Wyodrębnienie POI ze źródeł mapy UMP-pcPL

O UMP-pcPL - darmowej mapie Polski. Jak instalować? Jak aktualizować? Jak rozbudowywać?
Awatar użytkownika
jatu4
Początkujący

Re: Wyodrębnienie POI ze źródeł mapy UMP-pcPL

Post autor: jatu4 »

Mam jeszcze jedną sugestię dotyczącą kategoryzacji POI. Dotyczy transportu publicznego. Na dzień dzisiejszy do jednego worka wrzucone są stacje PKP, przystanki PKS i przystanki komunikacji miejskiej. O ile 2 pierwsze kategorie w wersji TOPO są dla mnie ważne, o tyle cały transport miejski chętnie bym wyłączył z wyświetlania na ekranie GPS-a (poprzez edycję pliku TYP) ponieważ zasłaniają inne, dużo ciekawsze POI.

Co myślicie?
W terenie: Garmin Oregon 450
W mieście: Locus
wojtek
Moderator

Post autor: wojtek »

jatu4 pisze:Co myślicie?
Że się nie da. Wielki wujek garmin ma jeden typ dla tych POIów. My je opisujemy w źródłach jako PKS/PKP/BUS ale do urządzenia wpadają jako 0x2f08.
Aby wyrżnąć coś trzeba to robić na etapie kompilacji.
nuvi 215W, SP 2720
Awatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
Kontakt:

Post autor: GPS Maniak »

wojtek pisze:Że się nie da.
Dla jasności: Dzisiaj dać to by się dało. Powstaje jednak pytanie na ile źródła UMPa, zwłaszcza te bardziej leciwe - pochodzące z czasów gdy naprawdę pole manewru w tej materii było zerowe - pozwoliłyby na taką modyfikację. Znam ból, ponieważ w GPS_Walkerze też mam takie rozwiązania, które dzisiaj zrobiłbym o niebo lepiej, tyle że bałagan w źródłach nie pozwala na automatyczne wyodrębnienie tego i owego :(
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
ODPOWIEDZ