O seriach 62, Montana, Oregon, eTrex, czy fēnix, a nawet Rino, Dakota, Colorado, czy starej dobrej 60. Także o oprogramowaniu BaseCamp oraz mapach topograficznych i turystycznych (w tym o GPMapie Topo i Garmin Custom Maps) oraz o wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów na szlakach górskich, krajoznawczych i rowerowych, a nawet w przydomowym lesie.
ja korzystałem z opcji prześlij nowe aktywności.
Tak jak Ty robisz jest lepiej i nie tracisz faktycznie informacji.
Teraz po zakupie EDGE'a 500 z każdej opcji pobiera mi komplet informacji
Czy spotkaliście się już z komunikatem "This accessory is not supported" w odniesieniu do rollera w Colorado, przy dużych plikach *.JNX (jeden JNX to ok. 350MB)?
Marko pisze:Czy spotkaliście się już z komunikatem "This accessory is not supported"
Taki komunikat zdarzył mi się ze dwa razy. Trudno powiedzieć, czy dotyczył on Rollera, nie miał też związku z plikami jnx (jeszcze ich wtedy nie było).
Jako przyczynę obstawiam błąd w komunikacji po protokole ANT
@Marko
Nie chcę Cię martwić ale u mnie porządki w mapsetach nie poprawiały sytuacji. Miałem stworzone profile "bez rollera".
Dla pocieszenia powiem, że to było tylko na jednej wersji firmware'u (nie pamiętam już której). Po zmianie na nowszy w/w objaw ustąpił i do dziś się nie powtórzył . Obecnie mam FW 3.20
Chyba nie .
U mnie ( myślę, że u Ciebie też) roller "wylatywał" tylko podczas aktywnej nawigacji po drogach a wtedy mam włączone autozoom'owanie więc nie było mi potrzebne powiększanie/pomniejszanie mapy.
Może przy zmianie firmware'u (upgrade) to się samo naprawi. Tak jak u mnie
Póki co pomógł reset (soft reset) - skasowane wszystko, zostały jednak profile, hmmm...
Czy w Colorado jest również Master reset (kasujący wszystkie ustawienia, w tym profile)?
Ostatnio bawiłem się ustawieniami skrótów w Colo i zauważyłem, że funkcja ustawiona na pierwszej pozycji odpala się przy włączaniu GPS'a tzn. Gdy pierwsza jest ustawiona Mapa to odpala się mapa a gdy ustawimy Geocach odpala nam się "folder" ze skrzynkami itd. Super opcja !!! Być może już biło o tym pisane... niestety wszystkiego nie śledzę a podzielić się chciałem gdyż uważam że to fajna funkcja