City Navigator Europe 2011.20
- PouchX
- Radny
- Been thanked: 3 times
- Kontakt:
Re: City Navigator Europe 2011.20 już jest
To, że droga jest na mapie wcale nie znaczy, że Nuvi przeliczy trasę ta drogą.
CNE ma możliwość zaszycia danych o dacie przekazania danej dorgi do ruchu.
Wiem, że był kiedyś taki przypadek z pewną autostradą w Czechach.
Mimo, że autostrada była na mapie od pół roku, Nuvi nie kierował na tą drogę.
Zaczął to robić po planowej dacie oddania.
CNE ma możliwość zaszycia danych o dacie przekazania danej dorgi do ruchu.
Wiem, że był kiedyś taki przypadek z pewną autostradą w Czechach.
Mimo, że autostrada była na mapie od pół roku, Nuvi nie kierował na tą drogę.
Zaczął to robić po planowej dacie oddania.
a moze ten punkt posredni wstawiles nie na tym pasie, tylko na przeciwnym, wiec musisz najpierw gdzies zjechac, zawrocic, przejechac ten punkt i pojechac dalej. mialem tak czasami jak omylkowo wstawilem punkt na przeciwnym pasie wlasnie.
pozdrawiam
G.
edge 500 + UMP-pcPL@www + OSM Cycle Map + Waze
G.
edge 500 + UMP-pcPL@www + OSM Cycle Map + Waze
- Antonio
- Bywalec
- Kontakt:
A owszem
Jednak nie zmienia to faktu, że i tak nuvi prowadzi możliwie najkrótszym odcinkiem ww autostrady. A to, że nuvi omija jeszcze nie oddane odcinki dróg, to chyba dobrze, pozwala to kierowcom uniknąć wielu problemów (sam tego doświadczyłem
Re: City Navigator Europe 2011.10)

Jednak nie zmienia to faktu, że i tak nuvi prowadzi możliwie najkrótszym odcinkiem ww autostrady. A to, że nuvi omija jeszcze nie oddane odcinki dróg, to chyba dobrze, pozwala to kierowcom uniknąć wielu problemów (sam tego doświadczyłem

Pozdrawiam
Nuvi 255 WT, Oregon 450, Fenix 5, Edge 530, Edge 1030+, mapy: CN Europe NT "nüMaps Lifetime", UMP-pcPL TOPO, Topo_PL_100 i różne OSM
Wspierajmy sport wśród dzieciaków
Nuvi 255 WT, Oregon 450, Fenix 5, Edge 530, Edge 1030+, mapy: CN Europe NT "nüMaps Lifetime", UMP-pcPL TOPO, Topo_PL_100 i różne OSM
CNE 2011.2 zawiera dane Navteq z Q1/2010.michalzab pisze:gdzie mozna znalezc informacje co zostalo dodane do map,jakie poprawki wniesiono itd?
Z większych zmian dodano Maltę oraz rozbudowano sporo Bułgarię i Turcję.
Łącznie w obecnym CNE dodano 134.900 km nowych dróg oraz 105.600 nowych punktów POI.
Dodano "realistyczne widoki skrzyżowań" w krajach: Czechy, Słowacja, Polska, Słowenia, Grecja, Włochy i na Węgrzech.
Zwiększono ilość danych dla ciężarówek (jak wysokości wiaduktów czy ograniczenia tonażu).
by uprzedzić pytania czy coś jest i czy zostało dodane sugeruję link
https://buy.garmin.com/shop/shop.do?pID ... overageTab
można samemu obejrzeć mapę
pozdrawiam
S
https://buy.garmin.com/shop/shop.do?pID ... overageTab
można samemu obejrzeć mapę

pozdrawiam
S
nuvi 3490, nuvi 765, http://taxity.pl
Po wgraniu CNE 2011.2 na Nuvi 765t okazało się że nie ma budynków 3d. Sprawdziłem w urządzeniu katalog gdzie są zainstalowane mapy i okazało się że nie ma mapy 3d z budynkami.
W poprzednich wersjach była. Zrobiłem coś źle czy Garmin zrezygnował z Landmarków ?
W poprzednich wersjach była. Zrobiłem coś źle czy Garmin zrezygnował z Landmarków ?

- Antonio
- Bywalec
- Kontakt:
Ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz, a mianowicie w poprzedniej wersji CNE, tj 2011.10 wg Garmina wymagania systemowe wyglądały tak:
Teraz na stronie Garmina możemy przeczytać:
Pytałem o to w wątku City Navigator Europe 2011.10Garmin.com pisze: Komputer PC:
* System operacyjny Windows® XP SP2 lub nowszy
* 1 GB pamięci RAM
* Wyświetlacz o rozdzielczości 1024 x 768 lub większej
* Wolne miejsce na dysku: 15 GB — do wstępnej instalacji; 3 GB — po zainstalowaniu.
* Port USB
* Nie należy korzystać z pliku w przypadku modemowego połączenia z Internetem typu dial-up
Teraz na stronie Garmina możemy przeczytać:
Skąd te różnice w wielkości wolnego miejsca na dysku?Garmin.com pisze:Komputer PC
* System operacyjny Windows® XP SP3 lub nowszy
* 1 GB pamięci RAM
* Wyświetlacz o rozdzielczości 1024 x 768 lub większej
* Wolne miejsce na dysku: 7 GB — do wstępnej instalacji; 2 GB — po zainstalowaniu
* Port USB
* Kabel USB
* Nie należy korzystać z pliku w przypadku modemowego połączenia z Internetem typu dial-up
Pozdrawiam
Po prostu zoptymalizowali użycie plików tymczasowych, a skorygowali poprawnie wielkość samej mapy po zainstalowaniu. Normalna praktyka.
NUVI 1490T LMT
Najwyraźniej po upgradzie CNE zmieniła mi się wersja MapSource - teraz jest 6.16.2, nie pamiętam, jaka była wcześniej. Problem w tym, że teraz ślady moich przejazdów zostały wzbogacone o kółeczka w miejscu wstawionych punktów. Pogorszyło to czytelność mapy. Jak się ich pozbyć?
Pozdrawiam
RAV
Nuvi 765T, 76CSx
RAV
Nuvi 765T, 76CSx
do rav, ja zrobiłem to tak: http://www.garniak.pl/viewtopic.php?p=93526#p93526
modecom mx3 + automapa
dziś przejechałem pierwszą trasę z cne 2011.20 i mam kilka spostrzeżeń:
1. na górnej belce w trybie nawigacji podawane są nazwy dróg według numeracji dróg krajowych, we wcześniejszych wersjach cne podawał te dane wg numeracji międzynarodowej więc np teraz 1 kiedyś E75 teraz 4 kiedyś E40, jest to bardziej naturalne i łatwiej się zorientować porównując trasę z mapą papierową, wg mnie krok w dobrym kierunku
2. w łodzi działa asystent pasa ruchu
3. działanie asystenta zayważyłem również na dk8 w okolicach piotrkowa trubunalskiego i dk4 w okolicach pilzna
4. nareszcie dodano obwodnicę krośniewic
ogólnie cne co aktualizacja to lepsza mapa, ja już całkowicie się przesiadłem i polecam
1. na górnej belce w trybie nawigacji podawane są nazwy dróg według numeracji dróg krajowych, we wcześniejszych wersjach cne podawał te dane wg numeracji międzynarodowej więc np teraz 1 kiedyś E75 teraz 4 kiedyś E40, jest to bardziej naturalne i łatwiej się zorientować porównując trasę z mapą papierową, wg mnie krok w dobrym kierunku
2. w łodzi działa asystent pasa ruchu
3. działanie asystenta zayważyłem również na dk8 w okolicach piotrkowa trubunalskiego i dk4 w okolicach pilzna
4. nareszcie dodano obwodnicę krośniewic
ogólnie cne co aktualizacja to lepsza mapa, ja już całkowicie się przesiadłem i polecam
modecom mx3 + automapa
Mam wrażenie, że Twoja odpowiedź jest nie na temat... Wskazałeś na post o spłaszczeniu mapy, a nie o wyglądzie śladu. O tym jest na kolejnej stronie tego wątku, ale bez rozwiązania problemu.Przemko pisze:do rav, ja zrobiłem to tak: http://www.garniak.pl/viewtopic.php?p=93526#p93526
Pozdrawiam
RAV
Nuvi 765T, 76CSx
RAV
Nuvi 765T, 76CSx
rav, jeśli nie pamiętasz który mapsource najlepiej ci pasował to tu masz kilka wersji, potestuj http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=1&t=4811
modecom mx3 + automapa
- beetle-m
- Garniak
- Has thanked: 2 times
Nie wiem czy to pomroczność jasna ale wydawało mi się, że na belce nuvi 3790T (w nowej wersji CNE) widziałem oprócz nazwy drogi z nazewnictwem krajowym (brawo!) kierunek opisany w nawiasie np. (Oświęcim). Nie mam jeszcze screenshota ale ... upoluję.Przemko pisze:dziś przejechałem pierwszą trasę z cne 2011.20 i mam kilka spostrzeżeń: /.../
Może ktoś potwierdzi to wcześniej.
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
zgadza się, na niektórych skrzyżowaniach pokazuje również kierunek w moim przypadku było (Katowice/Konin) ale twój Oświęcim to chyba było raczej Oswiecim
Ostatnio zmieniony 30 sie 2010, 19:35 przez Przemko, łącznie zmieniany 1 raz.
modecom mx3 + automapa