Uchwyt rowerowy

O elektronice i wewnętrznym oprogramowaniu naszych Garminów. Chipsety, anteny zewnętrzne, baterie, karty pamięci, naprawy. Także o nieoficjalnych firmware, przeróbkach sprzętowych i innych rodzajach tuningu.
-= PARTYZANT =- PL
Początkujący

Post autor: -= PARTYZANT =- PL »

Witam :) na allegro znalazłem taki uchwyt jest na licznik i lampkę , ale czy wytrzyma eTrexa????? http://www.allegro.pl/item246139081_nas ... wnicy.html Pzdr. Krzychu
P.S. ja mam uchwyt od emapa ale brakuje mi jakoś miejsca , a także chciałbym mieć troche wyżej sprzęcik, ciekawe czy to coś wytrzyma ciężar GPSa????
Był eTrex żółtek USA, foretrex 101, eTrex Legend Cx USA ( zdarzył się Lowrance iFinder GO 2 )jest eTrex Legend HCx USA
Obrazek
Poszukiwacz Niezależny...Amen!!!
obserwator
Początkujący
Kontakt:

uchwyt

Post autor: obserwator »

Do turystyki rowerowej używam oryginalny uchwyt Garmina nuvi200. Wystarczy zdjąć kulkę i za pomocą 2 zipów przewlec przez otwory w uchwycie i kierownicę. Trzyma wspaniale. Oczywiście nie uprawiam z tym extremy ale normalną turystykę po różnej kategorii drogach i ścieżkach.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
SŁAWOMIR
Początkujący

Post autor: SŁAWOMIR »

witam

ja posiadam od jakiegoś czasu uchwyt taki jak ma jggrzes - mam wersję zamykaną na kluczyk

uchwyt jest świetny, może trochę duży, ale daje 100% pewnośc że z gpsem nic się nie stanie.

jggrzes - wielkie dzięki za wszelkie informacje jakie mi udzieliłeś w spawie uchwytu
POZDRAWIAM WSZYSTKICH :)
60CSx + Topo_PL_100 + UMP-pcPL i wszystko zamknięte kluczykiem w uchwycie rowerowym TOURATECHa
Diver
Nowy

Post autor: Diver »

jggrzes pisze:Witam
Ja wyłącznie na rower zdecydowałem się na 60CSX. Miałem kłopot z uchwytem ten garminowski nie przemawiał do mnie. Kupiłem (sponsor) uchwyt TOURATECH. Polecam.

Obrazek

Pozdrawiam
Grzegorz
Witam,

nie wiem czy link ten jest znany, ale tak wyglada 60-tka po upadku w Touratech'u:

http://www.mtb-news.de/forum/showthread.php?t=275838

w kazdym razie przymocowany byl fantastycznie.. :lol:
Jacek23
Początkujący

Post autor: Jacek23 »

A ja mam 2 pytanka w sprawie tego TOURATECH-a.
Jaki model trzeba kupic zeby montowac go nie na kierownicy roweru tylko na mostku? I czy jest to zalezne od dlugosci mostka?
Czy na w/w uchwyt wejdzie i sie zamknie 60csx w oryginalnym pokrowcu (tym na rzep i z okienkiem)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
SŁAWOMIR
Początkujący

Post autor: SŁAWOMIR »

w pokrowcu nie wejdzie :(
może jest uchwyt na mostek,trzeba pytać sprzedawcę ; sam mam zamocowany na kierownicy i uważam, że jest dobrze ;)
na mostku może być za blisko, przez co może być źle widoczny wyświetlacz - to tylko moje przypuszczenia :lol:
POZDRAWIAM WSZYSTKICH :)
60CSx + Topo_PL_100 + UMP-pcPL i wszystko zamknięte kluczykiem w uchwycie rowerowym TOURATECHa
Jacek23
Początkujący

Post autor: Jacek23 »

Na koniec powiem tak kosztuje około 300zł. Nie kupujcie z kluczykiem, drożej a chętnych na wyszarpanie nie brakuje.

Nie rozumiem tego zwrotu " nie kupujcie z kluczykiem, drozej" to zrozumiele "a chetnych nie brakuje na wyszarpanie" wiec jak sie kupi taniej bez kluczyka to bedzie bezpieczniej bo nie bedzie chetnych na wyszarpanie?
Pozdro
Awatar użytkownika
5of
Początkujący

Post autor: 5of »

Chętni na wyszarpanie zawsze sie znajdą choć byś łańcuchem zabezpieczył a czym bardziej zabezpieczone tym bardziej korci lepkie łapki :-)
Trimble's , 60CSx+GP Mapa 2007.2+CNE NT v9+UMP-pcPl+Topo_PL_100+parę innych map ...
Awatar użytkownika
jggrzes
Bywalec
Kontakt:

Post autor: jggrzes »

Witam Wszystkich. Wszystkiego Naj... w Nowym 2008 Roku.
Oj, długo mnie nie było.
DIVER "nie wiem czy link ten jest znany, ale tak wyglada 60-tka po upadku w Touratech'u:

w kazdym razie przymocowany byl fantastycznie.. "
Nie ma rzeczy nie możliwych. Trudno mi stwierdzić jak był zamocowany. Nie studiowałem tekstu autora. Wiem jedno, trzeba zobaczyć czy GPS dokładnie przeszedł przez otwór (kółeczko) w uchwycie. Śpieszyłem się podczas jazdy zobaczyłem jak GPS lata, jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłem, że jest źle wsadzony. MOJA BARDZO WIELKA ... Wszystko dobrze się skończyło.
Każdy kto widział to urządzenie w działaniu wie, że jest bezpieczne dla sprzętu. Ja nie dam za to 100% gwarancji. Jednak ze wszystkich jakie szukałem i ogladałem dam 1000% tylko taki uchwyt.
Szkoda, że nie ma zdjęcia uchwytu po upadku.
Jacek "Jaki model trzeba kupic zeby montowac go nie na kierownicy roweru tylko na mostku? I czy jest to zalezne od dlugosci mostka?
Czy na w/w uchwyt wejdzie i sie zamknie 60csx w oryginalnym pokrowcu (tym na rzep i z okienkiem)"
Wiem, że są przejściówki (adaptery) spytaj u dostawcy. Tu jednak radzę poszukać własnego rozwiązania. Firmowe to jak znam ... bedzie kosztowało dobre kilkadziesiąt EURO!
NIE NIE NIE Nie ma szans bez pokrowca. Jest tak dopasowany, że nakładając na niego gumkę typu ... :lol: nie masz co liczyć, że uda się go umieścić w uchwycie. Co dopiero gruby pokrowiec.

Jacku23 pomyśl, kupujesz z kluczykiem idziesz sobie myśląć, że przyjdziesz i urządzenie całe będzie na rowerze. Jeśli tak dla Ciebie z kluczykiem. Jeśli masz chociaż 1%, że to złodzieja nie zniechęci masz 15EURO w kieszeni.

Pozdrawiam
Grzegorz
Pozdrawiam Grzegorz

60CSX
Awatar użytkownika
Faja
Bywalec

Post autor: Faja »

DIVER "nie wiem czy link ten jest znany, ale tak wyglada 60-tka po upadku w Touratech'u:

w kazdym razie przymocowany byl fantastycznie.. "
Nie ma rzeczy nie możliwych. Trudno mi stwierdzić jak był zamocowany. Nie studiowałem tekstu autora. Wiem jedno, trzeba zobaczyć czy GPS dokładnie przeszedł przez otwór (kółeczko) w uchwycie. Śpieszyłem się podczas jazdy zobaczyłem jak GPS lata, jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłem, że jest źle wsadzony. MOJA BARDZO WIELKA ... Wszystko dobrze się skończyło.
Każdy kto widział to urządzenie w działaniu wie, że jest bezpieczne dla sprzętu. Ja nie dam za to 100% gwarancji. Jednak ze wszystkich jakie szukałem i ogladałem dam 1000% tylko taki uchwyt.

Grzegorz
A uchwyt osłania antenę chyba nie.

Po zdrówka Wiesiek
Po zdrówka Wiesiek

kręcę, kręcę pedałami aż głowa boli :-)
Montana 600 + UMP_PC.PL + PL Topo

Faja (Wiesiek)
maku
Początkujący

Post autor: maku »

Przepraszam ale nie bardzo rozumiem co chciałeś wyjaśnić w tym poście.
Jak dla mnie wygląd 60csx po upadku wskazuje właśnie że uchwyt trzymał go na tyle solidnie że były możliwe właśnie takie zniszczenia. Oryginał rozpadł by się w mak ale gps pozostałby jednak pewnie w lepszym stanie. Wygląda mi to po prostu na to że spora część „impetu” przy upadku poszła w odbiornik właśnie dla tego że był tak mocno przymocowany do roweru i nie miał szansy odpaść.
Awatar użytkownika
Faja
Bywalec

Post autor: Faja »

maku pisze:Przepraszam ale nie bardzo rozumiem co chciałeś wyjaśnić w tym poście.
Jak dla mnie wygląd 60csx po upadku wskazuje właśnie że uchwyt trzymał go na tyle solidnie że były możliwe właśnie takie zniszczenia. Oryginał rozpadł by się w mak ale gps pozostałby jednak pewnie w lepszym stanie. Wygląda mi to po prostu na to że spora część „impetu” przy upadku poszła w odbiornik właśnie dla tego że był tak mocno przymocowany do roweru i nie miał szansy odpaść.
Jeśli Twój post odnosi się do mojego to ja nic nie chciałem wyjaśniać tylko dowiedzieć się czy ten uchwyt zabezpiecza antenę GPS 60 a dla mnie ze zdjęć wynika że 60 została uszkodzona podczas upadku lub zderzenia czołowego z drugim rowerzystą, szlabanem lub złego zamocowania smyczy. :D

Po zdrówka Wiesiek.
Po zdrówka Wiesiek

kręcę, kręcę pedałami aż głowa boli :-)
Montana 600 + UMP_PC.PL + PL Topo

Faja (Wiesiek)
maku
Początkujący

Post autor: maku »

Nie, nie.
Mój post odnosi się do postu jggrzes
Przepraszam. Faktycznie powinienem był zacytować.
Awatar użytkownika
jggrzes
Bywalec
Kontakt:

Post autor: jggrzes »

Witam
Maku
Mój post odnosi się do postu jggrzes
Pozosyaje Ci tylko jedno. Chcesz dowiedzieć się prawdy napisz do autora i zapytaj o wszystko. Dla mnie temat zamknięty.
Pozdrawiam
Grzegorz
Pozdrawiam Grzegorz

60CSX
maciek79
Nowy

Post autor: maciek79 »

Na wstępie witam wszystich GPSmaniaków :)

Kupiłem niedawno Vistę HCX i z zamiarem zamocowania na kierownicy motoru. Dokupiłem uchwyt na kierownice Garmina (sam zatrzask - bez klapki 010-10496-00) Vista ma już ten "pizdryk" do zatrzasku w zestawiem.

No i mam dylemat. Garmin zatrzaśnięty do kierownicy tym oryginalnym zatrzaskam lata niesamowicie. Luz w kierunku zapinania-odpinania ok.1mm., na boki też lata. Jak wezmę za uchwyt i potrząsam to tłucze się niesamowicie. Teraz to nawet nie myśle o montażu tego na moto - a tym bardziej na rowerze.

Ten typ tak ma, czy reklamować bo coś jest z tym zatrzaskiem nie halo?

Pozdrawiam
Vista HCX
ODPOWIEDZ