colorado, to chyba nie ma wątpliwości.
Pozdrawiam
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
Awatar użytkownika
Bogna
Bywalec

Mistrz, oczywiście, jak zwykle zażegnuje wszelkie spory :mrgreen:, a dzięki Zeto mamy wszystkie rodzaje obskoczone :wink:. I tego się trzymajmy :lol:.
Pozdrawiam Bogna.

Awatar użytkownika
szy
Bywalec

Post autor: szy »

Mariusz65 pisze:Ta Dakota
Ten Dakota, chłopie, ten Dakota! :]

:))

Szy.
Obrazek
Najlepsze szlaki rowerowe w Polsce i w Europie
Obserwuj na Facebooku i na Instagramie