Nie żartuj
A jak będę np.się chciał dowiedzieć gdzie jest mostek, to mam sobie sprawdzić wszystkie przecięcia strumyczkków z dróżkami ?
Pozdrawiam
Ranger
Jasne. Widać jak na dłoni iż z punktu widzenia "nawigacyjnego" mapa z lewej jest zdecydowanie bardziej czytelna czego nawet Ty chyba nie zakwestionujesz.Ranger pisze: Poniżej obrazek temu sprzyjający.
W ogóle nie wiem po co się męczyłeś pisząc o generalizacji klasycznych map w wątku poświęconym mapom GPS?Ranger pisze:Nie po to się tyle męczyłem w tym temacie pisząc o generalizacji map,
Z myślą o zastosowaniu w odbiorniku GPS?Ranger pisze:Generalizacja tych map powstała prawie sto lat temu.
Są to różne rozwiązania technologiczne, to już żeśmy ustalili.Ranger pisze: A nie wystarczy rzut oka na "płachtę" ? Zresztą w tym przypadku coś tam na prawym ekranie widać ...
Nawet by mi nie przyszło do głowy, by zachecać odbiornik np. do wyznaczenia trasy z prawego garbu dolnej dróżki do mostka u góry. Strata czasu.
Tu już się przecinki zgadzają ?GPS Maniak pisze:@ asandrzej - a tak przy okazji - przy takim zestawieniu widać, że te mapy nie są takie same - prawda? Widać to m.in. po układzie przecinek.
Nie, myślę, że Vmap i TBD przedstawiają aktualny stan rzeczy i ktoś poświęcił swój czas, żeby aktualizować mapy. Ale napisałem rzetelnie, że nie wiem.Ranger pisze:A sądzisz że ktoś by sobie zawracał głowę cierpliwym malowaniem rowu, gdyby był bez znaczenia ?
Jasne że jest wyjątkowo czytelny. Można np. przeczytać nazwę Nasiczne i jeszcze parę innychRanger pisze:Lechu, lewy obrazek z tego co zestawiłem jest też śliczny i wyjątkowo czytelny.
Według mnie woda ( rzeczka, strumyk) płynie,popej pisze:Na wektorze jest rów z wodą. W odróżnieniu od strumyka, woda nie płynie
Godzina późna .... ale naprawiam swój błąd:Ranger pisze:Jak zwykle nawet nie usiłujesz zrozumieć. Na obrazkach zestawionych przeze mnie jest niewiele napisów ...
OK. Ale który z lewej ma mało napisów - ten:Ranger pisze:Lechu, lewy obrazek z tego co zestawiłem jest też śliczny i wyjątkowo czytelny.