Garmin Monterra, na Androidzie.
Re: Garmin Monterra, na Androidzie.
Moim skromnym zdaniem, to tylko kwestia czasu, aż ktoś tę aplikację "wyciągnie" z Monterry. Podobnie jak ze StreetPilot.
OBECNIE - ASFALT: Nuvi 3490LMT, SZLAK: eTrex 30
POPRZEDNIO - eTrex 20, Oregon 650t, Oregon 600, Oregon 300, Nuvi 2445LT, Nuvi 1250T, Montana 600, GPSMAP 62s, Nuvi 3490LMT, eTrex 30, Colorado 300, Nuvi 205T, Oregon 450, Dakota 20, GMXT,Vista HCx
POPRZEDNIO - eTrex 20, Oregon 650t, Oregon 600, Oregon 300, Nuvi 2445LT, Nuvi 1250T, Montana 600, GPSMAP 62s, Nuvi 3490LMT, eTrex 30, Colorado 300, Nuvi 205T, Oregon 450, Dakota 20, GMXT,Vista HCx
Garmin Monterra
Najnowsze cudo .... Garmin Monterra ....
Bluetooth wireless technology
Wi-Fi connectivity
ANT+ connectivity
GNSS support(GPS + GLONASS)
Near Field Communication (NFC)
Microphone (internal for audio capture)
Multimedia (audio/video) support (MP3 player, video player, etc.)
UV sensor
Android with Google Play for complete customisation
Jeszcze nie ma w sprzedazy ale juz mozna skladac zamowienia.

Wiecej szczegolow technicznych
http://www.handtec.co.uk/garmin-monterr ... 65-01.html
Chyba dobrze, ze nie kupilem jeszcze .... Montany ...
Bluetooth wireless technology
Wi-Fi connectivity
ANT+ connectivity
GNSS support(GPS + GLONASS)
Near Field Communication (NFC)
Microphone (internal for audio capture)
Multimedia (audio/video) support (MP3 player, video player, etc.)
UV sensor
Android with Google Play for complete customisation
Jeszcze nie ma w sprzedazy ale juz mozna skladac zamowienia.

Wiecej szczegolow technicznych
http://www.handtec.co.uk/garmin-monterr ... 65-01.html
Chyba dobrze, ze nie kupilem jeszcze .... Montany ...

Re: Garmin Monterra
Dopiero dotarł do Anglii? W polskich sklepach widuję takie oferty od dłuższego czasu.
Re: Garmin Monterra
Male sprostowanie .... nie dotarl .... jest w drodze. Nie ma go jeszcze w sprzedazy. (z tego co wiem od znajomych Maniakow)
Witam
W tych wszystkich informacjach nie ma dla mnie podstawowej informacji. Czy dotychczasowe mapy na garmina będą na tym chodziły ? Takie jak UMP, City Navigator czy openmtbmap ?
W tych wszystkich informacjach nie ma dla mnie podstawowej informacji. Czy dotychczasowe mapy na garmina będą na tym chodziły ? Takie jak UMP, City Navigator czy openmtbmap ?
Oregon 400T
- GPS Maniak
- Radny
- Kontakt:
Jeżeli chodzi o mapy komercyjne wystarczy wejść na stronę Garmina i wybrać zakładkę "Maps" by się przekonać że lista map jest taka sama.
Z mapami kompilowanymi innymi narzędziami nż kompiltaror Garmina teoretycznie może być różnie. Nie sądzę jednak by programistom Garmina chciało się coś w tym temacie zepsuć. Tak więc osobiście jestem o mapy spokojny.
Z mapami kompilowanymi innymi narzędziami nż kompiltaror Garmina teoretycznie może być różnie. Nie sądzę jednak by programistom Garmina chciało się coś w tym temacie zepsuć. Tak więc osobiście jestem o mapy spokojny.
Pozdrawiam Lechu
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Jest dla mnie zupełnie niezrozumiałe dlaczego Garmin nie wypuszcza do sprzedaży tak dojrzałej aplikacji:
http://youtu.be/J1eXBAjpmTE
Jak widać ktoś się napracował. Przeliczanie tras idzie jak burza (pewnie to zasługa mocniejszego procesora niż w Nuvi).
Zainstalowane w celach eksperymentalnych
http://youtu.be/J1eXBAjpmTE
Jak widać ktoś się napracował. Przeliczanie tras idzie jak burza (pewnie to zasługa mocniejszego procesora niż w Nuvi).
Zainstalowane w celach eksperymentalnych

OBECNIE - ASFALT: Nuvi 3490LMT, SZLAK: eTrex 30
Gpscity.com:
$649.99
Estimated in stock: November 5, 2013
Jeden ze sklepów w PL:
2899,00 PLN brutto
Planowany termin pierwszej dostawy: wtorek 05 listopad 2013
Zdrówko,
Miszel
$649.99
Estimated in stock: November 5, 2013
Jeden ze sklepów w PL:
2899,00 PLN brutto
Planowany termin pierwszej dostawy: wtorek 05 listopad 2013
Zdrówko,
Miszel
Monterra (+XRV750)
-
- Radny
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 4 times
- Kontakt:
Lekka apka

http://www8.garmin.com/support/download ... sp?id=6107Monterra software version 2.20
as of October 29, 2013
Use Garmin Express to install this file.
(225.84 MB)
-
- Bywalec
Jak na razie nic nowego 
Ekrany znane z Oregona, pożyteczny smartfon z Androidem można kupić za 300 zł, czyli jakieś 10% wartości Monterry, dodatkowo - o dziwo -będzie można z niego zadzwonić
Trochę szkoda, ale Monterra to pierwsza nowalijka z outdoorowych GPS-ów Garmina, po którą nie stoję w oczekiwaniu z językiem na brodzie pod Azymutem

Ekrany znane z Oregona, pożyteczny smartfon z Androidem można kupić za 300 zł, czyli jakieś 10% wartości Monterry, dodatkowo - o dziwo -będzie można z niego zadzwonić

Trochę szkoda, ale Monterra to pierwsza nowalijka z outdoorowych GPS-ów Garmina, po którą nie stoję w oczekiwaniu z językiem na brodzie pod Azymutem

GPSMap67 + Forerunner 965 + Edge 1030 Plus
gpscity.com
"Estimated in stock: November 10, 2013"
W PL:
"Planowany termin pierwszej dostawy: czwartek 14 listopad 2013"
Zdrówko,
Miszel
"Estimated in stock: November 10, 2013"
W PL:
"Planowany termin pierwszej dostawy: czwartek 14 listopad 2013"
Zdrówko,
Miszel
Monterra (+XRV750)
Witam
Większość Androidowych map i "okołomapowych" usług typu jakdojade itp wymaga dostępu do internetu. Jeżeli wstawili w Montere androida, to po to by korzystać z aplikacji androidowych tam gdzie standardowe mapy Garmina nie dają rady. By sprawdzić rozkład autobusów, sprawdzić pocztę czy mieć informację o korkach na mapie drogowej. Ale z tego co widzę w specyfikacji nie ma modemu GSM czyli jest Android, ale bez dostępu do internetu na dworze (lub na polu jak mówią górale).
Jak dla mnie bez sensu.
Większość Androidowych map i "okołomapowych" usług typu jakdojade itp wymaga dostępu do internetu. Jeżeli wstawili w Montere androida, to po to by korzystać z aplikacji androidowych tam gdzie standardowe mapy Garmina nie dają rady. By sprawdzić rozkład autobusów, sprawdzić pocztę czy mieć informację o korkach na mapie drogowej. Ale z tego co widzę w specyfikacji nie ma modemu GSM czyli jest Android, ale bez dostępu do internetu na dworze (lub na polu jak mówią górale).
Jak dla mnie bez sensu.
Oregon 400T
Jest dokładnie tak jak piszesz: niema info o korkach, więc dla ciebie to bez sensu. Po co w ogóle ten Android?!
Z podobnie zdecydowanym opiniami, wydawanymi kompletnie w ciemno, poczekaj jednak jeszcze chwilkę. W tym tygodniu Monterra trafia do sklepów i z tą chwilą będą publikowane jej dokładniejsze testy. To taki wymóg Garmina dla testerów.
Zdrówko,
Miszel

Z podobnie zdecydowanym opiniami, wydawanymi kompletnie w ciemno, poczekaj jednak jeszcze chwilkę. W tym tygodniu Monterra trafia do sklepów i z tą chwilą będą publikowane jej dokładniejsze testy. To taki wymóg Garmina dla testerów.
Zdrówko,
Miszel
Monterra (+XRV750)