Batymetryczna mapa jeziora Śniardwy dla GPS Garmin

O serii 76, morskich GPSMAP, echosondach i radarach. Także o oprogramowaniu HomePort i mapach Bluechart oraz o wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów na morzu, rzece czy jeziorze, na statku, jachcie czy kajaku.
asandrzej
Garniak

Re: Batymetryczna mapa jeziora Śniardwy dla GPS Garmin !!!

Post autor: asandrzej »

Witam.
Plik .reg, który jest w katalogu możesz usunąć po wstawieniu MapSetToolKit-em utworzy się nowy.
Kilkakrotnie usuwałem mapę i powtórnie wstawiałem MS 6.15.7 wynik pozytywny.
Wysłałem cgpsmapper, który aktualnie używam.

Pozdrawiam.
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
onimusza666
Początkujący

Post autor: onimusza666 »

Dzięki Ci bardzo-teraz prawie wszystko działa :lol: -to znaczy jest mapa w MapSurce i w rejestrze w Families-ale ja jej nie widzę :?: http://img121.imageshack.us/g/20091109170042.jpg/ No i teraz co dalej?? Powiedziałem dla kumpla żeby się wypchał ze swoją mapą-niech kupi sobie wersję papierową :evil: A on chce ją wrzucić do telefonu??? aby jak będzie łowił na lodzie-to żeby później trafił do tej samej przerębli!?-czy to jest możliwe żeby taką mapę mieć w Samsungu z GPS?? nie znam się na tym-kiedyś miałem Nokię N95 tam też był GPS i parę dni używałem PDA Asusa-ale ogólnie nie znam się na takich sprawach-telefon u mnie robi za budzik i czasem do dzwonienia.Pozdrawiam.
Solid b2710 z TB . eTrex30 Topo2011
asandrzej
Garniak

Witam.
Na innej mapie postaw kursor w okolicy Jezior Mazurskich a następnie przełącz na tą mapę, zakładka /Znajdź/ > Mikołajki lub szukaj punktu jak na załączonym zrzucie.
Asus ma system Windows Mobile (nie wiem czy wszystkie modele) to będzie działać potrzebny jest program Que lub Garmin Mobile XT opisane to jest w tym wątku.
Załączniki
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
onimusza666
Początkujący

Już mam :D tylko czemu ''czarno-białe''- nie ma tego efektu jak na pierwszej stronie w tym temacie?
Czy można wgrywać jakieś inne mapy TOPO do MapSurce?-i czy są jakieś miejsca skąd można je pobrać? I czy te mapy działają na jakiś telefonach z GPS-czy trzeba mieć urządzenie GPS.
asandrzej
Garniak

Funkcją edit usuń plik Typ. mazury przełącz na inna mapę i trochę ja poprzesuwaj, bo w TileCache jeszcze będą przechowywane "cz/b" arkusze.
Można usunąć katalog TileCache, ale możesz mieć trudności ze jego znalezieniem.
Umiejscowienie pliku jest zależne od systemu zainstalowanego na PC-cie.
Jeżeli usuniesz plik typ to po paru przełączeniach map wszystko wróci do normy.
Można instalowac inne mapy np. Topo PL_100, drogowa UMP i dużo map na stronie Mapcenter.
Edit: Komercyjne mapy Demo ale nie wysyłać w żadnym wypadku do pamięci nawigacji.
Ostatnio zmieniony 09 lis 2009, 18:28 przez asandrzej, łącznie zmieniany 1 raz.
onimusza666
Początkujący

:D Bardzo to wszystko skomplikowane-są już kolory-jeszcze raz wielkie dzięki,szkoda że nie mam drukarki bo bym wydrukował tą mapę!
Jaki byś polecił sprzęt do używania takich map w terenie?-na GPS się nie znam,trochę wiem jak poruszać się w terenie z mapą czy kompasem na azymut-kiedyś było się harcerzem-dawno więc mało pamiętam-zresztą ''mój''las znam jak własną kieszeń,do rzeki mam 400m więc nie muszę daleko łazić-ale przydała by się taka wiedza jak posługiwać się GPS-i czy musi to być coś specjalistycznego-i czy da radę w telefonie-jak mówi koleś-czy telefon musi być też odpowiedni z systemem Windows lub Symbian? i jak wgrywa się mapy do telefonów czy GPS/ów .W MapSurce mam jakiś program Gstart i Training Center.
asandrzej
Garniak

onimusza666 pisze: Jaki byś polecił sprzęt do używania takich map w terenie?-na GPS
Do turystyki pieszej nadaje się tylko „ręczniak” dość duża gama do wyboru informacje znajdziesz na forum.

Jeżeli chodzi o telefony to z systemem Windows Mobile na pewno będą działać a z innymi systemami to musi Ci doradzić ktoś inny nie mam wiedzy o innych systemach stosowanych w telefonach.
Pozdrawiam.
wrabel
Nowy

Post autor: wrabel »

witam :)
mam problem z mapą Śniardw - otóż nie mogę jej otworzyć w mapsource :( :(

jestem laikiem i nie wiem - może robię coś źle...
podpinam to w ten sposób :

Obrazek

(może robię coś tutaj nie tak?? :(

po czym po otworzeniu MapSource wyskakuje mi :

Obrazek

proszę o pomoc
pozdrawiam
SP2BZW

Post autor: SP2BZW »

a co "mówi" MapSetToolKit :?:
wrabel
Nowy

tak jak na screnie - convert completed
SP2BZW

co raportuje w "Check Registry" :?:
wrabel
Nowy

większy scren po odpaleniu mapsource :

Obrazek

zaś raport :

Obrazek
SP2BZW

:? pytałem się czy masz i ewe. jakie pokazane błędy w Check Register przez MapSetToolkita :idea: przed odpaleniem MS bo już wiemy że się "wywala"...

przed chwilą zainstalowałem "normalną" wersję ...72 (nie g2) z drugiej strony tego wątku i w 6.13.7 jest OK

EDIT 1. : OK, którą wersję zainstalowałeś :?:
EDIT 2. : w MS 6.15.10 też działa....
wrabel
Nowy

jest to wersja 6.13.6...

spróbuje zainstalować na nowszej...

tego pierwszego screna dałem ze względu na napis który wyskakuje : " szczegóły mapy są zablokowane"
SP2BZW

tak na szybko to nie wiem co Ciebie "boli"... sprawdziłem na obu wersjach MS tyle że wpinałem starszą wersją MSTK (1.70) sprawdź czy instalowałeś "normalną" wersję mapy (nie G2), później jak do niczego nie dojdziesz to zainstaluję wersją 1.75 i jeszcze raz sprawdzę, teraz muszę uciekać do pracy :(
ODPOWIEDZ