TOPO Polska 2011
Re: TOPO Polska 2011
@ Mariusz65
Zobacz tutaj http://www.garniak.pl/viewtopic.php?p=76907#p76907
a i tak użytkownicy czekali z niecierpliwością na aktualizację CNE.
Pozdrawiam
Zobacz tutaj http://www.garniak.pl/viewtopic.php?p=76907#p76907
a i tak użytkownicy czekali z niecierpliwością na aktualizację CNE.
Pozdrawiam
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
- Mariusz65
- Radny
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 5 times
Tylko, że w przypadku TOPO Poland 2011 w stosunku do GPMapy TOPO 2009 różnica jest prawie żadna, po mimo, że w nazwie to aż dwa lata 
Realna cena promocyjna dla posiadaczy GPMapy nie powinna przekraczać 100 zł., bo to w zasadzie nie nowa mapa a aktualizacja, a nawet i to nie
Realna cena promocyjna dla posiadaczy GPMapy nie powinna przekraczać 100 zł., bo to w zasadzie nie nowa mapa a aktualizacja, a nawet i to nie
Pozdrawiam Mariusz
W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20/eTrex Touch 35, Na ręku: Fenix 7 Solar, Rower: iGPSPORT BSC300, W powietrzu: DJI Neo 2
W kieszeni: Dakota 20/
Zrzut, który zamieściłem w linkowanym poście pochodził z Garmin Metroguide Europe v9,
teraz to już nie wiem, z którego roku była ta mapa, różnica jest, co najmniej dwuletnia.
Pozdrawiam
teraz to już nie wiem, z którego roku była ta mapa, różnica jest, co najmniej dwuletnia.
Pozdrawiam
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
Panowie bardzo dziękuję za konkretne informacje. Tak zapytałem bo "naszło mnie" aby sobie kupić edge 800 na rower.Rozsądek mówi " po co ci to" i ma rację /rozsądek/ ale jest "chęć". Ponieważ TOPO 100 nie pokrywa /niestety/ całej Polski a ja nie wiem gdzie mnie zaniesie na urlop dlatego zamierzam /łem/ kupic sobie Mapę TOPO i zastanawiam się którą
tadek
nuvi 3790T , nuwi 660 , 60 CSx. GPmapa ,CN 2011, edge 800
nuvi 3790T , nuwi 660 , 60 CSx. GPmapa ,CN 2011, edge 800
-
Wojtek Szydlowski
- Bywalec
- Been thanked: 3 times
Obejrzałem i ja to "cudo".
W interesujących mnie regionach (Roztocze i Bieszczady) "nihil novi".
Ot, drogowa GPMapa 2010.3 (a może coś nieco nowszego) i szlaki.
W Bieszczadach z "nowości" jest Jeziorko Bobrowe.
Na mapach amatorskich (w tym Lecha) obiekt istnieje od lat.
Nie warto wg mnie zapłacić za tę mapę ani grosza, jeśli posiada się w odbiorniku turystycznym którąkolwiek GPMapę.
Patrząc na niedościgniony wzór, jakim jest - moim zdaniem - Deutschland TOPO, to widać, że jesteśmy jeszcze wiele lat za cywilizacją.
Niestety, nie tylko w dziedzinie map...
W interesujących mnie regionach (Roztocze i Bieszczady) "nihil novi".
Ot, drogowa GPMapa 2010.3 (a może coś nieco nowszego) i szlaki.
W Bieszczadach z "nowości" jest Jeziorko Bobrowe.
Na mapach amatorskich (w tym Lecha) obiekt istnieje od lat.
Nie warto wg mnie zapłacić za tę mapę ani grosza, jeśli posiada się w odbiorniku turystycznym którąkolwiek GPMapę.
Patrząc na niedościgniony wzór, jakim jest - moim zdaniem - Deutschland TOPO, to widać, że jesteśmy jeszcze wiele lat za cywilizacją.
Niestety, nie tylko w dziedzinie map...
GPSMap H1 + Forerunner 965
No tak ale jeśli jestem w jakimś mieście i wybiorę "Punkty szczeg.", potem np. "Zakwaterowanie" to w każdym wyświetlonym miejscu nie ma podanego nr telefonu.GPS Maniak pisze:Bez przesady. Baza noclegowa pochodzi w dużym stopniu z eholiday i co do zasady zawiera numery telefenów:felin pisze:1. Brak telefonów w bazie danych,np. jadę do hotelu i nie mogę zadzwonić, lipa.
Oczywiście braki się zdarzają - tego nie neguję.
- GPS Maniak
- Radny
- Kontakt:
Trochę niejasne to określenie. Można to zrozumieć zarówno jako "w żadnym z wyświetlonych miejsc" jak też "nie w każdym wyświetlonym miejscu".felin pisze:No tak ale jeśli jestem w jakimś mieście i wybiorę "Punkty szczeg.", potem np. "Zakwaterowanie" to w każdym wyświetlonym miejscu nie ma podanego nr telefonu.
Pozdrawiam Lechu
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
- Mariusz65
- Radny
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 5 times
Podwójne przeczenie = potwierdzenie!
Nigdy nie myję nóg – znaczy zawsze myję nogi
Nigdy nie myję nóg – znaczy zawsze myję nogi
Pozdrawiam Mariusz
W kieszeni: Dakota 20/eTrex Touch 35, Na ręku: Fenix 7 Solar, Rower: iGPSPORT BSC300, W powietrzu: DJI Neo 2
W kieszeni: Dakota 20/
Po prostu jak szukam jakiegoś lokalu, miejsca itp. to we wszystkich wynikach brak numeru telefonu.
- GPS Maniak
- Radny
- Kontakt:
Nie bardzo mi się chce wierzyć, ale przyznaję, że do NUVI-ego tej mapy nie wrzucałem.
Natomiast w 62ST - tak jak pokazałem na screenshocie parę postów wyżej - te dane (numery telefenów), są widoczne w bazie punktów wyszukiwanych kategorią ZAKWATEROWANIE, chociaż - co też napisałem - nie dla każdego punktu.
Natomiast w 62ST - tak jak pokazałem na screenshocie parę postów wyżej - te dane (numery telefenów), są widoczne w bazie punktów wyszukiwanych kategorią ZAKWATEROWANIE, chociaż - co też napisałem - nie dla każdego punktu.
Pozdrawiam Lechu
Numer telefonu pojawia się dopiero jak się zapisze dane miejsce i wejdzie w nie np. w ulubionych ale przy wyszukiwaniu nie pojawiają się, pewnie to jakiś błąd.
Raczej ostateczne pogrzebanie. Przez spore lata Imagis nie potrafił
zrobić fajnego produktu, dlaczego mamy wierzyć, że teraz to zrobi?
Szy.
zrobić fajnego produktu, dlaczego mamy wierzyć, że teraz to zrobi?
Szy.
Imagis wiedział, że są darmowe produkty mapowe i mógł bać się, że nie wytrzyma konkurencji (tudzież założyć z góry, że ewentualna walka będzie przegrana) - co być może tłumaczy, dlaczego GPMapa Topo pojawiła się tak późno w stosunku do wersji samochodowej.
Garmin (centrala) może takiej świadomości nie mieć...
Garmin (centrala) może takiej świadomości nie mieć...
Ale przecież GPMapę Topo robił Excel, który kupował dane Imagis'u.szy pisze:Przez spore lata Imagis nie potrafił zrobić fajnego produktu, dlaczego mamy wierzyć, że teraz to zrobi?