O seriach 62, Montana, Oregon, eTrex, czy fēnix, a nawet Rino, Dakota, Colorado, czy starej dobrej 60. Także o oprogramowaniu BaseCamp oraz mapach topograficznych i turystycznych (w tym o GPMapie Topo i Garmin Custom Maps) oraz o wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów na szlakach górskich, krajoznawczych i rowerowych, a nawet w przydomowym lesie.
GPS Maniak pisze:A nie lepiej zabrać dodatkową setkę brandy?
He he pewnie lepiej z tym, ze od pewnego czasu gustuję w "dopalaczach" własnej produkcji, piersiówka też jest na swoim miejscu
--
Pewnie Mariusz trafia na aukcje stacji pogodowej Oregona.
Swoją drogą fajna zabawka, zwłaszcza z czujnikami wiatru, deszczomierzem itd.
Niby amatorowi niepotrzebne ale mam jakąś słabość do tych liczb
Polecam zabawkę.
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2013, 17:20 przez Mariusz65, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód:Połączone posty
Znając życie u polskich dystrybutorów cena będzie o 200-300 zł wyższa niż wynika to z przeliczenia po kursie. Ogólnie więc wychodzi spora sumka.
No ale zobaczymy... może Azymut zaproponuje jakąś rozsądną cenę
Na stronach Garmin też pojawiła się sugerowana cena, ale jak na razie to tylko dla US i Meksyku.
Cena Oregona 650, 479,99$.
andrzej
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
Marko pisze:Do tych cen, w Polsce trzeba doliczyć przynajmniej VAT +23%.
Dodać 23%, ale po odjęciu MWST od ceny brutto.
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
Hmm. Jest zatem szansa, że cena 600-ki będzie oscylowała w okolicach 1500,- zł. Przy założeniu, że filozofia i ergonomia odbiornika będzie zbliżona do Montany, którą było nie było najbardziej z nas doświadczony user outdooru - "Wodzirej", chwali jako "the best", drugim założeniu, że ekran będzie naprawdę 2x lepszy niż w znanym mi Oregonie 400 i trzecim, że zapewne uda mi się coś utargować w Azymucie - decyzję w zasadzie już podjąłem Teraz tylko muszę wymyślić, jak tę informację przekazać żonie, której obiecałem (kupując dla wnuczki wypasionego laptopa), że w 2013r nie kupię sobie żadnej zabawki
GPS Maniak pisze:Teraz tylko muszę wymyślić, jak tę informację przekazać żonie
Powiedz żonie, aby uważnie czytała Twoje posty na Garniaku
Auto: Android Auto + OsmAnd+ + UMP, mapy.cz + OSM, Google Maps
Nadgarstek: Fenix 5 Plus Sapphire + TopoActive Europe + OSM Freizeikarte + UMP
W telefonach: Locus / Brouter, OsmAnd+ + OSM + UMP, mapy.cz
Marko pisze:@Asandrzej
Nie ma co spekulować, pożyjemy, zobaczymy...)
Jasne, przecież to nie my ustalmy cenę detaliczną.
andrzej
Marko pisze:Jak widać na filmie, służy do wstawienia Waypointu.
Być może będzie można mu przypisać inne funkcje.
W eTrexie mamy guziczek 3 in 1, więc Istnieje szansa że w nowym Oregonie też będzie
Na dodatek podniecająco na wyobraźnię działa opcja: "Configure Keys"
Na niemieckim filmie widać dedykowany akumulator z kawałkiem obdrapanej izolacji na ujemnym biegunie. Przypuszczam, że jak podobnie obdrapie się zwykły akumulator R6, to też będzie można go ładować w odbiorniku.