Ja też ją kupię i się okaże w praniukrizar pisze: Ja zaryzykowałem i kupiłem 3M™ Vikuiti™ ARMR200.
[TEST Garniaka] Garmin 62s
- arek-nawrocki
- Początkujący
Re: [TEST Garniaka] Garmin 62s
gpsmap 62st, był 550t i 60csx 
Mam pytanie o kalibracje wysokościomierza, w przypadku, jeśli często ruszam z GPSem w tym samym miejscu.
Czy jest inny sposób na kalibrację, poza: menu>kal.wysokościomierz.>Czy znasz rzeczywistą wysokość>Tak, i wpisywaniem tej wysokości ręcznie?
Może można utworzyć waypoint z wysokością, tak by GPS brał wysokość z tego punktu?
Czy jest inny sposób na kalibrację, poza: menu>kal.wysokościomierz.>Czy znasz rzeczywistą wysokość>Tak, i wpisywaniem tej wysokości ręcznie?
Może można utworzyć waypoint z wysokością, tak by GPS brał wysokość z tego punktu?
Mimo srogiej zimy i śnieżnych zamiecikrizar pisze: Niestety nie mogę jeszcze nic powiedzieć bo 62s który zamówiłem w Azymucie wyślą dopiero w piątek bo mają remanent.
Nic na stronie sklepu o tygodniowym remanencie i opóźnieniach w wysyłce nie piszą a tyle dobrego o nich na graniaku czytałem .
Wszystkie zamówienia wysyłkowe o potwierdzonym statusie płatności dokonane poprzez system sklepu eAzymut oraz przez Allegro, które zostały złożone do godziny 24.00 dnia 31 grudnia zostały zrealizowane już w pierwszy dzień roboczy tj. 3 stycznia. Z zamówień późniejszych złożonych pomiędzy 1 stycznia a godziną 16.00 dnia 4 stycznia (czyli do dzisiejszego popołudnia włącznie), poza dwoma paczkami których nie udało się fizycznie spakować przed przyjazdem kuriera całość została także zrealizowana już dzisiaj 4 stycznia - w drugim dniu roboczym Nowego Roku.
Czy czytałeś http://gpsmaniak.com/new/gps-altimetr.htmfredzio pisze:Czy jest inny sposób na kalibrację wysokościomierza, poza: menu>kal.wysokościomierz.>Czy znasz rzeczywistą wysokość>Tak, i wpisywaniem tej wysokości ręcznie?
GPSMap 65, Edge Explore 2, Varia RCT715, Enduro 2, Nuvicam
Jeśli geografia jest prozą, mapy są ikonografią. Lennart Meri
Jeśli geografia jest prozą, mapy są ikonografią. Lennart Meri
Potwierdzam . Mimo że telefonicznie ktoś powiedział mi że paczka z moim 62s najwcześniej w piątek to wczoraj dostałem maila że paczka w drodze i numer przesyłki .Azymut pisze: Wszystkie zamówienia wysyłkowe o potwierdzonym statusie płatności dokonane poprzez system sklepu eAzymut oraz przez Allegro, które zostały złożone do godziny 24.00 dnia 31 grudnia zostały zrealizowane już w pierwszy dzień roboczy tj. 3 stycznia. Z zamówień późniejszych złożonych pomiędzy 1 stycznia a godziną 16.00 dnia 4 stycznia (czyli do dzisiejszego popołudnia włącznie), poza dwoma paczkami których nie udało się fizycznie spakować przed przyjazdem kuriera całość została także zrealizowana już dzisiaj 4 stycznia - w drugim dniu roboczym Nowego Roku.
Czyli wszystko co pisaliście o Azymucie się sprawdza , są naprawdę solidni i starają się !
( ciekawe na kogo zły dzień trafiłem po drugiej stronie słuchawki )
Nawet z punktu widzenia klienta, lepiej jest klienta uprzedzić o ewentualnej zwłoce a zamówienie zrealizować normalnie niż obiecać coś i tego nie zrobić (z powodu zmian w stawkach podatku VAT lepiej jest w takich sytuacjach przyjąć margines bezpieczeństwa).
Ale odbiegliśmy od zasadniczego tematu wątku "Test Garmin 62s"...
Ale odbiegliśmy od zasadniczego tematu wątku "Test Garmin 62s"...
No to wracamy , 62s już jest u mnie i po kilkunastu godzinach klikania na sucho jestem miło zaskoczony .Azymut pisze: Ale odbiegliśmy od zasadniczego tematu wątku "Test Garmin 62s"...
Dla mnie 60CSX był świetny i pewnie gdybym go nie uszkodził własną głupotą to nie kupował bym jeszcze 62s .
Stało się jak się stało i im bardziej poznaje nowy model tym bardziej uważam że nie ma tego złego
pierwsze wrażenia :
+ szybkość , szybkość , szybkość
+ ogólnie idea działania z 60tek
+ CustomMaps !!!
+ profile
+ fajny ten nowy kompas
+ oddzielne pliki dla map
+ ilość wbudowanej pamięci wystarczająca i nie muszę używać karty
+ wyświetlacz czytelny w słońcu
- trochę nie bardzo rozumiem zasadę gospodarki śladów i muszę to wybadać dokładniej
- zaliczył jednen nieoczekiwany restart ( firmware 2.80 )
- wyświetlacz nie jest takim krokiem do przodu jak mógł być
- profile pamiętają dane które wybieram na ekranie mapy ale nie pamiętają ile pól ma być
Czy ktoś może używa z 62s czujnika pulsu i może sprawdzić czy tętno jest zapisywane w śladzie ?
To ja może z innej beczki bo nie znalazłem w wyszukiwarce zagadnienia ładowarki samochodowej do 62 st. A mianowicie chciałem zapytać czy ktoś może posiada takową oryginalną i czy mógłby podać jakie napięcie i prąd daje ta ładowarka? A nigdzie też nie mogę namierzyć takich danych jakie przyjmuje ręczniak przez to wejście USB. Mam od poprzedniego modelu NOKII z przejściówką na USB 5,7V i 890mA i trochę się obawiam podłączyć 
Pozdrawiam Jurek!
To jest zwykłe gniazdo mini USB. Napięcie takie samo jak w każdym gnieździe mini USB. Dowolna ładowarka samochodowa z standardowym gniazdem USB, kabelek który masz w zestawie, podłączasz i jazda.
A czy w trakcie podawania napięcia z USB akumulatorki w odbiorniku są podładowywane? Nigdzie nie znalazłem takich informacji i podejrzewam, że nie - a ustawienie 'NiMH' w oprogramowaniu ma wpływ jedynie na ocenę poziomu naładowania baterii. Ale mam nadzieję, że się mylę 
... niestety akumulatorki nie są ładowane po podłączeniu do ładowarki samochodowej. Przy ładowarce w opisie jest taka informacja.
Pozdrawiam Jurek!
Właśnie dzisiaj przetestowałem ładowarkę samochodową, na szczęście o połowę tańszą od oryginalnej
a mianowicie zakupiłem ładowarkę samochodową do BlackBerry z końcówką mini USB - posiada jak każde USB 2.0 - 5V i 500mA więc nie było stresu przy podłączaniu, wszystko działa idealnie 
Pozdrawiam Jurek!
- globtroter_meteoryt
- Początkujący
- Kontakt:
Witam.
Właśnie wczoraj dostałem od kuriera moją przesyłkę z Garmin 62s.
Na razie byłem z nim na 2 spacerach (z psem) :
-5,3km - trasa przez kamieniołom, polanę i las.
-2,1km - trasa podobna, tylko krótsza ze względu na to, iż GPS wskazywał zachód słońca za kilkanaście minut.
Garmin sprawował się bardzo dobrze, nigdy nie zgubił sygnału, nawet po wejściu do lasu miał tyle samo połączeń z satelitami, co przed wejściem.
Bardzo mi się spodobała funkcja "Słońce i Księżyc", dzięki czemu można zobaczyć w jakiej fazie jest księżyc i o której jest zachód i wschód Słońca oraz Księżyca.
GPS działał bardzo szybko, bez względu na to ile map miałem włączonych jednocześnie.
Jednak w poniedziałek (7.01) wyjeżdżam w góry i to tam zobaczę co potrafi to urządzenie, z czym sobie nie radzi oraz jakie są jego wady, więc po powrocie (12.01) postaram się napisać swoje spostrzeżenia na forum.
Na razie jedyne co mogę zrobić to wrzucić jego zdjęcia :

Właśnie wczoraj dostałem od kuriera moją przesyłkę z Garmin 62s.
Na razie byłem z nim na 2 spacerach (z psem) :
-5,3km - trasa przez kamieniołom, polanę i las.
-2,1km - trasa podobna, tylko krótsza ze względu na to, iż GPS wskazywał zachód słońca za kilkanaście minut.
Garmin sprawował się bardzo dobrze, nigdy nie zgubił sygnału, nawet po wejściu do lasu miał tyle samo połączeń z satelitami, co przed wejściem.
Bardzo mi się spodobała funkcja "Słońce i Księżyc", dzięki czemu można zobaczyć w jakiej fazie jest księżyc i o której jest zachód i wschód Słońca oraz Księżyca.
GPS działał bardzo szybko, bez względu na to ile map miałem włączonych jednocześnie.
Jednak w poniedziałek (7.01) wyjeżdżam w góry i to tam zobaczę co potrafi to urządzenie, z czym sobie nie radzi oraz jakie są jego wady, więc po powrocie (12.01) postaram się napisać swoje spostrzeżenia na forum.
Na razie jedyne co mogę zrobić to wrzucić jego zdjęcia :

Pozdrawiam Kamil.
Posiadane GPS-y :
Garmin 62s
Posiadane GPS-y :
Garmin 62s
Witam, mam pytanie. Właśnie wgrałem nowy soft z działu Downland w mojej 62s i zauważyłem, że wszystkie mapy są jakby scalone, nie mogę każdej z osobna uaktywnić lub zamknąć. może ktoś pomoże.Pozdrawiam.