O seriach nüvi, dēzl, zūmo, a nawet StreetPilot czy Quest. O mapach CityNavigator, GPMapie i UMP-pcPL, a także o bazach radarów, komendach głosowych, TMC, 3D Traffic oraz wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów w samochodzie czy motocyklu.
lugger@vp.pl pisze:Nawiasem mówiąc to Alfred jest autorem tego idealnego rysu na UMP dotyczącego CH Forum Koszalin
Połowicznie - ja walnąłem na oko według opisu słownego, a ktoś potem po mnie poprawiał, jak wreszcie podrzuciłeś ślad z tego ronda.
Powtarzam - na 2008.4 w miejscu ulic Paderewskiego, Sybiraków jest szczere pole. Są tylko stare Sezamkowa i Puchatka.
Nie mogę na 100% powiedzieć czy to co jest w 2008.4 to to samo co na zumi.pl. Jednak zauważyłem, że najpierw aktualizowane jest Zumi, a potem pojawia się GPMapa. Nadal widzę, że obrysy budynków nie są aktualne (przykładowo Elbląg) i mają stare źródło danych. Jest jednak coraz lepiej. Zobaczymy jak będzie wyglądała wersja 2008.4 (strasznie opóźniona) i każdy wyciągnie wnioski, czy dane kartograficzne z Zumi są w GPMapie 2008.4.
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Dotychczas tam gdzie mieszkam GPMapa pokazywała fikcyjne obrysy domków. Teraz te domki ponumerowali. Ale skąd Imagis wziął numeracje do nieistniejących domków, to już nie zgadnę