Zainstaluj wtyczke Elevation correction. To podstawa, bo GPS podaje bzdury jesli chodzi o wysokość.karel pisze:Witam.
Mam nadzieję, że w temacie i że nie powielam czegoś co już napisano
Profil treningu w programie wygląda następująco:
Ciemnym kolorem zaznaczono strefę "płasko"![]()
Opis stref:
Pod górę: +103,9 m 3,19 km
Płasko: +4,9 m 46,34 km
Z góry: -103,1 m 3,61 km
W/g mnie "lekko" zakłamane są dane dot. przewyższeniaWidać zresztą na wykresie, że "podjazdy" są liczone jako "płaskie" Czy jest jakaś możliwość prawidłowszego zliczania przewyższeń?
SportTracks - moim zdaniem bomba
Re: SportTracks - moim zdaniem bomba
Mam zainstalowaną- wykres- analizując z mapą topograficzną terenu- jest naprawdę dosyć dokładnym odwzorowaniem rzeczywistości. Ewidentnie wina programu- w "płaskiej" strefie ewidentnie zaznacza podjazdy które traktuje jako płaskiesms pisze:Zainstaluj wtyczke Elevation correction. To podstawa, bo GPS podaje bzdury jesli chodzi o wysokość.
To z pewnością kwestia ustawien w preferencjach. Zmien jak ma interpretowac "pod górę", "Z góry" i "płasko". Standoardowo po laskim jest -2m do +2m.
Rozumiem, że mam szukać to w dziale Preferencje -->> Analizy -->> Wyrównywanie danych
Zakres od Minimalne do Maksymalne lub odznaczenie "ptaszkiem"
Przy przesuwnym pasku po najechaniu myszką pojawiają się wartości liczbowe- czy one właśnie określają wartość "czułości" wyrażając wartość w metrach?
Zakres od Minimalne do Maksymalne lub odznaczenie "ptaszkiem"
Przy przesuwnym pasku po najechaniu myszką pojawiają się wartości liczbowe- czy one właśnie określają wartość "czułości" wyrażając wartość w metrach?
Sorrki, wprowadziłem Cię niechcąco w błąd. Tak to jest jak człowiek się oprze na pamięci, a ta już nie ta 
Ustawienia o których pisałem wyżej robi się w Widok>Kategorie>Strefy Przewyższeń. No i nie -2 m do +2 m tylko wartości sa w procentach
. Najlepiej założ sobie kilka profili stref przewyższeń i wtedy porównując z mapa topo "ustawisz" sobie te, które będą Ci najbardziej odpowiadały.
W preferencjach ustawia się tylko wygładzenie wykresu. Na przykład chciałbyś mieć mniej "postrzepiony" wykres to tam sobie ustawiasz.
Ustawienia o których pisałem wyżej robi się w Widok>Kategorie>Strefy Przewyższeń. No i nie -2 m do +2 m tylko wartości sa w procentach
W preferencjach ustawia się tylko wygładzenie wykresu. Na przykład chciałbyś mieć mniej "postrzepiony" wykres to tam sobie ustawiasz.
Witam
Koledzy podpowiedzcie co zrobić aby oprócz śladu była widoczna mapa ?

Koledzy podpowiedzcie co zrobić aby oprócz śladu była widoczna mapa ?

Po prostu wybierz mampe - wg. sugestii jak wyzej (musi byc polaczenie z netem)
Mam pytanie odnośnie programu SportTracks, w ustawieniach nie mogę znaleźć urządzenie Garmin 500 czy można zaznaczyć inny model czy np. jest jakaś wtyczka do pobrania gdzie będę mógł pobierać dane z Garmina 500 ?
Witam
Po imporcie danych z Garmina Edge 705 do ST2 mam kosmiczne prędkości maksymalne... dobrze ponad 100 km/h - w Garmin Connect jest OK.
Jakieś sugestie?
Jacek
Po imporcie danych z Garmina Edge 705 do ST2 mam kosmiczne prędkości maksymalne... dobrze ponad 100 km/h - w Garmin Connect jest OK.
Jakieś sugestie?
Jacek
Mam taki problem - po ukazaniu się wersji 3.0 ST używam równolegle wersji trial razem ze starą wersją i zauważyłem że mimo identycznych ustawień parametrów (min. prędkości przy których liczy się już postój) programy pokazują mi inne odległości - są to małe różnice ale jednak dla testowych 10km po imporcie do wersji 2.0 mam 10,05 km a w 3.0 - 9,96 km a garmin ten sam
, już nie wspomnę o temperaturze 21,3 i 27,0 na drugim. Na liczniku (Edge 705) odległość jaką otrzymałem na wyświetlaczu to 10,4 km mierzone z GPS-a, oba programy mają zainstalowane wtyczki elevation correction. Ktoś weryfikował który program pokazuje bliższe prawdy wartości?
A jak jest z Sport Trackiem na Windows Mobile( tutaj omnia i -900) czy to jakaś okrojona wesja bo na to mi wygląda?
Wersja Sport Trackera na symbiana ( NOKIA E51) o dziwo dziala prawie bez zarzutu , nawet udalo mi sie po ilunastu próbach zrobić żeby czytał własne zrobione w Mobile Atlas Creator mapy ( bez sciagania z internetu, bo to chyba nie tanie szczególnie za granicą).
W Omnii program sie zainstalowal , łapie sygnal gps, mogę zgrać ślad na komp ale bez zdjęć.Nie widzę opcji żeby bezposrednio z komórki można było wrzucić trasę w internet. Wtedy zdjęcia tez by poszly jak na nokii. Map to za chiny nie moge ugryzc , nie chce widziec a robie tak samo jak na symbianie.Tam jest jakis katalog System/dataStreet/Maps.. i wystarczy tam wgrać.A na windows mobile wgrywam do nowo powstalego katalogu Sport Tracker.. w (programach files) niestety bez sukcesu.
Czy warta gra świeczki? Ma ktoś doświadczenie z Sport Trackerem na Windows Mobile?
Wersja Sport Trackera na symbiana ( NOKIA E51) o dziwo dziala prawie bez zarzutu , nawet udalo mi sie po ilunastu próbach zrobić żeby czytał własne zrobione w Mobile Atlas Creator mapy ( bez sciagania z internetu, bo to chyba nie tanie szczególnie za granicą).
W Omnii program sie zainstalowal , łapie sygnal gps, mogę zgrać ślad na komp ale bez zdjęć.Nie widzę opcji żeby bezposrednio z komórki można było wrzucić trasę w internet. Wtedy zdjęcia tez by poszly jak na nokii. Map to za chiny nie moge ugryzc , nie chce widziec a robie tak samo jak na symbianie.Tam jest jakis katalog System/dataStreet/Maps.. i wystarczy tam wgrać.A na windows mobile wgrywam do nowo powstalego katalogu Sport Tracker.. w (programach files) niestety bez sukcesu.
Czy warta gra świeczki? Ma ktoś doświadczenie z Sport Trackerem na Windows Mobile?
rower:Locus Android, Sigma Rox 10.0 Gps
samochód :C5 Wbudowana Nawigacja Europa ,Android
samochód :C5 Wbudowana Nawigacja Europa ,Android
upss tu mówimy o sporttracku, a nie nokiowym sporttrakerze.
pozdrówka
robert
edyta:
swoją drogą, to warto włożyc trochę wysiłku w czytanie ze zrozumieniem.
pozdrówka
robert
edyta:
swoją drogą, to warto włożyc trochę wysiłku w czytanie ze zrozumieniem.
Edge 800 HR CAD /TOPO 2011/BirdsEye/ fw 2.40 / Forerunner 310XT fw 4.20
http://d76.pl
http://d76.pl