Uchwyt rowerowy
Ja mam to samo z Legendem HCX i z uchwytem rowerowym Garmina - też ma taki, okołojednomilimetrowy luz. Ale przeszedł test i nie odpadł więc... "dopcham" czymś ten luz i już...maciek79 pisze:Na wstępie witam wszystich GPSmaniaków
Kupiłem niedawno Vistę HCX i z zamiarem zamocowania na kierownicy motoru. Dokupiłem uchwyt na kierownice Garmina (sam zatrzask - bez klapki 010-10496-00) Vista ma już ten "pizdryk" do zatrzasku w zestawiem.
No i mam dylemat. Garmin zatrzaśnięty do kierownicy tym oryginalnym zatrzaskam lata niesamowicie. Luz w kierunku zapinania-odpinania ok.1mm., na boki też lata. Jak wezmę za uchwyt i potrząsam to tłucze się niesamowicie. Teraz to nawet nie myśle o montażu tego na moto - a tym bardziej na rowerze.
Ten typ tak ma, czy reklamować bo coś jest z tym zatrzaskiem nie halo?
Pozdrawiam
Legend HCX i przypięty do niego rower
Mój na początku siedział sztywno. Po "paru" kilometrach zaczyna robić się lekki luz. Ale nie obawiam się o wysunięcie się odbiornika. Natomiast na mopliku
może to być uciążliwe (w przypadku jazdy po bezdrożach bo po równej asfaltowej szosie to nie powinno przeszkadzać).
Pozdrawiam! Krzychu.
Vista HCx + Topo_PL_100 + UMP-pcPL-topo oraz parę innych map
Ze starejmaciek79 pisze:Odkleiłem dzisiaj ze starej Nokii 6310i naklęjkę spod baterii która zapobiegała luzowaniu się baterii. Wpasowała w uchwyt idelanie i rozwiązała problem.
Maciek
Czuję się obrażony
Dlatego ja nadal nie mam czym zniwelować luzów w uchwycie
Pozdrawiam! Krzychu.
Wyraziłem się nieprecyzyjniekrzychkul pisze:Ze starejmaciek79 pisze:Odkleiłem dzisiaj ze starej Nokii 6310i ...Maciek![]()
![]()
Czuję się obrażony....
Ale posłodziłem
Vista HCX
No i wykrakałem
Co prawda w innym wątku (ten jest właściwy) ale pisałem, że odbiornik mam przy lewej manetce i jest narażony na uszkodzenie w razie wywrotki.
Cóż.... nie w górach, leśnych wertepach, dziurawych ulicach, ale na prostej, równej, dopiero co położonej asfaltowej drodze... zaliczyłem glebę
. Ja troszkę podrapany, obolały i potłuczony ale....
Vista bez małej ryski

Cóż.... nie w górach, leśnych wertepach, dziurawych ulicach, ale na prostej, równej, dopiero co położonej asfaltowej drodze... zaliczyłem glebę
Pozdrawiam! Krzychu.
Wracam do tematu dobrego uchwytu do 60 csx Czywszyscy kupuja te garminowskie po 76zł??
oczywiście poza tym wielkim potworem aluminiowym co widzialem na zdjeciach
Czy ktoś juz prubował własno recznie coś zkonstruować?I naturalnie cos co by wmiare naturalnie wygladało i niebyło przymocowane na stałe do kierownicy roweru ani przyklejane tasmą izolacyjną
Widziałem cos takiego
firmy Hama koszuje 30zł to uchwyt do nawigacji na rower oczywiscie nie do garmina moze mozna to jakoś przerobic dopasować niewielkim kosztem?
Moze ktoś juz prubował? dlatego pytam pozatym niewidziałem z bliska tego uchwytu rowerowego garmina wiec niewiem najakiej zasadzie jest w nim montowany 60csx
oczywiście poza tym wielkim potworem aluminiowym co widzialem na zdjeciach
Czy ktoś juz prubował własno recznie coś zkonstruować?I naturalnie cos co by wmiare naturalnie wygladało i niebyło przymocowane na stałe do kierownicy roweru ani przyklejane tasmą izolacyjną
Widziałem cos takiego
firmy Hama koszuje 30zł to uchwyt do nawigacji na rower oczywiscie nie do garmina moze mozna to jakoś przerobic dopasować niewielkim kosztem?
Moze ktoś juz prubował? dlatego pytam pozatym niewidziałem z bliska tego uchwytu rowerowego garmina wiec niewiem najakiej zasadzie jest w nim montowany 60csx
60CSx +2+1GB,GPmapa+akuSanyo2700
Dokładnie, u mnie jest podobnie. A że jeżdżę głównie po wertepach (czysta przyjemność, szczególnie po piachu pod górkęBolek1 pisze:Mój na początku siedział sztywno. Po "paru" kilometrach zaczyna robić się lekki luz. Ale nie obawiam się o wysunięcie się odbiornika. Natomiast na moplikumoże to być uciążliwe (w przypadku jazdy po bezdrożach bo po równej asfaltowej szosie to nie powinno przeszkadzać).
Acha, jako zabezpieczenie sprzętu montowanego na kierownicy w przypadku, najlepsze są rogi na kierownicy. Sprawdzone w terenie, sprzęt cały, rogi obdrapane (ja też trochę
Vista HCx, Nuvi 2595 (plus ecoRoute HD), Edge 810, Edge 520.