P.S. ja mam uchwyt od emapa ale brakuje mi jakoś miejsca , a także chciałbym mieć troche wyżej sprzęcik, ciekawe czy to coś wytrzyma ciężar GPSa????
Uchwyt rowerowy
-
-= PARTYZANT =- PL
- Początkujący
Witam
na allegro znalazłem taki uchwyt jest na licznik i lampkę , ale czy wytrzyma eTrexa????? http://www.allegro.pl/item246139081_nas ... wnicy.html Pzdr. Krzychu
P.S. ja mam uchwyt od emapa ale brakuje mi jakoś miejsca , a także chciałbym mieć troche wyżej sprzęcik, ciekawe czy to coś wytrzyma ciężar GPSa????
Był eTrex żółtek USA, foretrex 101, eTrex Legend Cx USA ( zdarzył się Lowrance iFinder GO 2 )jest eTrex Legend HCx USA

Poszukiwacz Niezależny...Amen!!!

Poszukiwacz Niezależny...Amen!!!
-
obserwator
- Początkujący
- Kontakt:
uchwyt
Do turystyki rowerowej używam oryginalny uchwyt Garmina nuvi200. Wystarczy zdjąć kulkę i za pomocą 2 zipów przewlec przez otwory w uchwycie i kierownicę. Trzyma wspaniale. Oczywiście nie uprawiam z tym extremy ale normalną turystykę po różnej kategorii drogach i ścieżkach.

witam
ja posiadam od jakiegoś czasu uchwyt taki jak ma jggrzes - mam wersję zamykaną na kluczyk
uchwyt jest świetny, może trochę duży, ale daje 100% pewnośc że z gpsem nic się nie stanie.
jggrzes - wielkie dzięki za wszelkie informacje jakie mi udzieliłeś w spawie uchwytu
ja posiadam od jakiegoś czasu uchwyt taki jak ma jggrzes - mam wersję zamykaną na kluczyk
uchwyt jest świetny, może trochę duży, ale daje 100% pewnośc że z gpsem nic się nie stanie.
jggrzes - wielkie dzięki za wszelkie informacje jakie mi udzieliłeś w spawie uchwytu
POZDRAWIAM WSZYSTKICH
60CSx + Topo_PL_100 + UMP-pcPL i wszystko zamknięte kluczykiem w uchwycie rowerowym TOURATECHa
60CSx + Topo_PL_100 + UMP-pcPL i wszystko zamknięte kluczykiem w uchwycie rowerowym TOURATECHa
Witam,jggrzes pisze:Witam
Ja wyłącznie na rower zdecydowałem się na 60CSX. Miałem kłopot z uchwytem ten garminowski nie przemawiał do mnie. Kupiłem (sponsor) uchwyt TOURATECH. Polecam.
Pozdrawiam
Grzegorz
nie wiem czy link ten jest znany, ale tak wyglada 60-tka po upadku w Touratech'u:
http://www.mtb-news.de/forum/showthread.php?t=275838
w kazdym razie przymocowany byl fantastycznie..
w pokrowcu nie wejdzie 
może jest uchwyt na mostek,trzeba pytać sprzedawcę ; sam mam zamocowany na kierownicy i uważam, że jest dobrze
na mostku może być za blisko, przez co może być źle widoczny wyświetlacz - to tylko moje przypuszczenia
może jest uchwyt na mostek,trzeba pytać sprzedawcę ; sam mam zamocowany na kierownicy i uważam, że jest dobrze
na mostku może być za blisko, przez co może być źle widoczny wyświetlacz - to tylko moje przypuszczenia
POZDRAWIAM WSZYSTKICH
Na koniec powiem tak kosztuje około 300zł. Nie kupujcie z kluczykiem, drożej a chętnych na wyszarpanie nie brakuje.
Nie rozumiem tego zwrotu " nie kupujcie z kluczykiem, drozej" to zrozumiele "a chetnych nie brakuje na wyszarpanie" wiec jak sie kupi taniej bez kluczyka to bedzie bezpieczniej bo nie bedzie chetnych na wyszarpanie?
Pozdro
Nie rozumiem tego zwrotu " nie kupujcie z kluczykiem, drozej" to zrozumiele "a chetnych nie brakuje na wyszarpanie" wiec jak sie kupi taniej bez kluczyka to bedzie bezpieczniej bo nie bedzie chetnych na wyszarpanie?
Pozdro
Witam Wszystkich. Wszystkiego Naj... w Nowym 2008 Roku.
Oj, długo mnie nie było.
Każdy kto widział to urządzenie w działaniu wie, że jest bezpieczne dla sprzętu. Ja nie dam za to 100% gwarancji. Jednak ze wszystkich jakie szukałem i ogladałem dam 1000% tylko taki uchwyt.
Szkoda, że nie ma zdjęcia uchwytu po upadku.
NIE NIE NIE Nie ma szans bez pokrowca. Jest tak dopasowany, że nakładając na niego gumkę typu ...
nie masz co liczyć, że uda się go umieścić w uchwycie. Co dopiero gruby pokrowiec.
Jacku23 pomyśl, kupujesz z kluczykiem idziesz sobie myśląć, że przyjdziesz i urządzenie całe będzie na rowerze. Jeśli tak dla Ciebie z kluczykiem. Jeśli masz chociaż 1%, że to złodzieja nie zniechęci masz 15EURO w kieszeni.
Pozdrawiam
Grzegorz
Oj, długo mnie nie było.
Nie ma rzeczy nie możliwych. Trudno mi stwierdzić jak był zamocowany. Nie studiowałem tekstu autora. Wiem jedno, trzeba zobaczyć czy GPS dokładnie przeszedł przez otwór (kółeczko) w uchwycie. Śpieszyłem się podczas jazdy zobaczyłem jak GPS lata, jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłem, że jest źle wsadzony. MOJA BARDZO WIELKA ... Wszystko dobrze się skończyło.DIVER "nie wiem czy link ten jest znany, ale tak wyglada 60-tka po upadku w Touratech'u:
w kazdym razie przymocowany byl fantastycznie.. "
Każdy kto widział to urządzenie w działaniu wie, że jest bezpieczne dla sprzętu. Ja nie dam za to 100% gwarancji. Jednak ze wszystkich jakie szukałem i ogladałem dam 1000% tylko taki uchwyt.
Szkoda, że nie ma zdjęcia uchwytu po upadku.
Wiem, że są przejściówki (adaptery) spytaj u dostawcy. Tu jednak radzę poszukać własnego rozwiązania. Firmowe to jak znam ... bedzie kosztowało dobre kilkadziesiąt EURO!Jacek "Jaki model trzeba kupic zeby montowac go nie na kierownicy roweru tylko na mostku? I czy jest to zalezne od dlugosci mostka?
Czy na w/w uchwyt wejdzie i sie zamknie 60csx w oryginalnym pokrowcu (tym na rzep i z okienkiem)"
NIE NIE NIE Nie ma szans bez pokrowca. Jest tak dopasowany, że nakładając na niego gumkę typu ...
Jacku23 pomyśl, kupujesz z kluczykiem idziesz sobie myśląć, że przyjdziesz i urządzenie całe będzie na rowerze. Jeśli tak dla Ciebie z kluczykiem. Jeśli masz chociaż 1%, że to złodzieja nie zniechęci masz 15EURO w kieszeni.
Pozdrawiam
Grzegorz
Pozdrawiam Grzegorz
60CSX
60CSX
DIVER "nie wiem czy link ten jest znany, ale tak wyglada 60-tka po upadku w Touratech'u:
w kazdym razie przymocowany byl fantastycznie.. "
A uchwyt osłania antenę chyba nie.Nie ma rzeczy nie możliwych. Trudno mi stwierdzić jak był zamocowany. Nie studiowałem tekstu autora. Wiem jedno, trzeba zobaczyć czy GPS dokładnie przeszedł przez otwór (kółeczko) w uchwycie. Śpieszyłem się podczas jazdy zobaczyłem jak GPS lata, jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłem, że jest źle wsadzony. MOJA BARDZO WIELKA ... Wszystko dobrze się skończyło.
Grzegorz
Po zdrówka Wiesiek
Po zdrówka Wiesiek
kręcę, kręcę pedałami aż głowa boli
Montana 600 + UMP_PC.PL + PL Topo
Faja (Wiesiek)
Faja (Wiesiek)
Przepraszam ale nie bardzo rozumiem co chciałeś wyjaśnić w tym poście.
Jak dla mnie wygląd 60csx po upadku wskazuje właśnie że uchwyt trzymał go na tyle solidnie że były możliwe właśnie takie zniszczenia. Oryginał rozpadł by się w mak ale gps pozostałby jednak pewnie w lepszym stanie. Wygląda mi to po prostu na to że spora część „impetu” przy upadku poszła w odbiornik właśnie dla tego że był tak mocno przymocowany do roweru i nie miał szansy odpaść.
Jak dla mnie wygląd 60csx po upadku wskazuje właśnie że uchwyt trzymał go na tyle solidnie że były możliwe właśnie takie zniszczenia. Oryginał rozpadł by się w mak ale gps pozostałby jednak pewnie w lepszym stanie. Wygląda mi to po prostu na to że spora część „impetu” przy upadku poszła w odbiornik właśnie dla tego że był tak mocno przymocowany do roweru i nie miał szansy odpaść.
Jeśli Twój post odnosi się do mojego to ja nic nie chciałem wyjaśniać tylko dowiedzieć się czy ten uchwyt zabezpiecza antenę GPS 60 a dla mnie ze zdjęć wynika że 60 została uszkodzona podczas upadku lub zderzenia czołowego z drugim rowerzystą, szlabanem lub złego zamocowania smyczy.maku pisze:Przepraszam ale nie bardzo rozumiem co chciałeś wyjaśnić w tym poście.
Po zdrówka Wiesiek.
Po zdrówka Wiesiek
Faja (Wiesiek)
Faja (Wiesiek)
Na wstępie witam wszystich GPSmaniaków 
Kupiłem niedawno Vistę HCX i z zamiarem zamocowania na kierownicy motoru. Dokupiłem uchwyt na kierownice Garmina (sam zatrzask - bez klapki 010-10496-00) Vista ma już ten "pizdryk" do zatrzasku w zestawiem.
No i mam dylemat. Garmin zatrzaśnięty do kierownicy tym oryginalnym zatrzaskam lata niesamowicie. Luz w kierunku zapinania-odpinania ok.1mm., na boki też lata. Jak wezmę za uchwyt i potrząsam to tłucze się niesamowicie. Teraz to nawet nie myśle o montażu tego na moto - a tym bardziej na rowerze.
Ten typ tak ma, czy reklamować bo coś jest z tym zatrzaskiem nie halo?
Pozdrawiam
Kupiłem niedawno Vistę HCX i z zamiarem zamocowania na kierownicy motoru. Dokupiłem uchwyt na kierownice Garmina (sam zatrzask - bez klapki 010-10496-00) Vista ma już ten "pizdryk" do zatrzasku w zestawiem.
No i mam dylemat. Garmin zatrzaśnięty do kierownicy tym oryginalnym zatrzaskam lata niesamowicie. Luz w kierunku zapinania-odpinania ok.1mm., na boki też lata. Jak wezmę za uchwyt i potrząsam to tłucze się niesamowicie. Teraz to nawet nie myśle o montażu tego na moto - a tym bardziej na rowerze.
Ten typ tak ma, czy reklamować bo coś jest z tym zatrzaskiem nie halo?
Pozdrawiam
Vista HCX